Ford Transit

Ford Transit katalog

POTPUNO NOVI FORD TRANSIT

Novi Ford Transit najveći je furgon svoje kategorije. Zahvaljujući širokom izboru značajki kao što su odabir osovinskog razmaka, CAB-stila, visine krova i motora i mnogih drugih, u mogućnosti ste potpuno prilagoditi vozilo vašem poslovanju. Ukratko, sastavite listu svega što vam je potrebno za poslovanje i Transit će odraditi svoj posao.

Dug je popis svih tehnologija i značajki koje vam nudimo, kao na primjer sustav Ford SYNC, prilagodljivi tempomat (Adaptive Cruise Control) i kontrola krivulje (Curve Control). Svi sustavi su tu kako bi vam olakšali život: velik broj sustava je automatski, tako da se možete koncentrirati na važnije stvari koje se događaju na cesti.
Druge tehnologije, kao što je smart regenerativno punjenje (Smart Regenerative Charging), omogućavaju ekonomičniju potrošnju goriva, oslanjajući se istovremeno na snažne i jake motore.

Koliko trebate teretnog prostora? Novi Transit ima širok teretni prostor od 15,1 m3 te mogućnost skladištenja objekata do 4,2 m dužine (sa standardnom pregradom). Postoji i priključak za prikolicu maksimale vuče 3,5 tona.

I što god prenosili, jake brave i sofisticirani alarm zaštitit će vaše vozilo, teret i poslovanje.

DIZAJNIRAN SA SMISLOM

Svaki milimetar novog Ford Transita je osmišljen kako bi vam pomogao u vašem poslovanju. Ovaj furgon je najizdržljiviji i najjači furgon do sada. Vanjski dizajn ostavlja upečatljiv, suvremeni utisak. Aerodinamika je poboljšana, kao i ekonomičnost potrošnje goriva. S druge stane, unutrašnjost novog Transita je stilizirana i udobna, kao da ste u osobnom automobilu.

VANJŠTINA

Vanjski dizajn novog Ford Transita je također i funkcionalan. Poboljšana aerodinamika smanjuje troškove goriva, a svjetla visoke tehnologije omogućavaju bolju vidljivost. Dijelovi vozila su dizajnirani tako da ih je lakše održavati i zamijeniti, što doprinosi smanjenju troškova.

Elegantan i sposoban

Više aerodinamike, veća ušteda goriva

Upečatljiv dizajn, high-tech prednja svjetla

Dizajniran sa smislom

UNUTRAŠNJOST

Dizajniran da bude praktičan i dobro podnosi opterećenja, oblikovan kako bi vožnja bila ugodna i zabavna: u Transitu se osjećate kao da ste u osobnom automobilu. Ergonomski dizajniran, sve kontrole i prostori za skladištenje su nadohvat ruke.

Udoban, kao osobni automobil

Prostrana konzola

Opuštenija vožnja tijekom dugih putovanja

Potpuno prilagodljiv upravljač

BOJE

Paleta modernih boja karoserije pomaže u stvaranju pozitivnog dojma za vaše poslovanje.

Tectonic Silver

Blazer Blue

Deep Impact Blue

Frozen White

Lunar Sky

Moondust Silver

Panther Black

Race Red

TEHNOLOGIJA VOŽNJE I ISKUSTVO

Ostanite povezani čak i u pokretu

Urbane ceste, auto-ceste, gradske ili seoske ceste… u novom Transitu se uvijek osjećate udobno i povezani s okolinom, gdje god vas posao odnese. Pomoću novih tehnologija i parkiranje postaje jednostavno. A u vašoj potpuno opremljenoj kabini, s dovoljno prostora za skladištenje, možete koristiti i sustav za glasovno upravljanje i primati telefonske pozive tijekom vožnje.

TEHNOLOGIJA VOŽNJE

Svaki sustav u vašem vozilu ima praktičnu i korisnu svrhu, što ćete uskoro i otkriti.

Ford SYNC s AppLink i sustavom Emergency Assistance. Najnovija hand-free tehnologija

Ford SYNC s AppLink i sustavom Emergency Assistance omogućuje vam upravljanje glazbom i korištenje mobilnog telefona jednostavnom glasovnom naredbom. Ako je vaš kućni broj spremljen u kontaktu telefona pod „doma”, samo trebate reći „Zovi doma” („Call doma”) i sustav će automatski birati taj broj. Glasovne naredbe možete koristiti za odabir pjesama s USB-a ili MP3 player-a/iPod-a, a možete i prenijeti glazbu s vašeg mobilnog telefona putem Bluetooth-a®. Sustav podržava i čitanje SMS poruka na glas**

* Bluetooth® naziv i logotipi su dopušteni i u vlasništvu tvrtke Bluetooth SIG, Inc. Ford Motor Company Limited i povezanih društva imaju licencu i pravo upotrebe tih oznaka.Ostali trgovački znakovi i trgovački nazivi su oni njihovih vlasnika.
**zahtjeva instalaciju aplikacije AppLink na mobilnom telefonu.

Putovanje koje manje košta, a vožnja manje umara

Prilagodljivi tempomat zadržava željenu brzinu,a sustav možete isključiti pritiskom na papučicu kočnice ili gasa. Praktična kontrola na kolu upravljača omogućuje vam da promijenite željenu brzinu u vožnji. Osim toga, prilagodljivi limitator brzine (Adjustable Speed Limiter Device) pomaže pri vožnji unutar unaprijed odabranih granica brzine. Smanjit ćete tako potrošnju goriva i vjerojatnost prekoračenja brzine, a na kraju vašeg dugog putovanja autocestom nećete biti umorni kao što biste bili prije.

Olakšana vožnja unatrag

Stupovi, kante za smeće, niski zidovi… Stražnja kamera prikazuje sve što se nalazi iza vozila na ekranu i ugrađena je u zrcalo u vozilu te se automatski aktivira čim se vozilo počne kretati unatrag. Sustav također prikazuje virtualne smjernice koja pomažu pri parkiranju u uskim prostorima ili pri utovaru.

Senzori uz koje parkiranje više ne predstavlja stres

Senzori za parkiranje pomažu procijeniti udaljenost između vozila i prepreka ispred i iza vas. Čim senzori otkriju objekt u neposrednoj blizini, aktivira se zvučni signal. Signal postaje sve jači ako se još više približite prepreci.

UDOBNOST I PRAKTIČNOST

Transit je dizajniran kako vi vam olakšao profesionalne aktivnosti. Vozilo sadrži širok spektar tehnologija i promišljenih sadržaja. Jednom kada isprobate sadržaje, nećete više znati kako ste ikad živjeli bez njih.

Nova, ugodnija prednja sjedala

Sjedalo vozača je u potpunosti prilagodljivo, kao i kolo upravljača; tako ćete najlakše pronaći idealan položaj u vožnji. Sjedište je opremljeno integriranim naslonom za ruke, u sklopu dodatne opreme su dostupni i prilagodljivi lumbalni oslonac i grijana sjedala.

Sve što vam treba kako biste radili iz vozila 

Kabina je namjenski napravljena kako bi vam pomogla u profesionalnom životu. Ako odaberete, na primjer, duplo suvozačevo prednje sjedalo, središnje sjedalo iz Trend serije sadrži dvosjed i stol koji je dovoljno velik da na njega možete odložiti laptop ili A4 blok-papir. Također su uključeni: skriveni skladišni prostor ispod suvozačkog sjedala s kapacitetom od 93 litara; skriveni pretinac u ploči s instrumentima dizajniran za vaš mobilni telefon ili MP3 player / iPod (uključuje 12-V utičnicu); kutiju za rukavice u koju možete staviti dokumente A4 formata i, naravno, nekoliko držača za čaše i držač za bocu.

Sustav koji informira i zabavlja

Na raspolaganju vam stoji širok raspon ugrađene multimedijske opreme, uključujući, između ostalog, audiovizualni sustav koji podrazumijeva radio, čitač CD-a, USB priključak, premium zvučnike, multi-funkcionalan zaslon, navigaciju za cijelu Europu i Ford SYNC sustav s AppLink-om i sustav za pomoć u hitnim situacijama (Emergency Assistance).

Ogledala koja sama sebe štite

Lako je oštetiti bočna vanjska ogledala kada vozite u tijesnim prostorima ili ste parkirani u uskoj ulici. Da bi se to izbjeglo, uz nadoplatu možete odabrati električna sklopiva ogledala koja se sama okreću prema unutra jednostavnim dodirom gumba. A s obzirom da su opremljena sustavom grijanja, na hladna zimska jutra neće gubiti vrijeme kako biste ih očistili.

Brisači koji se automatski podešavaju po kiši

Brisači sa senzorima za kišu se pokreću čim uoče vlagu na vašem vjetrobranskom staklu, te podašavaju svoju brzinu u odnosu na jačinu kiše. Možete čak i odabrati jednu od šest razina osjetljivosti koja određuje količinu nakupljene vlage nakon koje se brisači pokreću. Brisači sa senzorima za kišu su dostupni u sklopu dodatne opreme zajedno s automatskim prednjim svjetlima (vidi dolje).

Prednja svjetla koja se uključuju automatski kada je potrebno

Transit je opremljen senzorima koji detektiraju promjenu svjetla i iznenadne promjene u uvjetima osvjetljenja. Na primjer, ako ulazite tunel, kratka svjetla se automatski aktiviraju, tako da vaša vožnja postaje sigurnija i lakša. Automatska prednja svjetla su dostupna kao dio dodatne opreme zajedno sa sustavom automatskih prednjih svjetala.

Zaštićeni teretni prostor koji se lagano održava

Teretni prostor podrazumijeva i čvrsti trajni pod prtljažnika, koji štiti vozilo i smanjuje buku za vrijeme vožnje. Osim toga,rubni dijelovi poda su izdignuti za 100mm, tako da vozilo lagano možete održavati čistim – teretni prostor se lagano mete, usisava i čisti vodom.

Ford Easy-Fuel, za sigurno punjenje goriva

S ovom korisnom tehnologijom gotovo je nemoguće napuniti vaš spremnik pogrešnim gorivom. Sustav jednostavno ne prihvaća tip goriva koji ne odgovara motoru. I, s obzirom da je Ford Easy-Fuel sustav bez čepa za spreminik, vaše ruke više nikada neće biti prljave.

Stup upravljača koji vam se lagano prilagođava

Stup upravljača je moguće prilagoditi po dubini i visini kako biste pronašli svoj idealan, najugodniji položaj u vožnji.

Brzo očistite vjetrobransko staklo zahvaljujući QuickClean tehnologiji

Ova pametna značajka je osmišljena kako bi vam pomogla da započnete dan što prije na maglovita, hladna jutra. Samo pritisnite tipku i sustav će otopiti ili odmrznuti vjetrobran u sekundi, čak i ako je temperatura ispod nule.

Lagani posao pri svakom okretanju

Puni krug L2 Transit Furgona je samo 11.9 metara (11.4m kod modela L1 Chassis Cab). Čak i s dužim modelima je lagano upravljati i okretati se, zahvaljujući naprednom servo upravljaču.

TIPOVI KAROSERIJE

Jedan furgon, bezbroj varijacija

Jedan, dva ili više putnika. Srednji, dugi, dugi produženi i jumbo dugi produženi osovinski razmak. Visoki, srednji ili niski krov. Izaberite novi Transit i možete ga sastaviti onako kako to najbolje odgovara vašem poslovanju.

H2 = Srednji krov, H3 = visoki krov. Na prikazanim modelima primijenjen je srednji krov, osim ako drugačije nije naglašeno. Na modelima gdje se primjenjuje nizak krov, masa praznog vozila je povećana, a nosivost smanjena za 42 kg, a za L2 i L3 modele 45kg.

Transit Furgon

 • Međuosovinski razmak: L2 (srednji), L3 (dugi), L4 (dugi produženi)
 • Visina krova: H2 (srednji krov) i H3 (visoki krov)
 • Nosivost: 2900-4700kg
 • Sjedala: 2-3

DOUBLE CAN-IN-VAN

 • Dvostruka kabina u furgonu
 • Međuosovinski razmak: L2 (srednji), L3 (dugi), L4 (dugi produženi)
 • Visina krova: H2 (srednji krov) i H3 (visoki krov)
 • Nosivost: 3500kg
 • Sjedala: 2-7

Chassis Cab

 • Međuosovinski razmak: L1 (kratki), L2 (srednji), L3 (dugi), L4 (dugi produženi), L5* (jumbo dugi produženi)
 • Visina krova: H1 (niski krov)
 • Sjedala: 2-3

Dvostruki Chassis Cab

 • Međuosovinski razmak: L2 (srednji), L3 (dugi), L4 (dugi produženi), L5* (jumbo dugi
 • produženi)
 • Visina krova: H1 (niski krov)
 • Sjedala: 2-3

MINIBUS M2

 • Međuosovinski razmak: L2 (srednji), L3 (dugi), L4 (dugi produženi)
 • Visina krova: H2 (srednji krov) i H3 (visoki krov)
 • Nosivost: 3500-4600kg
 • Sjedala: 11-18

Priručnici za ugradnju opreme, „Crteži” i „Težine vozila”. Priručnici vam pomažu kako biste što bolje upotrijebili sami mogli promijeniti neke elemente i značajke, daju dobar opis sustava vozila i tehničke savjete.

Priručnik vam daje smjernice koje osiguravaju da će se odgovarajuća montaža izvršiti sigurno i ispravno; priručnik značajno smanjuje rizik mehaničkih i električnih problema, pada sustava, nepouzdanih sastavnica ili nestabilnosti vozila.

Namjera je pružiti informacije koje pomažu pri nadogradnji ili izmjeni neke sastavnice
vozila na najsigurniji mogući način, osiguravajući zadovoljstvo potrošača.

Priručnici za ugradnju opreme su dostupni za modele:

 • Transit 2006.5
 • Ranger 2012
 • Transit 2014
 • Transit 2014.5
 • Transit Custom 2012.75
 • Transit Connect / Tourneo Connect 2013.75

UTOVAR I OPERATIVNI TROŠKOVI

Maksimalna produktivnost. Troškovi svedeni na minimum.

Novi Transit je stekao ugled svojim performansama i fleksibilnošću. Bez obzira na koji međuosovinski razmak, visinu krova ili stil kabine se odlučite, sigurni ste da ćete imati široki teretni prostor i veliku nosivost. Raspored utovarnog prostora je posebno osmišljen kako bi se povećao raspoloživi prostor. Iz tog razloga, u prostoru ima mjesta za četiri europalete, a u modelu L4 (jumbo) moguće je postaviti i pet europaleta, dok su bočna i stražnja vrata dizajnirana tako da je istovar i utovar još lakši nego prije. I dok vam učinkovitost ovog furgona pomaže da što bolje poslujete, niski operativni troškovi također smanjuju troškove.

UPRAVLJANJE TERETOM

Učinkovita upotreba prostora
Teretni prostor Transita je poboljšan, fleksibilan i jednostavan za korištenje. Kutovi bočnih zidova su revidirani, a krov je lagano podignut tako da se povećao volumen teretnog prostora. Duljina svih furgona su povećana za oko 30 cm, tako da kapacitet teretnog prostora odgovara svim standardnim duljinama cijevi, ploča, rola tepiha, ljestvi…

Više prostora za utovar dužih predmeta 
Vaš novi furgon može utovariti teret koji se uobičajeno prenosi na krovnim nosačima ili koji zahtjeva prijevoz u više vozila. Doista, dužina utovara novog Transita je povećana; ovisno o odabranom modelu, možete prenijeti teret dužine 3,04 m, 3,49 m i 4,21m te ga postaviti na pod s čeličnim pregradama.

Jednostavniji ulazak u vaš novi furgon 
Široka stepenica s visokim prianjanjem je integrirana u stražnji odbojnik, olakšavajući pristup teretnom prostoru i ručni utovar.

Dodatne pregrade kako bi vaš teret bio siguran 
Dodatne pregrade-remeni su ugrađeni u bočne zidove kako bi se osigurao vaš teret i kako bi se oslobodilo što više mjesta na podnici.

Dobro osvijetljen teretni prostor za sigurniji i lakši utovar 
U teretnom prostoru su postavljene žarulje daleko jače od prethodnih modela koje sada dolaze kao standard. Ukoliko želite, u dodatnoj opremi postoji i mogućnost instalacije ultra jakih LED svjetala. U vozilu ove veličine, to je pametna i izrazito praktična značajka.

Čvrsta, ali nježna bočna vrata 
S obzirom da je teretni prostor toliko velik, bočna vrata su izrazito važna i često se koriste, a cijeli mehanizam je osmišljen kako bi se povećala jednostavnost upotrebe i izdržljivost. Dok ručica na vratima s dvostrukim djelovanjem osigurava nježno otvaranje i zatvaranje, zasun na vratima osigurava vrata kada su otvorena, a zvučni signal se oglašava kada bočna vrata nisu ispravno zatvorena ili zaključana.

Široka stražnja vrata 
Stražnja vrata sadrže 360 stupanjsku izolaciju kojom se smanjuje buka, osigurava zatvaranje vrata te izbjegava ulazak vode u teretni prostor. Ovisno o modelu vozila, postoji mogućnost da se vrata otvore prema bočnim stranama vozila te da su zaključana u otvorenom položaju od 90 stupnjeva. Na donjem rubu vrata reflektirajuće naljepnice daju znak drugim vozačima da su vrata otvorena.

TROŠKOVI VLASNIŠTVA

Duži intervali održavanja/servisiranja
Svaki dio novog Transita je osmišljen kako bi se povećala izdržljivost i kako bi se produžilo vrijeme servisiranja i održavanja vozila. Tako je interval održavanja postavljen na 2 godine/50 000 km.

Dugo jamstvo protiv perforacija
Dokaz kvalitete proizvodnje vozila, Transit ima 12-godišnje jamstvo protiv perforacija.

PERFORMANSE I UČINKOVITOST

Optimizirana snaga i potrošnja goriva

Niz novih 2,2-litrenih TDCi dizelskih motora, sa 6-stupanjskim mjenjačem, visoke snage i okretnog momenta iznimno su ekonomični pri potrošnji goriva. Pomoću pametnih tehnologija kao što su smart regenerativno punjenje te auto Start/Stop i kontrola ubrzanja (u dodatnoj opremi), Transit smanjuje potrošnju goriva,smanjuje vaše troškove i maksimizira povrat uloga.

Otkrijte kako su današnji dizel motori najčišći u povijesti i da igraju važnu ulogu u pokušaju smanjivanja emisije CO2.

SNAGA

Najnoviji moćni ekonomični dizel motor. Transit je u ponudi s tri unaprijeđena 2,2-litrena TDCi u tri jačine: 100,125 ili 155 KS. 6-stupanjski mjenjač, prednji i stražnji pogon na sve kotače, te do 385Nm okretnog momenta za maksimalnu vučnu snagu.Opsežna istraživanja u inženjerstvu dovela su do iznimnog smanjenja potrošnje goriva, niske emisije CO2 i učinkovitog zagrijavanja motora, čak i u najhladnijim uvjetima.

EKONOMIČNOST

Učinkovitiji način punjenja baterija
Za razliku od tradicionalnih sustava, Smart regenerativno punjenje (Smart Regenerative Charging) samo puni bateriju, kada je to potrebno, i, kad god je to moguće, izbjegava punjenje baterije prilikom pritiska na papučicu gasa. Ovaj sustav pomaže pri štednji goriva i dodatno smanjuje emisije CO2.

Uštedite gorivo koristeći Stop/Start sustavom
Kada se vaš Transit zaustavi na semaforu ili jednostavno čekate u autu, automatski Stop/Start sustav isključuje motor (ali još uvijek opskrbljuje strujom osnovne sustave kao što su ventilacija, radio i Ford SYNC). Kada ste spremni za polazak, samo pritisnite spojnicu i odaberite prvu brzinu, koja, kao i obično ponovno pokreće sustav. Auto Stop/Start je osobito učinkovit u gradu i gradskim ulicama i može smanjiti potrošnju goriva za 10%.

Pametni info sustav za učinkovitu vožnju 
Inovativni Ford Eco Mode je sustav koji neprekidno procjenjivanje posljedice vašeg ponašanja u vožnji na potrošnju goriva. Sustav analizira brzinu vožnje, promjenu brzine, kočenje i stupanj anticipacije, kao i broj kratkih i dugih putovanja koje napravite. Pametni softver vas potom savjetuje kako poboljšati potrošnju goriva.

Povećana ušteda goriva, smanjene emisije CO2 
Odaberite alternativni ‘ECOnetic model’ i prijenosni omjer zupčanika će se povećati za 7% što znači duži prijenos. Istovremeno će se povećati ušteda goriva, a emisije CO2 smanjiti: na 169g CO2/KM.

Kontrola ubrzanja za ekonomičniju vožnju 
Ovaj novi inovativni sustav kontrolira razinu ubrzanja furgona u skladu s njegovim opterećenjem (ubrzanje se mijenja ovisno o tome je li kombi prazan ili djelomično pun). Rezultat: Možete očekivati smanjenje potrošnje goriva do 15%, ovisno o vašem stilu vožnje.
Ova tehnologija također može pomoći smanjiti stupanj trošenja motora, kočnica i guma, kao i drugih sastavnica (standard na ECOnetic modelima).

Ušteda goriva pri promjeni brzine 
Osvijetljena strelica na ploči instrumenata upozorit će vas kada bi bilo najbolje promijeniti brzinu kako biste se optimalno trošili gorivo. Učinite vaše putovanje na taj jednostavan način ekonomičnijim.