Ford Transit Custom

 • Međunarodno i hrvatsko dostavno vozilo godine 2013.

  Novi Transit Custom impresionira s najvećim mogućnostima za prijevoz tereta, uključujući i brojne inovativne značajke u prtljažnom prostoru . Vozaču na raspolaganju stoje i najnovije Ford tehnologije. Upotrebljiv, praktičan, vrijedan i moćan, Transit Custom u potpunosti zaslužuje prestižnu titulu kako međunarodnog tako i hrvatskog dostavnog vozila godine 2013.

  Srednji po veličini model u našoj posve novoj liniji dostavnih vozila Transit, Transit Custom postiže najmanju potrošnju goriva u klasi uporabom ECOnetic tehnologija za štednju goriva , koje između ostalih čine start/stop sustav i regenerativno punjenje . Uz udobnu i trajnu unutrašnjost učiniti će vaš radni dan užitkom – posebnu udobnost osjetiti ćete u kabini koja nalikuje pokretnom uredu. Također, teretni prostor je bez premca u svojoj klasi. I bez obzira na to da li ste odabrali putničku, kombiniranu ili furgon inačicu, dobili ste niz naprednih tehnologija , uključujući glasovnu kontrolu i Ford SYNC sustav za povezivanje MP3/iPod reproduktora i telefona.

  Ovdje smo pripremili više informacija o Transitu Custom , iskustvu vožnje koju nudi , njegovim performansama i ekonomičnosti, uporabljivosti i troškovima, razini sigurnosti i zaštite, kao i dizajnu.

 • Suvremeni izgled i izuzetna udobnost

  Transit Custom spaja moderni eksterijer s udobnim interijerom koji nadilazi ostala dostavna vozila. Interijer i eksterijer su dizajnirani s osobitim osvrtom na praktičnost i udobnost.

 • Za manje stresan i povezan radni dan

  Transit Custom svojom naprednom tehnologijom čini vaša dnevna putovanja lakšim – pogotovo u urbanim područjima. Transit će Vaš radni dan dodatno pojednostaviti kabinom koja nalikuje na mobilni ured, s puno pametnih skladišnih pretinaca i preklopnim stolom, idealnim za prijenosno računalo. Ford SYNC tehnologija glasovnog upravljanja omogućuje hands-free uporabu telefona a osim toga, uvijek ćete biti povezani sa svojim automobilom (putem mobitela). Vozačevo sjedalo i upravljač su potpuno prilagodljivi, tako da možete pronaći savršen i najudobniji položaj za vožnju.

  Tehnologije za vožnju

  Tranzit Custom je prepun tehnologija koje su dizajnirane kako bi iskustvo vožnje bilo što jednostavnije moguće.

  Stražnja kamera za pomoć prilikom vožnje unatrag

  Rubnjaci,kante za smeće, niski zidovi… Stražnja kamera će vam sve što je iza vas prikazati na zaslonu ugrađenom u retrovizoru. Pomaže Vam vidjeti stvari koje inače lako možete previdjeti, a također pomaže pri parkiranju putem virtualnih linija putanje vozila koje vas vode u malom prostoru. Za još veću udobnost, kamera se automatski aktivira odabirom stupnja za vožnju unatrag. Stražnja kamera je dostupna kao dodatna oprema.

  Senzori radi kojih parkiranje više neće biti stresno

  Senzori za mjerenje udaljenosti pri parkiranju, koji su dostupni uz nadoplatu, pomažu Vam odrediti udaljenost između vašeg automobila i bilo koje prepreke ispred ili iza vozila. Kada otkriju prepreku, uključuju zvučno upozorenje čija se učestalost povećava približavanjem prepreke. Ova Vam značajka pomaže parkirati s više samopouzdanja.

  Lakše manevriranje noću

  Kada morate noću skrenuti za više od 30 stupnjeva, Transit Custom će Vam pomoći novim statičkim svjetlima za osvjetljavanje zavoja. Sustav se aktivira pri brzinama ispod 30 km/h kada je okrenut upravljač i rade pokazivači smjera. Svjetlo za osvjetljavanje zavoja, koje se nalazi na vrhu prednjeg svjetlosnog sklopa automatski se uključuje radi osvjetljavanja odgovarajuće strane ceste i pomaže vam jasno vidjeti kuda vozite. S ovim sustavom dodatna sigurnost i preglednost više nisu upitne.

  Manje zahtjevna, učinkovitija putovanja

  Tempomat, zajedno s fleksibilnim sustavom za ograničavanje brzine vašeg Transita pamti odabrana ograničenja brzine. To štedi gorivo, smanjuje mogućnost prekoračenja brzine te kao i svi tempomati, održava odabranu brzinu.

  Udobnost i praktičnost

  Vrhunski dizajn, profinjeni interijer i pametne tehnologije zajedno čine vaš radni život ugodnijim, praktičnijim i povezanim.

  Ford SYNC. Napredna hands-free tehnologija.

  Sustavom glasovne kontrole Ford SYNC bez ruku, uporabom jednostavnih i intuitivnih glasovnih naredbi možete upravljati glazbom i upućivati ​​i odgovarati na pozive putem mobitela. Primjerice, ako jednostavno kažete “Zovi doma “, sustav će pozvati dom (uz pretpostavku da se”Doma” nalazi u imeniku vašeg mobilnog telefona). Sustav će naglas izgovoriti i tekstualne poruke poslane na vaš mobitel. *

  SYNC također omogućuje reprodukciju pjesama sa USB sticka ili MP3/iPod reproduktora ili streaming glazbe s vašeg telefona a uvijek koristite glasovne naredbe. Ruke će vam uvijek biti na upravljaču a oči uprte na cestu.

  Još jedna važna funkcija je pomoć u slučaju nužde. Ako je vaš mobilni telefon spojen na SYNC sustav, ovu tehnologiju možete koristiti za pozivanje hitne službe, ukoliko sustav otkrije da ste doživjeli nesreću. Ford SYNC je dostupan na engleskom, njemačkom, francuskom i talijanskom jeziku.

  Nova, udobnija sjedala

  Vozačevo sjedalo i upravljač su potpuno prilagodljivi, tako da lako možete pronaći ​​idealan položaj za vožnju. Naslon za ruku je ugrađen a uz doplatu su dostupni podesiva lumbalna potpora i grijana prednja sjedala. Sjedala s jedne strane zadovoljavaju trajnost koja je neophodna za dostavna vozila, a s druge strane njihova je udobnost jednaka udobnosti osobnog vozila. Dakle bilo da s Transitom idete na dugo ili kratko putovanje, dan će vam biti ugodan, kao da ste sjedili u uredu.

  Sve što vam je potrebno kako bi se olakšao rad u pokretu

  Vozačka kabina Transita puna je značajki koje olakšavaju Vaš rad. Na primjer, ako odaberete dvodijelno sjedalo suvozača, srednje sjedalo je opremljeno preklopnim stolom koji je dovoljno velik za prijenosno računalo ili registratore. Također možete iskoristiti nenadmašan broj pretinaca: skriveno spremište ispod dvodijelnog suvozačevog sjedala koja nudi 93 litre zapremine, skriveni pretinac u instrumentnoj ploči za vaš mobilni telefon ili MP3/iPod (zajedno s 12-V utičnicom), polica na instrumentnoj ploči na koju možete postaviti A4 mape i naravno mnogo držača za boce i čaše.

  Zabava, koliko god je želite

  U ponudi je širok raspon najnovijih rješenja za zabavu u vozilu i informatičke opreme, uključujući i vrhunski paket s DAB radiom, CD reproduktorom, USB utičnicom, višenamjenskim zaslonom, navigacijom, stražnjom kamerom, Ford SYNC-om i profinjenim rasporedom zvučnika.

  Brisači koji se automatski prilagođavaju kiši

  Brisači vjetrobrana sa senzorom za kišu uključuju se kada je na vjetrobranu otkrivena vlaga, a zatim prilagođavaju brzinu kako bi obrisali sve što trenutno vrijeme donese. Odaberite jednu od šest različitih razina osjetljivosti kako bi odredili koliko se vlage mora akumulirati prije pokretanje brisača. Brisači vjetrobrana sa senzorom za kišu dostupni su kao dodatna oprema uz doplatu.

  Prednja svjetla koja se uključuju automatski kada je to potrebno

  Transit Custom opremljen je senzorima koji detektiraju smanjenu razinu svjetla i automatski aktiviraju svjetla na vozilu. Prednja svjetla će se automatski uključiti, čak i pri ulasku u tunel. Automatska svjetla su dostupna kao dodatna oprema uz doplatu.

  Quickclear grijani vjetrobran

  Kada pritisnete tipku, ugrađeni grijaći elementi brzo uklanjaju led ili snijeg na vjetrobranskom staklu, tako da se ne morate truditi čistiti vjetroran po neugodnom i hladnom vremenu. Dostupno kao dodatna oprema uz doplatu.

  Fordov Easy Fuel sustav za sprječavanje natakanja pogrešnog goriva

  Zahvaljujući Easy Fuel sustavu, u Vaš je Transit praktički nemoguće natočiti pogrešnu vrstu goriva jer pogrešna mlaznica jednostavno neće stati u grlić. Čepa spremnika više nema, pa tako niti uprljanih ruku.

  Vanjska zrcala koja se automatski preklapaju

  Kada pritisnete tipku, električno preklopivi retrovizori se preklope prema unutra, čime se izbjegavaju slučajna oštećenja. Osim toga, grijani su pa ćete i na niskim temperaturama imati jasan pogled, a na njima se nalaze i pokazivači smjera.

  Automatski dugi snop. Pomaže Vam vidjeti bez zasljepljivanja drugih.

  Automatsko uključivanje dugog snopa je koristan alat za noćnu vožnju koji sprječava zasljepljivanje vozača koji vam dolaze u susret, tako da isključuje dugi snop kada otkrije dolazak vozila iz suprotnog smjera. Svjetla će se automatski vratiti na dugi snop i omogućiti optimalnu vidljivost. Automatski dugi snop je dostupan kao dodatna oprema uz doplatu.

  * Dostupno uz mobilne telefone koji podržavaju SYNC.
  Funkcija izgovaranja poruka nije dostupna za iPhone.

 • Najbolji prtljažni prostor u klasi

  Ford Transit nosi teško stečeni ugled mogućnosti i praktičnosti. Transit Custom nastavlja tradiciju brojnim domišljatim i praktičnim značajkama dizajna za lakši i učinkovitiji rad – nenadmašan teretni prostor (i pristup istom, najbolji u klasi) i jedinstveni ugrađenog krovnog nosača. Jednako je važno da je vozilo dizajnirano za niske troškove eksploatacije i najboljim u klasi servisnim intervalima – 50.000 km ili svake dvije godine. Transit Custom će vam ne samo riješiti probleme tijekom radnog dana,već će dugoročno također uštedjeti značajnu količinu novca.

  Upotrebljivost

  Jedinstveni teretni prostor s otvorom u razdjelnom zidu

  Ford Transit nosi teško stečeni ugled mogućnosti i praktičnosti. Transit Custom nastavlja tradiciju brojnim domišljatim i praktičnim značajkama dizajna za lakši i učinkovitiji rad – nenadmašan teretni prostor (i pristup istom, najbolji u klasi) i jedinstveni ugrađenog krovnog nosača. Jednako je važno da je vozilo dizajnirano za niske troškove eksploatacije i najboljim u klasi servisnim intervalima – 50.000 km ili svake dvije godine. Transit Custom će vam ne samo riješiti probleme tijekom radnog dana,već će dugoročno također uštedjeti značajnu količinu novca.

  Sklopivi krovni nosač

  Jedinstven i inovativan nosač krova možete jednostavno sklopiti kada nije u uporabi. Nosač više ne morate stalno postavljati i skidati. Kada nije u uporabi, jednostavno ga preklopite na krov i smanjite otpor zraka i potrošnju goriva a vožnja će biti tiša.

  Nenadmašan prostor i pristup

  Tovarni prostr Transita Custom je po duljini, širini i korisnoj visini bez premca. Prema tome, jednostavno možete prevesti okomito ili vodoravno postavljene ploče standardiziranih dimenzija 2,44×1,22 m ili tri europalete, a zbog jedinstvenog prostora za pohranu kroz pregradni zid i predmete duljine do 3 metra. Transit nudi teretni prostor od šest kubičnih metara uz pregradu na mjestu (verzija s kratkim međuosovinskim razmakom L1). Dugi međuosovinski razmak (L2), nudi 6,8 kubičnih metara zapremine. Transit Custom također nudi najveću širinu otvorenih vrata,najveću visinu otvaranja i najniži tovarni rub u svojoj klasi. Čak su i klizna vrata opremljena novim mehanizmom koji ih drži sigurno otvorenim tijekom utovara.

  Zabrtvljena prostirka poda prtljažnog prostora

  Rub podnice je sa strane povišen 100mm, i osim pružanja izvrsne zaštite, osigurava lako pranje i čišćenje.

  Bolja rasvjeta za lakšu i sigurniju manipulaciju

  Izrazito svijetla i učinkovita LED rasvjeta teretnog prostora, dostupna kao dodatna oprema, od neprocjenjive je važnosti kada se morate raditi u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Eto, još jedna jednostavna ali vrlo praktična novost.

  Praktičnija, sigurnija pričvrsna mjesta

  Pričvrsna mjesta su obično ugrađena u podnicu. No kada pokušavate pričvrstiti teret nekada im je teško pristupiti. Stoga se pričvrsna mjesta u Transitu nalaze tik iznad podnice na bokovima prtljažnika. Na podnici više nema prepreka što olakšava pristup, pričvrsnice ne nakupljaju prljavštinu na podu i na pod možete položiti novi pokrov prtljažnog prostora koji se lako čisti. U visini struka i ramena dostupna su i dodatna sidrišta koja su ugrađena u strukturu vozila a nosivost svakog iznosi nevjerojatnih 30 kg.

  Troškovi eksploatacije

  Nenadmašni servisni intervali

  Napredni Duratorq dizelski motor je iznimno ekonomičan, trajan i pouzdan. Sastavni dijelovi motora su dizajnirani da izdrže dulje, bez održavanja. To znači da su servisni intervali postavljeni na svakih 50.000 km ili svake dvije godine.

  Bezbrižno s jamstvom protiv korozije

  Transit Custom ima umirujuće dugo 12-godišnje jamstvo protiv prohrđavanja.

 • Performanse, potrošnja goriva i uoravljivost kao u automobilu

  Transit Custom pokreće napredni dizelski motor koji omogućava performanse i ekonomičnost u raznim kombinacijama. Kako bi se osiguralo da snaga ispod poklopca omogućava istinski zadovoljavajuću i kontroliranu vožnju, usredotočili smo naše napore na najbolju moguću upravljivost vašeg vozila. Tehnologije ECOnetic osiguravaju najoptimalnije performanse uz nisku potrošnju goriva s minimalnim emisijama CO2.

  Snaga

  Transit Custom Vam omogućuje da sami odaberete koliko snage trebate i koliko želite biti ekonomični u potrošnji goriva. Možete biti sigurni da postoji kombinacija koja savršeno odgovara zahtjevima vašeg posla.

  Snažan, ekonomičan dizelski motor

  Transit Custom je opremljen s naprednim i štedljivim 2,2-litarskim Duratorq TDCi dizelskim motorom sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i pogonom na prednje kotače.

  Možete birati između tri razine snage: 100 KS/310 Nm, 125 KS/350 Nm ili 155 KS/385 Nm. Na svim razinama je povećan okretni moment i prijenos momenta, tako da vozilo uvijek pruža prikladnu količinu snage, bez obzira da li opterećeno ili prazno,čak i pri kretanju s mjesta.

  Ovi motori u kombinaciji s Ford ECOnetic tehnologijama smanjuju troškove eksploatacije, negativan utjecaj na okoliš i zadovoljavaju stroge Euro V standarde emisija.

  Upravljivost

  Transit Custom nudi vožnju i upravljivost koje su vodeće u klasi, kao i precizno upravljanje s odličnom stabilnošću i kontrolom bez obzira na količinu tereta.Užitak u vožnji zapravo možemo usporediti sa razinom uživanja u Fordovim osobnim vozilima.

  Zabava s kontrolom i profinjeno podvozje

  Precizno podešena šasija kao i znatno poboljšana prednja i stražnja osovina omogućuju vozilu veliku razinu stabilnosti i kontrole. Prednosti koje nudi ovo vozilo su naglašene zahvaljujući optimiziranoj, vrlo čvrstoj strukturi karoserije.

  Maksimalna vuča za više kontrole

  Sustav za kontrolu vektora momenta prilagođava se uvjetima na cesti 100 puta u sekundi (to je 33 puta brže od treptaja oka). Na temelju podataka prikupljenih od strane sustava kontrolira prijenos snage na prednje kotače. To osigurava optimalnu vuču i veću točnost upravljanja, te vam pomaže u savladavanju zavoja i neravnina na kolniku.

  Ekonomičnost

  Transit Custom ima najmanju potrošnju goriva u svojoj klasi. ECOnetic model osigurava potrošnju od 6 l/100 km i emisiju CO2 od samo 159 g/km *.Za ovakve su rezultate, osim ekonomičnosti motora, zaslužne su i ECOnetic tehnologije.

  Trošite manje goriva uz Start/Stop sustav

  Kad Transit miruje, motor se automatski isključuje i na taj način štedi gorivo. Kada pritisnete spojku, motor se trenutno ponovno pokrene. Ovaj sustav dolazi do izražaja u gradskoj vožnji i u tom se režimu potrošnja goriva smanjuje za 10% (gradska vožnja).

  Pametno regenerativno punjenje baterije

  Za razliku od konvencionalnih sustava, pametna tehnologija regenerativnog punjenja baterije puni samo kad je to potrebno i, ako je moguće, ne dok je pritisnuta papučica gasa. To vam pomaže uštedjeti još više goriva, s daljnjim smanjenjem emisija.

  Kontrola ubrzanja vam omogućuje ekonomičniju vožnju

  Ova nova, inovativna opcija kontrolira stupanj ubrzanja vozila i osigurava jednako brzo ubrzanje s praznim ili natovarenim vozilom. Kao posljedicu možemo očekivati ​​i do 15% manju potrošnju goriva, ovisno o vašem načinu vožnje. Nova tehnologija može, između ostaloga, smanjiti trošenje motora, kočnica i guma.

  Indikator promjene stupnja prijenosa za štedljivo mijenjanje brzina

  Svjetlo na ploči s mjeračima nagovještava kada je potrebno promijeniti stupanj prijenosa kako bi potrošili najmanje goriva. Ovaj jednostavan ali učinkovit alat omogućiti će vam da uvijek putujete ekonomično.

  * Ovi rezultati odnose se na ECOnetic model s kratkim međuosovinskim razmakom, opremljenim s ograničivačem brzine postavljenim na 100 km/h.

 • Nove razine zaštite

  Transit Custom uvoi nove standarde u zaštiti putnika i tereta za dostavna vozila. Vozilo je bogato opremljeno tehnologijama koje pomažu vozaču u potencijalno opasnim situacijama, a također uključuje tehničku opremu koja u slučaju nezgode može pozvati hitne službe. Opremljen je i sa raznim sustavima koji povećavaju sigurnost, od naprednih sustava za stabilnost i kočenje (koji se prilagođavaju opterećenju) do iznimno snažne šasije. Također je opremljen sigurnosnim sustavima poput novog sustava središnjeg zaključavanja, naprednog elektroničkog ključa i dva najsuvremenija alarmna uređaja vrhunske kvalitete, između kojih možete birati.

  Pomoć vozaču

  Sustav za pomoć u nuždi

  U slučaju nezgode u kojoj je aktiviran zračni jastuk ili je isključena pumpa za gorivo, uključuje se značajka SYNC poziv u nuždi. Dokle god je vaš telefon povezan s SYNC sustavom, ovu značajku možete koristiti za izravni poziv hitnim službama te i pružiti im ključne informacije kao što su GPS koordinate, a u isto vrijeme imate priliku razgovarati s njima. Sustav je osvojio titulu “najbolja mobilna inovacija u području automobilske industrije, transporta i komunalnih usluga.” Ford pomoć u nuždi posluje u više od 30 europskih zemalja. Govorne značajke i pomoć u nuždi nisu dostupne na svim europskim jezicima.

  Dodatni nadzor pri kretanju uzbrdo

  Sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici sprječava klizanje vozila unatrag. Radi na način da održava pritisak na kočnicu dodatnih 2,5 sekunde i time vam daje više vremena za prebacivanje stopala sa papučice kočnice na papučicu gasa. Sustav je također koristan prilikom kretanja i zaustavljanja na skliskim površinama.

  Upozorenje pri slučajnom napuštanju prometnog traka

  Ako vozilo otkrije slučajno napuštanje prometnog traka, obavijestiti će vas vibriranjem upravljača i prikazati poruku. (Možete postaviti tri različite razine intenziteta vibracije.)

  Sustav upozorenja na umor vozača

  Sustav upozorenja na umor vozača stalno nadzire vašu vožnju i dizajniran je kako bi otkrio bilo kakve promjene uzrokovane umorom. Ako vozilo otkrije da ste sve manje budni, zaslon će prikazati ikonu upozorenja koja će vam savjetovati da se odmorite. Ford je za ovu tehnologiju dobio prestižno Euro NCAP priznanje za napredne tehnologije *.

  Stražnje upozorenje pri naglom kočenju

  Sustav upozorenja pri naglom kočenju (EBL) automatski treperi svjetlima kočnica i upozorava druge vozače kada iznenada započnete naglo kočenje.

  Sigurnost vozila

  5 zvjezdica za sigurnost

  Transit Custom je jedini kombi u svojoj klasi koji je dobio najvišu moguću ocjenu, 5 zvjezdica za sigurnost na EuroNCAP testu.

  ESP pomaže zadržati potpunu kontrolu u svim uvjetima

  Elektronski program stabilnosti (ESP) kontinuirano nadzire rad vašeg Transita. Otkriva bilo kakva odstupanja od odabranih putanja i automatski ispravlja položaj vozila na cesti i pomaže vam zadržati kontrolu nad vozilom. Ova tehnologija također pomaže smanjiti zaustavni put pri naglom kočenju.

  Kontrolne funkcije koje su prilagođene vašem teretu

  Prilagodljiva kontrola opterećenja (LAC) podešava sustav kako bi se spriječilo proklizavanje bez obzira na to je li Transit Custom opterećen ili ne. Sustav omogućuje kontrolu nad vozilom i stabilnost u svim uvjetima opterećenja.

  Stalna zaštita od prevrtanja

  Sustav za sprječavanje prevrtanja (ROM) prati Transit Custom i prepoznaje opasne uvjete vožnje koje bi mogle dovesti do prevrtanja vozila. Sustav zatim inicira ESP koji kontrolira brzinu i vraća stabilnost vozila.

  Sistem za stabilizacijo priklopnika

  Sistem za stabilizacijo priklopnika zazna vijuganje ali zanašanje priklopnika in zmanjša hitrost Transita Customa ter tako pomaga razrešiti težavo in poskrbi za večji nadzor pri vleki. Vozilo upočasni z zmanjševanjem navora motorja in postopnim povečevanjem zavornega tlaka na vseh kolesih.

  Sustav stabilnosti prikolice

  Sustav stabilnosti prikolice otkriva vijuganjeili zanašanje prikolice i smanjuje brzinu Transita Custom te na taj način pomaže u rješavanju problema, a kako bi osigurao veću kontrolu prilikom vuče. Vozilo usporava smanjenjem okretnog momenta i postupnim povećavanjem sile kočenja na sva četiri kotača.

  Optimalna vuča uz minimalan napor

  Naš napredni sustav za dinamičku kontrolu vuče (TCS) sprječava prekomjerno proklizavanje kotača i pruža optimalnu vuču, prijenos snage i stabilnost u trenutku kada ih najviše trebate.Sustav stalno prati i prilagođava količinu snage koja je dodijeljena svakom kotaču kako bi se osigurao najbolji mogući kontakt s podlogom i vuča prilikom ubrzavanja.

  Sigurnije kočenja bez obzira na opterećenje

  Transit Custom kombinira ABS s elektronskom raspodjelom sile kočenja (EBD), koji izjednačava sile kočenja između prednje i stražnje osovine, ovisno o tome je li vozilo opterećeno ili ne.Rezultat je učinkovito kočenje i stabilnost upravljanja, što je ključno za kočenje pri prolasku kroz zavoje i poboljšan zaustavni put, bez obzira na uvjete.

  Poboljšani sustav zračnih jastuka

  Transit Custom je dostupan sa zračnim zavjesama, prednjim i bočnim zračnim jastucima za vozača i suvozača te s poboljšanim aktivatorima sustava.

  Maksimalna zaštita s iznimno jakom karoserijom

  Transit Custom je prvi Transit čija karoserija sadrži borov čelik iznimno visoke čvrstoće. Bor i ostali čelici visoke ili iznimno visoke čvrstoće čine više od 40% karoserije, uključujući i dijelove sigurnosne kabine putnika. Ovakav sastav čini karoseriju iznimno laganom i otpornom na udarce. Oblik karoserije je optimiziran uz pomoć više od 4.500 računalnih simulacija i 30 testnih sudara cijelog vozila.

  Sigurnost

  Sigurniji sustav za daljinsko središnje zaključavanje

  Transit Custom je serijski opremljen sa daljinskim središnjim zaključavanjem. U ovom novom sustavu zaključavanje je sigurniji nego ikad. To je stoga što može otvoriti svaka pojedina vrata, bez automatskog otključavanja ostalih vrata. Ostala vrata ostaju čvrsto zaključana sve dok pritisnete sigurnosni prekidač na vozačevim vratima. Ovaj se prekidač može koristiti za kontrolu zaključavanja i otključavanja vrata vozila.

  Protuprovalne brave

  Sve brave su zaštićene protiv krađe oklopom koji sprječava rezanje, bušenje ili razbijanje.

  Zbog napredne tipke središnjeg zaključavanja na ključu zaključavanje je dvostruko sigurnije

  Zbog novog naprednog ključa u obliku privjeska, Transit Custom je dvostruko teže ukrasti, jer unutarnji odašiljač ima dva programa – to znači da je apsolutno nemoguće optički skenirati ili kopirati ključ. Ovaj privjesak ključa, koji se puni, također je nemoguće razbiti, vodootporan je i uspješno će proći sve neugodnosti u Vašoj radnoj okolini.

  Pregrada, u cijelosti izrađena od čelika, kradljivcima onemogućava provalu

  Čelična pregrada pune visine i širine kradljivcima onemogućava pristup sadržaju tovarnog prostora,čak i ako su se uspjeli probiti u kokpit. Pregrada je ujedno i sigurnosni sustav koji vas štiti od tereta ili alata u slučaju nezgode.

  Dodatni neovisni alarm

  Zvučnik s pričuvnom baterijom je dodatni, pomoćni alarmni sustav. On aktivira sirenu kada se aktivira glavni alarm. Opremljen je svojom baterijom i aktivira se čak i ako je netko odspojio akumulator.

 • Naziv Radni obujam Mjenjač Snaga Prosječna emisija CO2 Oprema Izvedba
  LWB Van 310 130 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 97 kW / 130 KS 186 g/km AMBIENTE LWB Van
  SWB Van 290 130 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 97 kW / 130 KS 186 g/km TREND SWB Van
  LWB Van 310 105 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 78 kW / 105 KS 186 g/km AMBIENTE LWB Van
  SWB Van 270 105 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 78 kW / 105 KS 186 g/km ECONOMY SWB Van
  LWB Van 340 170 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 127 kW / 170 KS 192 g/km TREND LWB Van
  SWB Van 310 105 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 78 kW / 105 KS 186 g/km AMBIENTE SWB Van
  LWB Van 340 130 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 78 kW / 105 KS 186 g/km TREND LWB Van
  SWB Van 310 105 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 78 kW / 105 KS 186 g/km TREND SWB Van
  LWB Van 290 105 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 78 kW / 105 KS 186 g/km AMBIENTE LWB Van
  SWB Van 290 105 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 78 kW / 105 KS 186 g/km AMBIENTE SWB Van
  SWB Van 310 130 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 97 kW / 130 KS 186 g/km TREND SWB Van
  LWB Van 290 130 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 97 kW / 130 KS 186 g/km TREND LWB Van
  SWB Van 290 170 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 127 kW / 170 KS 186 g/km Sport SWB Van
  LWB Van 290 170 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 127 kW / 170 KS 186 g/km TREND LWB Van
  SWB Van 310 170 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 127 kW / 170 KS 186 g/km TREND SWB Van
  SWB Van 290 105 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 78 kW / 105 KS 186 g/km TREND SWB Van
  SWB Van 340 170 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 127 kW / 170 KS 192 g/km TREND SWB Van
  SWB Van 340 130 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 97 kW / 130 KS 192 g/km AMBIENTE SWB Van
  SWB Van 290 170 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 127 kW / 170 KS 186 g/km TREND SWB Van
  SWB Van 270 105 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 78 kW / 105 KS 186 g/km AMBIENTE SWB Van
  SWB Van 270 130 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 97 kW / 130 KS 186 g/km AMBIENTE SWB Van
  SWB Van 310 130 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 97 kW / 130 KS 186 g/km AMBIENTE SWB Van
  LWB Van 310 130 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 97 kW / 130 KS 186 g/km TREND LWB Van
  SWB Van 340 130 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 97 kW / 130 KS 192 g/km TREND SWB Van
  SWB Van 270 130 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 97 kW / 130 KS 186 g/km TREND SWB Van
  LWB Van 310 105 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 78 kW / 105 KS 186 g/km TREND LWB Van
  LWB Van 340 130 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 97 kW / 130 KS 192 g/km TREND LWB Van
  LWB Van 340 130 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 97 kW / 130 KS 192 g/km AMBIENTE LWB Van
  LWB Van 290 130 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 97 kW / 130 KS 186 g/km AMBIENTE LWB Van
  SWB Van 270 105 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 78 kW / 105 KS 186 g/km TREND SWB Van
  SWB Van 290 130 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 97 kW / 130 KS 186 g/km AMBIENTE SWB Van
  LWB Van 310 170 KS Euro 6 (diesel) 1998 ccm Ručni – 6 127 kW / 170 KS 186 g/km TREND LWB Van