Nova parkirna tehnologija u Ford Transitu frazu “Ma prijatelju, nema šanse da tu staneš” šalje u prošlost

  • s novim Ford Transitom parkiranje kombija u uskim gradskim ulicama više nije noćna mora
  • uz napredne tehnologije u Ford Transitu više nema stresiranja oko parkiranja: pomažu u pronalasku parkirnog mjesta odgovarajuće veličine, a zatim automatski upravljaju vozilom na parkirno mjesto, dok vozač kontrolira gas i kočnicu.
  • prošla godina bila je Fordova najbolja godina po prodaji gospodarskih vozila u posljednjih 25 godina, a peta godina zaredom u kojoj je Ford bio najprodavanija marka gospodarskih vozila u Europi**

Parkiranje kombija koji je za metar duži od Ford Mondeo karavana u uskim gradskim ulicama ili u gužvi ispred skladišta može biti prava noćna mora. Čak i sudar pri maloj brzini može biti veliki trošak zbog izgubljenog radnog vremena i popravka, a potencijalno i veći trošak osiguranja, pogotovo ako su uključene i treće osobe.

Novi Ford Transit naprednim tehnologijama uklanja stres oko parkiranja i može spriječiti skupe troškove zbog sudara na parkiralištima.

Fordova tehnologija Active Park Assist pomaže vozačima Transita da pronađu parkirno mjesto odgovarajuće veličine, a zatim automatski upravlja vozilom na parkirno mjesto, dok vozač kontrolira gas i kočnicu.

Sustav olakšava bočno parkiranje, primjerice, pri prilasku utovarnoj rampi ili pri bočnom parkiranju na parkirno mjesto koje je samo 0,8 metara duže od vozila.

Dodatne parkirne tehnologije uključuju:

  • Pomoć pri izlasku iz parkirnog mjesta (Park-Out Assist)
  • Sustav upozorenja na vozila koja prolaze iza automobila (Cross Traffic Alert)
  • Sustav bočnih senzora*
  • Prednje i stražnje širokokutne kamere koje pomažu vozačima pri izlasku iz parkirnih mjesta ili manevriranju u gradskim gužvama

Napredne tehnologije Ford Transita*

Active Park Assist funkcije dostupne su u najnovijim modelima Transit i Transit Custom predstavljenima 2019. godine. Koriste 12 ultrazvučnih senzora postavljenih na sve strane vozila. Sustav može parkirati kombi čak i kada ne postoji cestovni rubnjak ako se parkira između automobila, a radi i na nizbrdicama.

Active Park Assist uključuje pomoć pri parkiranju (Park-Out Assist), koja automatski usmjerava vozilo izvan parkirnog mjesta, dok vozač kontrolira gas i kočnicu.

Sustav upozorenja na vozila koja prolaze iza automobila (Cross Traffic Alert) upozoravaju vozača prilikom izlaska s parkirnog mjesta kretanjem unatrag na vozila i bicikle koji bi mogli uskoro proći iza njih.

Uz to, Sustav bočnih senzora (Side Sensing System) donosi zvučna i vizualna upozorenja o preprekama u blizini kako bi vozačima olakšao vožnju pri malim brzinama.

Transitova prednja širokokutna kamera i stražnja širokokutna kamera pokazuju vozaču široki pogled i time mu olakšavaju uočavanje vozila, pješaka i biciklista na nepreglednim raskrižjima ili pri izlasku s parkirnog mjesta.

Kamera za vožnju unatrag visoko je postavljena iznad teretnih vrata kako bi se postigla bolja vidljivost pri vožnji unatrag, posebno uz otvorena stražnja vrata.

Uz Ford kombije, sve je lakše

Nova generacija elektrificiranih i odlično povezivih Transit i Transit Custom kombija predstavljena je 2019. godine i razvijena je kako bi pomogla tvrtkama da napreduju u modernom radnom okruženju.

Novi 2-tonski Ford Transit kombi može prevoziti više tereta, troši manje goriva i lakše ga je voziti i upravljati njime nego ikad prije, a pokreću ga učinkoviti dizelski motori, uključujući prvi u segmentu EcoBlue blagi hibrid s 48-voltnom tehnologijom i inovativne sustave pomoći vozaču.

Poboljšani 1-tonski Ford Transit također donosi Fordove najnovije EcoBlue i nove EcoBlue hibridne pogonske sklopove, uz raspoložive tehnologije, uključujući ugradbeni modem FordPass Connect koji korisnicima može pomoći u povećanju učinkovitosti i u boljoj upotrebi vozila.