Ford Transit Custom

 Ford Transit Custom katalog

Novi Ford Transit Custom

Transit Custom uvijek je bio poznat po svojoj robusnosti, funkcionalnosti i pouzdanosti. Uz još širi spektar inovativnih značajki i pametnih tehnologija, nudi i veću učinkovitost, dizajn i kvalitetu. Rezultat je najplemenitiji i najsofisticiraniji kombi na tržištu.

https://media.ford.com/content/fordmedia/feu/en/permalink.html/content/dam/fordmedia/Europe/video/products/transit/transit%20custom/B-roll%20Transit%20Custom.mov

Transit Custom uočava prometne znakove

Značajka za prepoznavanje prometnih znakova može otkriti trajne i privremene znakove, kako na cesti, tako i iznad ceste. Ploča s instrumentima će prikazati odgovarajuće ograničenje brzine ili ikonu neovlaštenog pretjecanja drugih vozila. Indikatori na ploči s instrumentima se mijenjaju u stvarnom vremenu, ovisno o regulaciji prometa na području u kojem se nalazite.

Više snage, manje emisije

S našim naprednim Ford EcoBlue 2.0 motorima, novi Transit Custom zadovoljava stroge Euro 6 direktive, smanjujući ne samo emisije, već i vaše operativne troškove. Iako su navedeni motori s manjim obujmom od 2.2-litrenih Duratorq motora, ipak donose iznimno više snage.

Novi SYNC 3. Sustav za komunikaciju bez imalo napora.

Ford SYNC 3 napredna je tehnologija koja vam omogućuje da ostanete povezani i glasovnim naredbama kontrolirate svoj mobilni telefon, glazbu i navigacijski sustav. Odaberite između glasovnih naredbi ili 8-inčnog zaslona u boji osjetljivog na dodir, koji sada ima značajku pinch-and-swipe pokreta radi još intuitivnije navigacije. Live Traffic pomaže vam izbjeći zastoj u prometu. Čak možete vidjeti popis lokalnih restorana samo govoreći: “Ja sam gladan”.

Održava prikolicu na putanji

Stabilizator prikolice prepoznaje zakretanje ili gibanje prikolice i usporava brzinu vašeg vozila dok se prikolica ne umiri – pružajući veću kontrolu pri vuči. Sustav smanjuje brzinu vozila snižavanjem zakretnog momenta motora i polako povećava pritisak kočnica na svim gumama.

Prvorazredni teretni prostor i pristup

Novi Transit Custom nudi impresivni teretni prostor kroz dužinu, širinu (od kotača do kotača) i uporabljivu visinu unutrašnjosti teretnog prostora. Tako ima mjesta za prijevoz standardnih ploča (u bočnom ili horizontalnom položaju), za tri Euro palete i za predmete do 3 metra dužine. Ukupno pruža 6 kubnih metara teretnog prostora i ugrađenu pregradu – sve to na modelu s kratkim međuosovinskim razmakom (L1). Model s dužim međuosovinskim razmakom (L2) nudi 6,8 kubnih metara teretnog prostora. Široka bočna vrata za utovar, optimizirana visina otvaranja stražnjih vrata i nisko postavljena stepenica osiguravaju komotan pristup teretnom prostoru. Dodatno, klizna vrata sadrže mehanizam koji ih drži sigurno otvorenim prilikom utovara.

DIZAJN

Izvrsna i moderna izrada

Vanjski dizajn sadrži niz najsuvremenijih detalja kao što su karakteristična prednja maska i bočna klizna vrata s ravnim vodilicama. Dok prednja svjetla daju pravi osjećaj prisutnosti na cesti, poboljšana je i aerodinamika za još veću učinkovitost. Ovisno o vrsti modela, možete birati između halogenih prednjih svjetala s dnevnim svjetlima bez LED dioda, halogenih prednjih svjetala s LED dnevnim svjetlima ili ksenon prednjih svjetala visoke frekvencije u kombinaciji s LED dnevnim svjetlima.

 

Izuzetno jaka prednja svjetla s dnevnim svjetlima.

Karakteristična prednja maska s tri rešetke.

Novi, impresivni dizajn kotača.

Jezgrovit, novi dizajn prednjeg dijela vozila.

Puno prostora.

Optimalan pristup za lagan utovar.

Moderno dizajniran eksterijer je jasno uočljiv u masi drugih vozila.

Novi, elegantan dizajn unutrašnjosti

Iznimna razina udobnosti, izrade i povezanosti.

Iznimna izrada i novi elegantan dizajn unutrašnjosti.

Povezivanje sa SYNC 3 glasovnim naredbama i putem zaslona osjetljivog na dodir.

Pogodan pristup velikom teretnom prostoru.

Izdržljiv, praktičan i elegantan.

Jasan, pregledan dizajn unutrašnjosti.

Dovoljno prostora za sve zahvaljujući izdašnom teretnom prostoru.

ISKUSTVO U VOŽNJI

Okretan i lagan za vožnju

Za kombi vozilo srednje veličine, Transit Custom je iznimno lagan za upravljanje. Opremljen je s mnogim pametnim značajkama koje olakšavaju vožnju.

*Značajke navedene na ovoj stranici su dostupne samo na nekim modelima. Ukoliko su dostupne, značajke se mogu odabrati uz dodatni trošak. Preuzmite brošuru za više informacija i važeće specifikacije.

Uočava prometne znakove na cesti koji se lako mogu previdjeti

Značajka za prepoznavanje prometnih znakova može otkriti trajne i privremene znakove, kako na cesti, tako i iznad ceste. Ploča s instrumentima će prikazati odgovarajuće ograničenje brzine ili ikonu neovlaštenog pretjecanja drugih vozila. Indikatori na ploči s instrumentima se mijenjaju u stvarnom vremenu, ovisno o regulaciji prometa na području u kojem se nalazite.

Vaše vozilo Vam pomaže pri održavanju brzine unutar zakonskog ograničenja

Novi Transit Custom dolazi opremljen Sustavom pametne pomoći za brzinu koja optimizira kontrolu ubrzanja tako da svoju pažnju možete usmjeriti na cestu ispred Vas. Kamera za promet automatski prepoznaje važeće ograničenje brzine (ukoliko je postavka aktivirana), a sustav prilagođava Vašu brzinu zakonskom ograničenju.

*Vozač ima obvezu poštivanja zakonskog ograničenja brzine. Sustav pametne pomoći za brzinu djeluje zajedno s Prilagodljivim tempomatom (Adaptive Cruise Control).

Kontrola brzine se automatski prilagođava

Adaptive Cruise Control sustav (Prilagodljivi tempomat) Vam omogućuje izbor brzine za vožnju koju će sustav održavati za vrijeme vožnje. Kada ugrađeni RADAR-senzor uoči vozilo ispred Vas, Vaše vozilo će automatski usporiti kako bi održalo prije zadani razmak između vozila. Kada više nema vozila ispred Vas, sustav automatski ubrzava Vaše vozilo na prije postavljenu brzinu vožnje. Sustav prednjeg upozorenja dio je Prilagodljivog tempomata i upozorava vas ukoliko se slučajno previše približite vozilu ispred vas.

BLIS tehnologija koja nadzire mrtvi kut

Sustav za nadzor mrtvog kuta (BLIS sustav) služi se radarskim senzorima te Vas upozorava na vozila u mrtvom kutu koja vam inače nisu vidljiva. Sustav je smješten na obje strane Vašeg novog Transit Custom-a  te vas jasno vidljivim narančastim svjetlosnim upozorenjima na retrovizorima upozorava na potencijalno opasne situacije.

Uočavanje teško vidljivih vozila

Upozorenje na nadolazeći promet (Cross Traffic Alert) je integrirani dio BLIS sustava. Prilikom napuštanja parkirnog mjesta, kada Vam je preglednost okoline ograničen, Cross Traffic Alert uočava vozila u blizini te emitira zvučni signal upozorenja. Dodatno će se aktivirati svjetlosni signal na retrovizoru (na lijevom ili desnom retrovizoru, ovisno o smjeru približavanja drugih vozila Vašem) i upozorenje na višenamjenskom zaslonu.

Nova LED dnevna svjetla – stil i vidljivost

Nova poboljšana dnevna svjetla odlikuje visoka energetska učinkovitost uz koje je novi Transit Custom dobio karakterističan izgled. Zbog njih ćete biti primijećeni danju, a jasno vidljivi noću.

Prednja svjetla se uključuju automatski

Automatska prednja svjetla sadrže ugrađen senzor koji prepoznaje smanjivanje dnevnog svjetla, sumrak ili pak naglu promjenu u dnevnom osvjetljenju. Tada se prednja svjetla automatski uključuju te pomažu vozaču prilikom vožnje u mračnijim područjima.

Dodatno, pomoćni senzor gasi duga svjetla čim uoči vozila ispred Vas kao i nadolazeća vozila iz suprotnog smjera. Tako Vaše vozilo ne zasljepljuje ostale sudionike prometa. Poslije se duga svjetla automatski uključuju za optimalnu preglednost.

Napredni sustav drži vas u prometnoj traci

Ukoliko slučajno izađete iz vaše prometne trake Pomoć za ostanak u prometnom traku vas upozorava vibracijom upravljača i vizualnim indikatorom na zaslonu.

Lakša vožnja unatrag

Stupići, biciklisti, niski zidovi… stražnja kamera  na zaslonu na središnjoj konzoli prikazuje sve što je iza vozila. Ovako ćete uočiti objekte koje je lako previdjeti. Olakšano Vam je parkiranje vozila a virtualne linije na zaslonu će Vam omogućiti parkiranje i na najmanjim prostorima. Kamera se aktivira automatski čim mjenjač prebacite u položaj za vožnju unatrag.

Senzori za parkiranje bez stresa

Prednji i zadnji senzori za parkiranje vam omogućuju da ocijenite udaljenost između vašeg vozila i objekata ispred i iza vas. Čim senzori uoče objekt, aktivira se zvučno upozorenje koje biva sve glasnije kako se približavate prepreci.

Stražnja osovina

Sustav zračnog ovjesa na stražnjoj osovini automatski održava vožnju na istoj visini bez obzira na teret koji prevozite. Ovako možete potpuno uživati u vožnji bilo da se vozite sami, s putnicima ili se vozite s potpuno iskorištenim teretnim prostorom.

Stabilizacija pri bočnom vjetru

Pri naletima jakog bočnog vjetra aktivira se elektronička kontrola stabilnosti vozila koja pomaže vozaču da ostane u odgovarajućoj prometnoj traci.

Ford SYNC Pomoć u slučaju nužde

Važna značajka Ford SYNC-a je Pomoć u slučaju nužde *. U slučaju nesreće, ako je aktiviran zračni jastuk ili je isključena pumpa za gorivo, ova usluga može pozvati hitnu pomoć putem mobilnog telefona spojenog na Bluetooth®. Ako je potrebno, možete obustaviti poziv ili razgovarati s hitnom službom. Posebno, sustav također prenosi važne informacije kao što su GPS koordinate, čak i ako niste u mogućnosti to učiniti sami.

* Ford Pomoć u slučaju nužde može se koristiti u više od 40 europskih zemalja. Da bi značajka ispravno radila, značajka mora biti uparena s kompatibilnim mobilnim telefonom koje je s vama kada se aktivira zračni jastuk (osim zračnog jastuka za koljena) ili kada senzor otkrije isključivanje pumpe za gorivo. Funkcija teksta i pomoći u slučajevima nužde nije podržana na svim europskim jezicima.

PERFORMANSE I UČINKOVITOST

Savršena ravnoteža performansi i učinkovitosti

Novi Transit Custom pruža beskompromisnu kombinaciju povećane snage s iznimnom učinkovitosti potrošnje goriva i emisijom ispušnih plinova.

*Značajke navedene na ovoj stranici su dostupne samo na nekim modelima. Ukoliko su dostupne, značajke se mogu odabrati uz dodatni trošak. Preuzmite brošuru za više informacija i važeće specifikacije.

Poboljšane performanse

Raspon Ford EcoBlue 2,0L motora pruža poboljšane performanse i bolji okretni moment. Performanse ovih naprednih pogonskih sustava također udovoljavaju strogim Euro 6 normama za emisije ispušnih plinova, a dodatno su poboljšane pametnim i ekonomičnim tehnološkim rješenjima.

Aditiv smanjuje razinu zagađivača

SCR-katalizator (selektivni katalitički reduktor) pretvara AdBlue® NOx ispušne plinove u dušik i vodu uz pomoć vodene otopine uree. Filtar čestica zatim filtrira više od 99 % čvrstih čestica iz ispušnog sustava. Pravilno izvršenje procesa je zajamčeno samo ukoliko je spremnik AdBlue® tekućine Vašeg Ford EcoBlue 2,0L motora punjen AdBlue®  tekućinom. Svjetlosno upozorenje sustava se aktivira čim se razina AdBlue® tekućine spusti ispod minimuma.

Smanjena potrošnja goriva s automatskim start-stop sustavom

Ova tehnologija isključuje motor dok čekate zeleno svjetlo na semaforu ili ste u prometnoj gužvi (no ostale osnovne funkcije kao što su svjetla, klima, audio i Ford SYNC sustav nastavljaju raditi). Kad Vam se oslobodi prolaz za nastavak vožnje jednostavno pritisnite papučicu spojke, ručicom mjenjača odaberite prvu brzinu, a na vozilima s automatskim mjenjačem pritisnite papučicu gasa. Automatski start-stop sustav se svakako isplati, osobito u gradskoj vožnji gdje je moguće smanjenje potrošnje goriva i do 10 %.

Kontrola ubrzanja za ekonomičniju vožnju

Ova inovativna značajka kontrolira ubrzanje prema količini tereta koje Vaše vozilo prevozi. Ovako možete smanjiti potrošnju goriva i do 15 % , ovisno o načinu vožnje. Zahvaljujući ovoj tehnologiji motor, kočnice, gume i druge komponente se znatno manje troše.

SelectShift automatski prijenos snage

Motori od 130 KS i 170 KS dolaze opremljeni sa 6-stupanjskim SelectShift automatskim mjenjačem. Ovo je standardni pogon za različite modele šasija i težinskih razreda vozila. Omogućuje ugodnu i opuštenu vožnju osobito na relacijama koje uključuju puno privremenog zaustavljanja i kretanja. Automatski mjenjač također nudi mogućnost ručnog izbora brzina sklopkom koja se nalazi na središnjoj konzoli ručice automatskog mjenjača. Dodatno, prilikom vožnje otežanim uvjetima (primjerice na klizavim cestama ili nagibima) možete odabrati vožnju isključivo u jednoj od 6 brzina.

UDOBNOST I PRAKTIČNOST

Moderan izgled i iznimna udobnost

Izvrsno dizajnirana vozačka kabina je kombinacija robusnosti i praktičnosti. Pametan dizajn osigurava dovoljno prostora za pohranu. Širok raspon pametnih tehnologija, kao što je SYNC 3 sustav, čini vašu kabinu ugodnim, pokretnim uredom.

Značajke navedene na ovoj stranici su dostupne samo na nekim modelima. Ukoliko su dostupne, značajke se mogu odabrati uz dodatni trošak. Preuzmite brošuru za više informacija i važeće specifikacije.

Novi SYNC 3. Sustav za komunikaciju bez napora

Ford SYNC 3 napredna je tehnologija koja vam omogućuje da ostanete povezani i kontrolirate svoj mobilni telefon, glazbu i navigacijski sustav. Odaberite između glasovnih naredbi ili 8-inčnog zaslona u boji osjetljivog na dodir, koji sada ima značajku pinch-and-swipe pokreta radi još intuitivnije navigacije. Live Traffic pomaže vam izbjeći zastoj u prometu. Čak možete vidjeti popis lokalnih restorana samo govoreći: “Ja sam gladan”.

Sjedala dizajnirana za udobnost u vožnji

Za novi dizajn prednjih sjedala prerađena je geometrija samih sjedala. Bujnije predivo s finijim, ali trajnijim platnom pružaju Vam više udobnosti i čine Vaša putovanja ugodnijima. Glede konfiguracije sjedećih mjesta: Transit-Custom-Kombi izvedba dolazi sa 2. i 3.  redom 2+1 flamingo sjedala, Transit Custom Kombi Van izvedba ima drugi red 2+1 flamingo sjedala i Transit Custom DCiV izvedba dolazi sa 3 sjedala u drugom redu.

Vaš pokretni ured

Prilagodljivo dvostruko putničko sjedalo sadrži prostor za pohranu kojemu je lako pristupiti. Prostor je dovoljno velik za pohranu prijenosnog računala, fascikala i drugog korisnog uredskog materijala. U Trend, Limited i Sport izvedbama sjedalo dolazi s ugrađenim stolićem na izvlačenje koji je smješten u gornjem dijelu središnjeg naslona za leđa. Stolić je radne površine 345 mm x 240 mm pa je pogodan za prijenosno računalo ili pisaći blok. Stolić također sadrži držače za dvije šalice, utor za olovke i elastični remen.

Mnogo korisnog prostora za pohranu

Novi Transit Custom sadrži puno praktičnog prostora za pohranu. Na primjer; lako dostupan prostor za pohranu se nalazi u kontrolnoj ploči. Skriveni pretinac za rukavice, koji se može zaključati, je dovoljno velik za pohranu dokumenata A4 formata, a ovisno o modelu vozila može biti i osvijetljen. Za vaše vrijednosti lako vam je dostupan pretinac ispod sjedala. Između vozačkog sjedala i sjedala za putnike se nalazi držač za šalicu koji se može uvući (dostupan isključivo na modelima s ručnim prijenosom brzina). I vrata samog vozila su dizajnirana s velikim bočnim pretincima gdje ima dovoljno mjesta za odlaganje pisaćeg bloka A4 formata i boce volumena 2L.

Jednostavno prilagođavanje temperature u kabini

Novi Transit Custom dolazi s novim kontrolama za grijanje i klimatizaciju koje su lako dostupne i vozaču i putniku. Kontrolni brojčanici na desnoj strani reguliraju temperaturu grijanja i hlađenja dok brojčanici na lijevoj strani služe za regulaciju jačine ventilacije kada postavka temperature nije postavljena na maksimalnu vrijednost. Ovisno o specifikaciji vozila, dugmad između dva brojčanika služi za kontrolu smjera protoka zraka (prema vjetrobranskom staklu, licu ili prostoru za noge), za kontrolu grijača sjedala, grijača vjetrobranskog i stražnjeg stakla te grijača retrovizora i za kontrolu klima uređaja.

Quickclear – brzo rješenje za zaleđeno prednje vjetrobransko staklo

Ovaj pametni alat dizajniran je kako bi vam uštedio vrijeme u hladnim jutarnjim satima. Samo pritisnite tipku i vrlo tanke žice za grijanje će otopiti led, odmagliti ili očistiti vjetrobransko staklo. Također će i brisači vjetrobranskog stakla biti odleđeni.

SIGURNOST I ZAŠTITA

Inovativni sigurnosni sustav

Novi Transit Custom postavlja sigurnosne standarde ostalim komercijalnim vozilima; za sigurnost putnika u vozilu i za sigurnost tereta. Široki raspon naprednih tehnologija pomažu vozaču u slučaju prometne nezgode, ista tehnologija uočava pješake te se automatskim kočenjem smanjuje rizik od prometne nezgode. Dodatno, novi Transit Custom ima veoma snažnu karoseriju, zaštitu od prevrtanja i za izbor su vam dostupna dva najsuvremenija alarmna sustava.

Značajke navedene na ovoj stranici su dostupne samo na nekim modelima. Ukoliko su dostupne, značajke se mogu odabrati uz dodatni trošak. Preuzmite brošuru za više informacija i važeće specifikacije.

Održava prikolicu na putanji

Stabilizator prikolice prepoznaje zakretanje ili gibanje prikolice i usporava brzinu vašeg vozila dok se prikolica ne umiri – pružajući veću kontrolu pri vuči prikolica. Sustav smanjuje brzinu vozila smanjenjem zakretnog momenta motora i polako povećava pritisak kočnica na svim gumama.

Pouzdana zaštita od prevrtanja vozila

Jedinstveni Ford senzor za zaštitu od prevrtanja vozila osigurava izvrsnu kontrolu protiv proklizavanja kotača osobito pri visoko postavljenom centru ravnoteže, prilikom vožnje po oštrim zavojima i zavojima s nagibom.

Sustav za zaštitu pješaka

Pre-Collision Assist (Pomoć prije sudara) s prepoznavanjem pješaka otkriva spora vozila na cesti ispred vas ili ljude i vozila koja bi mogla prijeći putanju vozila, upozoravajući vas na njihovu prisutnost. Ako ne reagirate, sustav automatski koči za vas. Ova tehnologija namjerava smanjiti ozbiljnost nezgoda ili ih potpuno izbjeći. Sustav je djelotvoran (pri normalnim uvjetima na cesti i vozilu) pri brzinama do 80 km/h.

Sigurnost s 5 zvjezdica

Transit Custom je dobio ocjenu od  5 zvjezdica na NCAP- sigurnosnom testu što dokazuje mogućnost vozila da zaštiti Vas i vaše putnike.

Kontrolni mehanizmi koji se prilagođavaju Vašem teretu

Prilagodljivo upravljanje teretom regulira elektroničku kontrolu stabilnosti ovisno o ukupnoj masi vašeg vozila. Na taj se način može garantirati kontrola i stabilnost, bez obzira je li Transit Custom prazan ili pun tereta.

Optimizirani sustav zračnih jastuka

Transit Custom je dostupan sa zračnim jastucima za glavu (za vozača i putnike) te s bočnim zračnim jastucima i poboljšanim sustavom aktivacije.

KORISNOST

Olakšava svaki posao

Novi Transit Custom sadrži mnogo sofisticiranih i praktičnih značajki koje Vaš rad čine puno učinkovitijim i lakšim. Izdašan teretni prostor je lako dostupan za utovar. Dizajniran je tako da Vam održava operativne troškove čim je moguće nižim.

Značajke navedene na ovoj stranici su dostupne samo na nekim modelima. Ukoliko su dostupne, značajke se mogu odabrati uz dodatni trošak. Preuzmite brošuru za više informacija i važeće specifikacije.

Prvorazredni teretni prostor i pristup

Novi Transit Custom nudi impresivni teretni prostor za sve tri dimenzije: za dužinu, širinu (od kotača do kotača) i uporabljivu visinu unutrašnjosti teretnog prostora. Tako ima mjesta za prijevoz standardnih ploča dimenzija 8′ x 4′ ( u bočnom ili horizontalnom položaju), za tri Euro palete i za predmete do 3 metra dužine. Ukupno pruža 6 kubnih metara teretnog prostora i ugrađenu pregradu – sve to na modelu s kratkim međuosovinskim razmakom (L1). Model s dužim međuosovinskim razmakom (L2) nudi 6.8 kubnih metara teretnog prostora. Široka bočna vrata za utovar, optimizirana visina otvaranja stražnjih vrata i nisko postavljena stepenica osiguravaju komotan pristup teretnom prostoru. Dodatno, klizna vrata sadrže mehanizam koji ih drži sigurno otvorenim prilikom utovara.

Teretni prostor s praktičnom funkcijom povećanja prostora

Transit Custom sadrži jedinstvenu značajku koja Vam omogućuje dodatno povećanje teretnog prostora. U unutrašnjosti, pregrada koja po visini i širini odvaja kabinu i teretni prostor se može preklopiti na dnu. Tako u teretni prostor možete smjestiti predmete do 3 metra dužine kroz stražnja vrata, a krajeve ugurati ispod prednjih sjedala čak i u vozilima s kratkim međuosovinskim razmakom. Ovako vaš dragocjeni teret ne morate prevoziti na krovu već ga možete staviti u vozilo prilikom transporta.

Precizno zatvaranje bočnih vrata

Pametnim dizajnom mehanizam kliznih vrata i vodilice su skriveni od pogleda. Rezultat je poboljšana aerodinamična učinkovitost i smanjenje razine zvuka prilikom otvaranja i zatvaranja bočnih vrata.

Maksimalna zaštita s iznimno jakom karoserijom

Bor i drugi čelici visokih performansi čine više od 40 % materijala koji tvore karoseriju te su također sastavni dio materijala koji čine putničku kabinu. Na ovaj način Transit Custom je vozilo lake kategorije otporno na sudare. Dizajn karoserije je dodatno poboljšan kroz više od 4.500 računalnih simulacija i testnih sudara.

Ugrađeni krovni nosač za udobnu, ekonomičnu i tihu vožnju

Inovativni krovni nosač se može jednostavno preklopiti kada se ne koristi. Ovo će Vam uštediti vrijeme potrebno za sastavljanje i rastavljanje te će Vam omogućiti vožnju na relacijama koje su ograničene za vozila do visine 2 metra (ne odnosi se na modele ukupne mase 3400 kg). Uz to, zahvaljujući manjem otporu smanjit će se potrošnja goriva te ćete moći uživati u tihoj vožnji bez iritantne buke vjetra.

Posebna zaštita Vašeg teretnog prostora

Ukoliko odaberete dodatnu, lako čistivu zaštitnu podnu oblogu nećete imati brige oko zaštite teretnog prostora. Izdržljiva zaštitna podna obloga se lako čisti, olakšava utovar i čini ga bržim. Također će Vam pomoći pri očuvanju vrijednosti Vašeg vozila.

Praktičnija i poboljšana sigurnost tereta

Pričvrsna mjesta se normalno nalaze smještena u podnici prostora za teret pa ih je prilikom učvršćivanja tereta ponekad teško dohvatiti. No u Transit Custom vozilu remeni se nalaze na bočnoj stranici malo iznad podnice. Tako ih lako možete dohvatiti i s predmetima na podu teretnog prostora, ne nakupljaju prljavštinu na podu te je dovoljno prostora za novu, lako čistivu podnu oblogu. U visini struka i ramena dostupna su dodatna sidrišta koja su ugrađena u strukturu vozila, a nosivost svakog iznosi nevjerojatnih 30 kg.

Otvorite i zaključajte vrata pod kutom od 90°

Za praktično i jednostavno korištenje stražnja vrata se mogu otvoriti i zaključati pod kutom od 90°, a držači se mogu pohraniti u vrata kada se ne koriste. Veoma uočljive magnetizirane naljepnice na unutrašnjim rubovima vrata reflektiraju svjetlo te tako upozoravaju ostale sudionike u prometu na prisutnost vašeg vozila. I zatvaranje vrata je sada lakše jer su poboljšani otvori za ozračivanje koje smanjuje stvaranje tlaka zraka u teretnom prostoru.

Lagano skretanje

Novi Transit Custom ima okretni krug od samo 10,96 metara* što je impresivno za vozilo ove veličine. To čini gradske vožnje, parkiranja, preuzimanje i dostavu tereta veoma jednostavnim.

*L1 verzija sa 15“ čeličnim kotačima; 11,6 m sa 16“ kotačima; 11,8 m sa 17“ kotačima; 12,2 m sa 18“ aluminijskim kotačima

Utičnice, ulazi i priključci; sve je na dohvatu ruke

Pretinac iznad upravljača ili kontrolne ploče sadrži mnoge značajke te Vam se nalazi na dohvatu ruke. Na primjer, tu se nalaze 12 V utičnica, pomoćni ulaz i standardni USB priključak. Druga 12 V utičnica i dodatni USB priključak su prikladno smješteni pored ručice mjenjača brzina.

Možete ugraditi i utičnicu od 240 V koja ima izlaznu snagu 150 W.