Ford Turneo Custom

Novi Tourneo Custom

Prijevoz putnika prelazi na novu razinu. Izvanredna udobnost, inteligentni dizajn, napredna tehnologija i prostor za do devet osoba. Povrh toga iskustvo u vožnji kao da ste u automobilu i ultra-moderan dizajn eksterijera.

NAJNOVIJE TEHNOLOGIJE ZA VAŠU UDOBNOST I PRAKTIČNOST

Novi TourneoCustom ima izvanredan popis pametnih značajki koji pomažu vozaču. To uključuje i Sustav nadzora mrtvog kuta, sustav koji otkriva vozila koja biste mogli propustiti. (IntelligentSpeedAssist) Pametna pomoć za brzinu koristi kameru za prepoznavanje prometnih znakova (ako je omogućeno) da otkrije trenutačno ograničenje brzine i pomaže vam da brzinu zadržite u granicama ograničenja.

CrossTrafficAlert (Upozorenje o nadolazećem prometu) upozorava vas da se približavate vozilima dok vožnjom unatrag odlazite iz parkirališta. Adaptive Cruise Control (Prilagodljivi tempomat) pomaže vam da automatski zadržite unaprijed određenu udaljenost do vozila ispred vas.

Tehnički napredni motor

Ford EcoBlue 2.0 motor je sofisticiran i postavlja nove standarde u pogledu snage i zakretnog momenta. Posebno je impresivno to što motor također nudi izuzetno nisku emisiju i poboljšanu učinkovitost potrošnje goriva.

Sjednite, opustite se i uživajte u vožnji

S novim TourneomCustom svaka vožnja je doživljaj, bez obzira gdje sjedite. Zahvaljujući fleksibilnom sustavu stražnjih sjedala, dostupne su mnoge konfiguracije sjedala / prtljažnog prostora. A s L2 inačicom s dugim međuosovinskim razmakom, čak možete stvoriti još više mjesta za prtljagu.

S novim, reverzibilnim sjedalima u drugom redu možete organizirati sjedala za konferenciju. Ovisno o modelu, vozilo ima tri pojedinačna sjedala u drugom redu i pojedinačna sjedala u trećem redu. Pojedinačna sjedala mogu se sklopiti tako da se samostalno preklope, spreme ili uklone. Visokokvalitetne tkanine i obloge, više prostora za pohranu i razina
proizvodnje ekvivalentna automobilu jamče udobnost i praktičnost te pružaju vozaču i putnicima ugodno iskustvo u vožnji.

Sustav za zaštitu pješaka

Pre-CollisionAssist (Pomoć prije sudara) s prepoznavanjem pješaka otkriva spora vozila na cesti ispred vas ili ljude i vozila koja bi mogla prijeći putanju vozila, upozoravajući vas na njihovu prisutnost. Ako ne reagirate, sustav automatski koči za vas. Ova tehnologija pomaže u namjeri da se smanji ozbiljnost nezgoda ili da ih se potpuno izbjegne. Sustav je djelotvoran (pri normalnim uvjetima na cesti i vozilu) pri brzinama do 80 km/h.

DIZAJN

Novi, profinjen izgled

Novi TourneoCustom ima značajan, prepoznatljiv novi izgled koji daje osjećaj sofisticiranosti i prije nego što sjednete za upravljač. Značajke poput rešetke s 5 rebara, bočnih kliznih vrata s ravnim tračnicama, kromiranih dijelova, dizajniranih kotača i očaravajućih, prepoznatljivih prednjih svjetla čine moderan i profesionalan izgled.

Elegantan na putu

Mekani materijali, tkanine od debele pređe i fine kože daju novom TourneoCustomu besprijekorno visokokvalitetan ambijent. Ovaj dojam visoke kvalitete dodatno je naglašen sofisticiranim dizajnom otvora, tipki, prekidača i novog upravljača. Dizajn interijera također je unaprijeđen s dodatnim pokrivenim prostorom za pohranu, ergonomski dizajniranim kontrolama i lako dostupnim držačima za čaše.

ISKUSTVO U VOŽNJI

Raskošno iskustvo u vožnji kao u automobilu

Novi TourneoCustom opremljen je značajkama dizajniranima za poboljšanje užitka u vožnji. Na primjer, električno podesivo, grijano vozačevo sjedalo i podesiv upravljač osiguravaju savršen i ergonomičan položaj u vožnji. Odaziv i povratne informacije s kontrolnih uređaja pružaju vam povjerenje u svim uvjetima vožnje, pri velikim brzinama, mokrim ili suhim cestama, sa ili bez tereta. Osim toga, dostupno je i nekoliko sustava za pomoć u vožnji, uključujući i pomoć pri kretanju na uzbrdici, kontrolu vektora zakretnog momenta i ublažavanje bočnih udara vjetra.

Značajke prikazane na ovoj stranici mogu biti dostupne samo u odabranim modelima. Ako su dostupne, te se značajke mogu koristiti kao opcija uz dodatnu cijenu. Preuzmite brošuru za više informacija i trenutne specifikacije.

Vidi znakove na cesti koje biste mogli previdjeti

Prepoznavanje prometnih znakova može otkriti trajne i privremene znakove kako na cesti tako i iznad ceste. Odgovarajuće ograničenje brzine ili ikona zabranjenog pretjecanja bit će prikazani na ploči s instrumentima i promijenit će se čim uđete u novo područje ograničenja.

Vaše vozilo pomaže vam zadržati ograničenje brzine

Novi TourneoCustom sada je opremljen sustavom IntelligentSpeedAssist (Sustavom pametne pomoći za brzinu). Sustav optimizira vašu kontrolu brzine tako da se možete usredotočiti na cestu. Prvo, kamera za otkrivanje prometnih znakova (ako je omogućena) automatski prepoznaje trenutno ograničenje brzine, a sustav prilagođava postavku ograničenja brzine na tu granicu *.

* Vozačeva je odgovornost osigurati da se u svakom trenutku poštuju važeća ograničenja brzine. Sustav pametne pomoći za brzinu djeluje zajedno s Prilagodljivim tempomatom (Adaptive Cruise Control).

Automatska kontrola brzine

S opcionalnim Prilagodljivim tempomatom možete odabrati željenu brzinu koju će sustav održavati. Kada ugrađeni RADAR senzor prepozna vozilo ispred vas, vozilo automatski koči kako bi se održala unaprijed određena udaljenost. Nakon što je cesta čista, sustav automatski ubrzava nazad na unaprijed odabranu brzinu. Sustav upozorenja prije sudara dio je sustava za kontrolu brzine i upozorava vas ako slučajno vozite preblizu vozilu ispred vas.

Tehnologija za nadzor mrtvog kuta

Sustav za nadzor mrtvog kuta (Blind Spot Information System) koristi RADAR senzore kako bi vidjeli skriveno vozilo u mrtvom kutu. Senzori su na obje strane vašeg novog TourneoCustoma, a narančastim svjetlom upozorenja, koje je jasno vidljivo na bočnim zrcalima, ukazuje se na potencijalno opasne situacije.

Otkrivanje teško vidljivih vozila

Upozorenje na nadolazeći promet (CrossTrafficAlert)integrirano je u Sustav za nadzor mrtvog kuta. Prilikom napuštanja parkirnog mjesta kada vam jepreglednost okoline ograničena,
Upozorenje na nadolazeći promet otkriva i upozorava na vozila koja se približavaju. Dodatno će se aktivirati svjetlosni signal na retrovizoru (na lijevom ili desnom retrovizoru, ovisno o smjeru približavanja drugih vozila vašem) i upozorenje na višenamjenskom zaslonu.

Nova, karakteristična prednja svjetla

HID prednja svjetla daju precizan i jak svjetlosni uzorak. Nisu samo praktična, već daju novom TourneoCustomu i jedinstveni izgled zahvaljujući uključenim LED dnevnim svjetlima. Osim toga, duga svjetla automatski se prilagođavaju odgovarajućim uvjetima osvjetljenja kako bi se izbjeglo zasljepljivanje vozača u nadolazećim vozilima. Da biste bolje vidjeli prilikom skretanja, novi prednja svjetla slijede smjer zavoja.

Lakša vožnja unatrag

Stupići, biciklisti, niski zidovi… stražnja kamera na zaslonu na središnjoj konzoli prikazuje sve što je iza vašeg vozila. Ovako ćete uočiti objekte koje je lako previdjeti. Olakšano vam je parkiranje vozila, a virtualne linije na zaslonu će vam omogućiti parkiranje i na najmanjim prostorima. Kamera će se automatski aktivirati čim mjenjač prebaciteu položaj za vožnju unatrag.

Stražnja osovina

Zahvaljujući zračnom ovjesu na stražnjoj osovini, sustav automatski osigurava stalnu visinu vožnje bez obzira na stanje opterećenja vozila. Na taj način možete uživati u tišoj vožnji, bilo da ste sami, s putnicima ili u potpuno napunjenom vozilu.

FORD SYNC Pomoć u slučaju nužde

Važna značajka Ford SYNC-a je Pomoć u slučaju nužde*. U slučaju nesreće, ako je aktiviran zračni jastuk ili je isključena pumpa za gorivo, ova usluga može pozvati hitnu pomoć putem mobilnog telefona spojenog na Bluetooth®. Ako je potrebno, možete prekinuti poziv ili razgovarati s hitnom službom. Posebno, sustav također prenosi važne informacije kao što su GPS koordinate, čak i ako niste u mogućnosti to učiniti sami.

* Ford Pomoć u slučaju nužde može se koristiti u više od 40 europskih zemalja. Da bi značajka ispravno radila, značajka mora biti uparena s kompatibilnim mobilnim telefonom koje je s vama kada se aktivira zračni jastuk (osim zračnog jastuka za koljena) ili kada senzor otkrije isključivanje pumpe za gorivo. Funkcija teksta i pomoći u slučajevima nužde nije podržana na svim europskim jezicima.

PERFORMANSE I UČINKOVITOST

Izvrsna izvedba i izvanredna učinkovitost

Novi Tourneo Custom uključuje niz beskompromisnih sustava koji maksimaliziraju izvedbu i učinkovitost. To uključuje novi Ford EcoBlue 2.0 motor, automatski mjenjač koji vam omogućuje učinkovitije promjene stupnja prijenosa i sustav start-stop.

Značajke prikazane na ovoj stranici mogu biti dostupne samo u odabranim modelima. Ako su dostupne, te se značajke mogu koristiti kao opcija uz dodatnu cijenu. Preuzmite brošuru za više informacija i trenutne specifikacije.

Dugi servisni intervali

Napredni Ford EcoBlue 2.0 motori su izdržljivi i pouzdani, i nude dulje servisne intervale do 60.000 km* ili dvije godine, ovisno što se dogodi prije. Osim toga, sve komponente koje su podložne normalnom trošenju dizajnirane da traju duže i rjeđe se servisiraju.

*Ako se kvaliteta ulja pogorša toliko da je servis potreban prije, na ploči s instrumentima će se pojaviti svjetlo upozorenja.

Postignuće koje postiže ciljeve

Ford EcoBlue 2.0 motor je napredni dizelski motor koji zadovoljava zahtjeve izuzetno niske emisije Euro 6 standarda. Ovi su ciljevi postignuti uvođenjem naprednog katalizatora. Sve smo to postigli bez ugrožavanja performansi ili iskustva u vožnji.

Aditiv smanjuje razinu zagađivača

SCR-katalizator (selektivni katalitički reduktor) pretvara AdBlue® NOx ispušne plinove u dušik i vodu uz pomoć vodene otopine uree. Filtar čestica zatim filtrira više od 99 % čvrstih čestica iz ispušnog sustava. Pravilno izvršenje procesa je zajamčeno samo ukoliko je spremnik AdBlue® tekućine Vašeg Ford EcoBlue 2.0 motora punjen AdBlue® tekućinom. Svjetlosno upozorenje sustava se aktivira čim se razina AdBlue® tekućine spusti ispod minimuma.

Smanjena potrošnja goriva s automatskim start-stop sustavom

Ova tehnologija isključuje motor dok čekate zeleno svjetlo na semaforu ili ste u prometnoj gužvi (no ostale osnovne funkcije kao što su svjetla, klima, audio i Ford SYNC sustav nastavljaju raditi). Kad Vam se oslobodi prolaz za nastavak vožnje jednostavno pritisnite papučicu spojke, ručicom mjenjača odaberite prvu brzinu, a na vozilima s automatskim mjenjačem pritisnite papučicu gasa. Automatski start-stop sustav se svakako isplati, osobito u gradskoj vožnji gdje je moguće smanjenje potrošnje goriva i do 10 %.

SelectShift automatski prijenos snage

Motori od 130 KS i 170 KS dolaze opremljeni sa 6-stupanjskim SelectShift automatskim mjenjačem. Ovo je standardni pogon za različite modele šasija i težinskih razreda vozila. Omogućuje ugodnu i opuštenu vožnju osobito na relacijama koje uključuju puno privremenog zaustavljanja i kretanja. Automatski mjenjač također nudi mogućnost ručnog izbora brzina sklopkom koja se nalazi na središnjoj konzoli ručice automatskog mjenjača. Dodatno, prilikom vožnje otežanim uvjetima (primjerice na klizavim cestama ili nagibima) možete odabrati vožnju isključivo u jednoj od 6 brzina.

ISKUSTVO U VOŽNJI

Raskošno iskustvo u vožnji kao u automobilu

Novi Tourneo Custom opremljen je značajkama dizajniranima za poboljšanje užitka u vožnji. Na primjer, električno podesivo, grijano vozačevo sjedalo i podesiv upravljač osiguravaju savršen i ergonomičan položaj u vožnji. Odaziv i povratne informacije s kontrolnih uređaja pružaju vam povjerenje u svim uvjetima vožnje, pri velikim brzinama, mokrim ili suhim cestama, sa ili bez tereta. Osim toga, dostupno je i nekoliko sustava za pomoć u vožnji, uključujući i pomoć pri kretanju na uzbrdici, kontrolu vektora zakretnog momenta i ublažavanje bočnih udara vjetra.

Značajke prikazane na ovoj stranici mogu biti dostupne samo u odabranim modelima. Ako su dostupne, te se značajke mogu koristiti kao opcija uz dodatnu cijenu. Preuzmite brošuru za više informacija i trenutne specifikacije.

Vidi znakove na cesti koje biste mogli previdjeti

Prepoznavanje prometnih znakova može otkriti trajne i privremene znakove kako na cesti tako i iznad ceste. Odgovarajuće ograničenje brzine ili ikona zabranjenog pretjecanja bit će prikazani na ploči s instrumentima i promijenit će se čim uđete u novo područje ograničenja.

Vaše vozilo pomaže vam zadržati ograničenje brzine

Novi Tourneo Custom sada je opremljen sustavom Intelligent Speed Assist (Sustavom pametne pomoći za brzinu). Sustav optimizira vašu kontrolu brzine tako da se možete usredotočiti na cestu. Prvo, kamera za otkrivanje prometnih znakova (ako je omogućena) automatski prepoznaje trenutno ograničenje brzine, a sustav prilagođava postavku ograničenja brzine na tu granicu *.

* Vozačeva je odgovornost osigurati da se u svakom trenutku poštuju važeća ograničenja brzine. Sustav pametne pomoći za brzinu djeluje zajedno s Prilagodljivim tempomatom (Adaptive Cruise Control).

Automatska kontrola brzine

S opcionalnim Prilagodljivim tempomatom možete odabrati željenu brzinu koju će sustav održavati. Kada ugrađeni RADAR senzor prepozna vozilo ispred vas, vozilo automatski koči kako bi se održala unaprijed određena udaljenost. Nakon što je cesta čista, sustav automatski ubrzava nazad na unaprijed odabranu brzinu. Sustav upozorenja prije sudara dio je sustava za kontrolu brzine i upozorava vas ako slučajno vozite preblizu vozilu ispred vas.

Tehnologija za nadzor mrtvog kuta

Sustav za nadzor mrtvog kuta (Blind Spot Information System) koristi RADAR senzore kako bi vidjeli skriveno vozilo u mrtvom kutu. Senzori su na obje strane vašeg novog Tourneo Customa, a narančastim svjetlom upozorenja, koje je jasno vidljivo na bočnim zrcalima, ukazuje se na potencijalno opasne situacije.

Otkrivanje teško vidljivih vozila

Upozorenje na nadolazeći promet (Cross Traffic Alert) integrirano je u Sustav za nadzor mrtvog kuta. Prilikom napuštanja parkirnog mjesta kada vam je preglednost okoline ograničena, Upozorenje na nadolazeći promet otkriva i upozorava na vozila koja se približavaju. Dodatno će se aktivirati svjetlosni signal na retrovizoru (na lijevom ili desnom retrovizoru, ovisno o smjeru približavanja drugih vozila vašem) i upozorenje na višenamjenskom zaslonu.

Nova, karakteristična prednja svjetla

HID prednja svjetla daju precizan i jak svjetlosni uzorak. Nisu samo praktična, već daju novom Tourneo Customu i jedinstveni izgled zahvaljujući uključenim LED dnevnim svjetlima. Osim toga, duga svjetla automatski se prilagođavaju odgovarajućim uvjetima osvjetljenja kako bi se izbjeglo zasljepljivanje vozača u nadolazećim vozilima. Da biste bolje vidjeli prilikom skretanja, novi prednja svjetla slijede smjer zavoja.

Lakša vožnja unatrag

Stupići, biciklisti, niski zidovi… stražnja kamera na zaslonu na središnjoj konzoli prikazuje sve što je iza vašeg vozila. Ovako ćete uočiti objekte koje je lako previdjeti. Olakšano vam je parkiranje vozila, a virtualne linije na zaslonu će vam omogućiti parkiranje i na najmanjim prostorima. Kamera će se automatski aktivirati čim mjenjač prebacite u položaj za vožnju unatrag.

Stražnja osovina

Zahvaljujući zračnom ovjesu na stražnjoj osovini, sustav automatski osigurava stalnu visinu vožnje bez obzira na stanje opterećenja vozila. Na taj način možete uživati u tišoj vožnji, bilo da ste sami, s putnicima ili u potpuno napunjenom vozilu.

FORD SYNC Pomoć u slučaju nužde

Važna značajka Ford SYNC-a je Pomoć u slučaju nužde*. U slučaju nesreće, ako je aktiviran zračni jastuk ili je isključena pumpa za gorivo, ova usluga može pozvati hitnu pomoć putem mobilnog telefona spojenog na Bluetooth®. Ako je potrebno, možete prekinuti poziv ili razgovarati s hitnom službom. Posebno, sustav također prenosi važne informacije kao što su GPS koordinate, čak i ako niste u mogućnosti to učiniti sami.

* Ford Pomoć u slučaju nužde može se koristiti u više od 40 europskih zemalja. Da bi značajka ispravno radila, značajka mora biti uparena s kompatibilnim mobilnim telefonom koje je s vama kada se aktivira zračni jastuk (osim zračnog jastuka za koljena) ili kada senzor otkrije isključivanje pumpe za gorivo. Funkcija teksta i pomoći u slučajevima nužde nije podržana na svim europskim jezicima

SIGURNOST I ZAŠTITA

Uvijek sigurno

Naravno, sigurnost ima najveći prioritet u novom Tourneo Customu. Razne tehnologije osiguravaju zaštitu vaših putnika i vašeg vozila. Sve tehnologije su pridonijele ocjeni od 5 zvjezdica Tourneo Customa na Euro NCAP sigurnosnom testu.

Značajke prikazane na ovoj stranici mogu biti dostupne samo u odabranim modelima. Ako su dostupne, te se značajke mogu koristiti kao opcija uz dodatnu cijenu. Preuzmite brošuru za više informacija i trenutne specifikacije.

Održava prikolicu na putanji

Stabilizator prikolice prepoznaje zakretanje ili gibanje prikolice i usporava brzinu vašeg vozila dok se prikolica ne umiri – pružajući veću kontrolu pri vuči prikolica. Sustav smanjuje brzinu vozila smanjenjem zakretnog momenta motora i polako povećava pritisak kočnica na svim gumama.

Sustav za zaštitu pješaka

Pre-Collision Assist (Pomoć prije sudara) s prepoznavanjem pješaka otkriva spora vozila na cesti ispred vas ili ljude i vozila koja bi mogla prijeći putanju vozila, upozoravajući vas na njihovu prisutnost. Ako ne reagirate, sustav automatski koči za vas. Ova tehnologija namjerava smanjiti ozbiljnost nezgoda ili ih potpuno izbjeći. Sustav je djelotvoran (pri normalnim uvjetima na cesti i vozilu) pri brzinama do 80 km/h.

Sigurnost s 5 zvjezdica


Tourneo Custom je dobio ocjenu od 5 zvjezdica na NCAP sigurnosnom testu što dokazuje mogućnost vozila da zaštiti Vas i vaše putnike.

Kontrolni mehanizmi koji se prilagođavaju vašem teretu

Prilagodljivo upravljanje teretom regulira elektroničku kontrolu stabilnosti ovisno o ukupnoj masi vašeg vozila. Na taj se način može garantirati kontrola i stabilnost, bez obzira je li Tourneo Custom prazan ili pun tereta.

Okružen zračnim jastucima

Novi Tourneo Custom uključuje sveobuhvatan raspon zračnih jastuka. Uključeni su standardni zračni jastuk za vozača kao i opcionalni za suvozača, glavu i prsni koš, kao i bočni zračni jastuci za dodatnu zaštitu glave u slučaju sudara u gornjem području.

Jača karoserija

Čvršća karoserija novog Tourneo Customa nudi poboljšanu snagu i otpornost na udarce. Povećana snaga također donosi značajna poboljšanja u iskustvu vožnje i rukovanju te smanjuje razinu buke i vibracije unutar vozila.

Tako da Vaša djeca budu sigurna

Novi Tourneo Custom dizajniran je kako bi djeca bila zaštićena u svakoj vožnji.
ISOFIX pričvršćivači dječjih sjedala integrirani su na stražnje sjedalo tako da možete lako pričvrstiti dva dječja sjedala.

Rano upozorenje kad padne tlak u gumama

Ako bilo koja od vaših guma iznenada izgubi tlak tijekom vožnje, sustav za nadzor tlaka u gumama upozorava vas osvjetljivanjem ikone na ploči s instrumentima.

UDOBNOST I PRAKTIČNOST DIO SU DIZAJNA

Sa sjedalima s više položaja, hands-free tehnologijom, sofisticiranim klima uređajima s dvije zone, inteligentnim teretnim prostorom i još mnogo toga, vi i vaši putnici možete uživati u prvoklasnoj vožnji.

Značajke prikazane na ovoj stranici mogu biti dostupne samo u odabranim modelima. Ako su dostupne, te se značajke mogu koristiti kao opcija uz dodatnu cijenu. Preuzmite brošuru za više informacija i trenutne specifikacije.

Savršeni prostor za sjedenje

Vozačevo sjedalo i upravljač u potpunosti su podesivi tako da možete postaviti svoj idealni položaj za vožnju. Tu je i ugrađeni naslon za ruke, a na zahtjev su dostupni podesiva lumbalna podloga, grijana prednja sjedala i električno podesivo vozačevo sjedalo. Osim toga, sjedala u drugom redu mogu se zaokrenuti prema stražnjoj strani vozila i rasporediti kao u konferencijskoj sobi. To omogućavaju brojne konfiguracije za stvaranje savršenog prostora ili povećanje prostora za prtljagu bez potrebe za uklanjanjem sjedala.

Ako vam je ikada potrebno više od uobičajenog teretnog prostora, sjedala drugog i trećeg reda mogu se pojedinačno ukloniti. Tako možete konfigurirati svoje vozilo u skladu s vašim zahtjevima za prostorom.

Handsfree SYNC 3

SYNC 3 sustav je naša najnaprednija verzija do danas. Brži i lakši za korištenje, s poboljšanim glasovnim naredbama i još više funkcionalnosti. Novo sučelje ima veće tipke za poboljšanu upotrebljivost, a 8-inčni zaslon u boji osjetljiv na dodir, sada ima značajku pinch-and-swipe pokreta, koja se nalazi i na pametnim telefonima i tabletima, radi još intuitivnije navigacije. SYNC 3 dolazi s AppLink, Appleov CarPlay i Android Auto softverima koji informacije s vašeg pametnog telefona prikazuju na zaslonu osjetljivom na dodir.

Sve na svom mjestu i prostor za sve

Postoji mnogo pametnih, pokrivenih prostora za pohranu, čak i iznad ploče s instrumentima. Odjeljak s poklopcem sadrži 12-voltnu utičnicu, AUX ulaz i standardni USB priključak.

Između vozačevog sjedala i suvozačevih sjedala također možete ugraditi opcionalnu utičnicu od 150W i 240V.

Pametne značajke poput držača za čaše s roll-up poklopcem, držača za boce, pretinaca za prijenosna računala, pretinaca ispod sjedala, polica na vratima i preklopivog stola pomažu u održavanju organiziranja stvari i čuvanju dragocjenosti izvan vidokruga.

Dvostruka klizna vrata

Za veću fleksibilnost i lakši pristup, s obje strane su klizna vrata. Vrata su dizajnirana s najvećom pažnjom. Štitnici su prekriveni kako bi sakrili mehanizam, poboljšali aerodinamiku i smanjili razinu buke. Standardna verzija također uključuje visoko kvalitetne pragove ispod vrata.

Integrirani krovni nosač za udobne, ekonomične i mirne vožnje

Inovativni krovni nosač može se lako sklopiti kada ga ne trebate. To će vam uštedjeti problem ugradnje i skidanja. Osim toga, troši se manje goriva zbog smanjenog otpora, a možete i uživati u mirnoj vožnji bez neugodne buke vjetra.

Quickclear – Brzo rješenje za zaleđena vjetrobranska stakla

Ovaj pametni alat dizajniran je kako bi vam uštedio vrijeme u hladnim jutarnjim satima. Samo pritisnite tipku i vrlo tanke žice za grijanje će otopiti led, odmagliti ili očistiti vjetrobransko staklo. Također će i brisači vjetrobranskog stakla biti odleđeni.

Ford Easy Fuel za jednostavno punjenje gorivom


S ovom korisnom značajkom gotovo je nemoguće napuniti krivo gorivo jer se pogrešna mlaznica za gorivo jednostavno ne uklapa u otvor spremnika. A budući da je Ford Easy Fuel sustav bez vijaka, nikad više nećete morati dodirivati masne poklopce za gorivo.

Samozaštitna bočna zrcala

Kako biste izbjegli oštećenje na parkiralištima, električna preklopiva bočna zrcala se automatski preklapaju kada zaključate vozilo. Kada su presavijena, stilski integrirani LED pokazivači smjera također su zaštićeni.

Tourneo Custom Shuttle Bus

Novi Tourneo Custom Shuttle Bus L2 usmjeren je prema udobnosti putnika. Svaki od četiri reda sjedala opremljen je sjedalima s izravnim pristupom što nudi obilje prostora. Stražnja sjedala su lako dostupna sa strane kliznih vrata. Dostupan u svim serijama, ovaj model je također dostupan s opcionalnom unutrašnjosti od kože. Dizajn stavlja udobnost putnika i mobilnost ispred prtljažnog prostora.