Ford Transit Courier

FORD Transit Courier katalog

TRANSIT COURIER

Izdržljiv, pouzdan i iznimno štedljiv – baš kao i svaki Transit kombi. Udoban, odličan za vožnju i prepun pametne tehnologije kao Fordovi automobili. To je novi Transit Courier.

Kombi je zbog svoje kompaktne veličine izuzetno okretan, a s jednim od najboljih okretajnih krugova u svojem razredu, lako možete manevrirati na cesti gdje je gust promet, po uskim ulicama i na tijesnim parkirnim mjestima.

Neka vas ne zavara dojam malog izgleda Transit Couriera: teretni prostor s 2,3 m3 nudi vam 10 % više teretne prostornosti nego druga vozila istog razreda. Ukoliko pak odaberete mogućnost sklopive pregrade i sklopivog suvozačevog sjedala, imat ćete najbolji teretni prostor u razredu – s dužinom od 2,59 m.

I bez obzira na to koliko ćete se puta zaustavljati, zbog goriva ćete to činiti jako rijetko. Zasluge za to pripisujemo već tri puta nagrađenom 1,0 – litrenom benzinskom motoru EcoBoost, kao i naprednim dizelskim motorima: 1,5 litrenom i 1,6 litrenom, koja su osmišljena kako bi jamčila izuzetno štedljivu potrošnju goriva i nisku emisiju plinova: do 3,7 l/100 km i samo 97 g/km sa sistemom Auto-Stop-Start i sistemom za ograničenje brzine na 100 km/h.

Napredne tehnologije, uključujući i kameru za pomoć prilikom vožnje unatrag, senzore za mjerenje udaljenosti pri parkiranju i sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici (te mnoge druge), osnovane su kako bi vožnja bila što sigurnija, jednostavnija i opuštenija. Vrhunski sustav Ford SYNC s glasovnim upravljanjem omogućava vam hands-free telefoniranje. Sustav ima čak i mogućnost čitanja primljenih poruka. *

* Ovisno o kompatibilnosti telefona.

 

IZGLED AUTOMOBILA I UČINKOVITOST FURGONA

Novi Transit Courier spaja suvremeni dizajn i udobnost interijera, koje od tako praktičnog i učinkovitog gospodarskog vozila možda i ne biste očekivali

Eksterijer furgona je praktičan u jednakoj mjeri kao što je i elegantan. Primjerice, aerodinamični oblik karoserije Transit Courieru omogućava moderan izgled i istovremeno poboljšava njegovu aerodinamičnost, čime se dobiva najučinkovitija upotreba. Izvanredna visokotehnološka svjetla omogućavaju bolju vidljivosti, a i s prednje i sa stražnje strane dobro su zaštićena s novim oblikom odbojnika. Zaobljeni prednji uglovi štite od udaraca i ogrebotina u uskim prostorima.

Izuzetno kvalitetna unutrašnjost, koja je u službi udobnosti i može se usporediti s unutrašnjošću automobila, iznimno je praktična i izdržljiva, baš kao što se i očekuje od gospodarskog vozila. Nova sjedala su snažna i ergonomski oblikovana, te nude najbolju moguću podršku. I njihov položaj je osmišljen tako da su svi upravljački elementi kao i prostor za odlaganje, nadohvat ruke, uključujući i postolje MyFord na kontrolnoj ploči, na koje sigurno možete odložiti svoj mobitel, MP3 player ili satelitsku navigaciju

Široki spektar boja za vanjski izgled automobila pomoći će stvoriti pozitivan dojam o vašem poduzeću i bit će odgovarajuća pozadina za bilo kakav natpis, kojeg eventualno namjeravate dodati.

Frozen White

Blazer Blue

Race Red

Moondust Silver

Deep Impact Blue

Tectonic Silver

Panther black

Magnetic

Iceberg

AUTOMOBIL KOJEG ĆETE VOZITI S UŽITKOM

Kombinacija dovršenog dizajna karoserije, naprednog sustava upravljanja i precizno umjerene vozne dinamike, pridonose iznimnom iskustvu vožnje za volanom Transit Couriera. Vrhunske tehnologije pridonose sigurnijoj vožnji i pojednostavljuju život, dok drugi sustavi omogućavaju iznimno malu potrošnju goriva. Ako tome dodamo i izvrsno rukovanje, inače karakteristično za male automobile, možda ste upravo pronašli potpuno gospodarsko vozilo za svoj posao.

Niz naprednih tehnologija, koje su ugrađene serijski ili su na odabir kao dio dodatne opreme, omogućit će vam lakši, produktivniji i manje stresan radni dan. Veliki dio tih tehnologija ima i sigurnosnu funkciju, kako za vas, tako i za vaš dragocjeni ulog: automobil.

Ford SYNC. Napredna hands-free tehnologija

Ford SYNC omogućava upravljanje glazbom i zaprimanje poziva na mobilnom telefonom putem jednostavnih intuitivnih glasovnih naredbi. Na primjer, ako je “doma” u vašem telefonu navedeno ako jedan od kontakata, dovoljno je da kažete samo: “Nazovi doma” i sustav će automatski nazvati broj. Glasovne naredne možete koristiti i za reprodukciju pjesama sa USB sticka ili MP3/iPod reproduktora ili streaming glazbe s vašeg telefona. Sustav će naglas izgovoriti i tekstualne poruke poslane na vaš mobitel. Ford SYNC je na izbor na engleskom, njemačkom, francuskom i talijanskom jeziku.

* Bluetooth® naziv i logo su u vlasništvu kompanije Bluetooth SIG, Inc. i bilo kakva uporaba tih oznaka od strane Ford Motor Company Limited i s njom povezanih kompanija je pod licencom. Drugi tržišni nazivi i oznake su vlasništvo njihovih kompanija.

Lakša vožnja unatrag

Rubnjaci, kante za smeće, niski zidići… Stražnja kamera za pomoć prilikom vožnje unatrag pokazuje na zaslonu ugrađenom u retrovizoru sve što se nalazi iza vas, a uključuje se automatski, kada odaberete vožnju unatrag. Sustav pokazuje i virtualne linije putanje vozila, te vam tako pomaže parkirati na malom i uskom parkirnom prostoru.

Senzori zbog kojih parkiranje više neće biti stresno

Senzori za mjerenje udaljenosti pri parkiranju pomažu vam odrediti udaljenost između vašeg automobila i bilo koje prepreke ispred ili iza vozila. Kada otkriju prepreku, uključuju zvučno upozorenje čija se učestalost povećava približavanjem prepreke.

Manje zahtijevna vožnja, ekonomičnije putovanje

Tempomat, zajedno s prilagodljivim sustavom za ograničavanje brzine, pamti odabrano ograničenje brzine vašeg kombija. Osim što štedi gorivo, smanjuje mogućnost prekoračenja brzine, te kao i svi tempomati, održava odabranu brzinu, čineći vožnju opuštenijom, naročito prilikom dugih putovanja i vožnje po autoces

Sinergija pametnog, modernog dizajna i tehnologija koje su u službi ispunjavanja vaših potreba, čine novi Transit Courier iznimno ekonomičnim gospodarskim vozilom, poput nekog praktičnog i udobnog ureda na kotačima.

Sigurno mjesto za sve vaše uređaje

Postolje MyFord osmišljeno je za satelitsku navigaciju, pametni telefon i MP3 player, a opremljeno je priključkom za USB.

Pametno i sigurno spremanje

Vaš auto je prepun mudro osmišljenih prostora za odlaganje i spremanje, kao svaki dobar radni prostor. Središnja ploča uključuje prostor za mape u veličini A4, tako da vam one uvijek mogu biti pri ruci. Dodatnu sigurnost nudi i pretinac ispod sjedala u koji možete sigurno spremiti prijenosno računalo. Prednja vrata također nude izvrsnu iskoristivost prostora, jer imaju držače za 1,5- litrenu i 0,6-litrenu bočicu, kao i primjereni držač za kovanice na vozačevoj strani.

Udoban tijekom cijele godine

Hladna jutra, vrući ljetni dani … vaš će auto uvijek imati ugodnu radnu klimu. Uz pomoć elektronske klimatske naprave s automatski podesivom temperaturom (EATC), koja je na izbor kao dio dodatne opreme, samo odaberete željenu temperaturu unutrašnjosti automobila, a sustav je zatim kao takvu održava pomoću napredne klimatizacije. Kao dodatna oprema na izbor su i grijana oba prednja sjedala.

Polica za veću urednost kombija

Polica za odlaganje iznad vozača i suvozača stvara dodatni prostor zbog kojeg će kabina uvijek biti uredna, a stvari na dohvat ruke.

Brisači koji se automatski prilagođavaju kiši

Brisači vjetrobrana sa senzorom za kišu uključuju se kada je na vjetrobranu otkrivena vlaga, a zatim prilagođavaju svoju brzinu kako bi obrisali sve što trenutno vrijeme donese. Odaberite jednu od šest različitih razina osjetljivosti kako bi odredili koliko se vlage mora akumulirati prije pokretanja brisača. Brisači vjetrobrana sa senzorom za kišu dostupni su kao dodatna oprema u kompletu s automatskim svjetlima. (više u nastavku)

Volan koji se prilagođava vašim potrebama

Volan je moguće vrlo lako prilagoditi po visini i dubini, pa ćete tako lakše namjestiti svoj idealan, najudobniji položaj za vožnju.

Vaš auto – vaš ured

Novi Transit Courier ima ugrađenu funkciju mobilne povezanosti, pa je obavljanje poslova lakše nego ikada prije. Kabina je osmišljena tako da vam pomaže sačuvati stvari na dohvat ruke. Na izbor su jedna ili dvije 12-voltne utičnice, ulaz AUX i USB te držači za čaše, prostor za laptop ili A4 mape i pretinac ispod sjedala.

Svjetla koja se uključuju automatski kada je to potrebno

Novi Transit Courier ima senzore koji detektiraju smanjenu razinu svjetla i automatski aktiviraju svjetla na vozilu. Primjerice, pri ulasku u tunel. Vožnja s takvim svjetlima je jednostavnija i sigurnija. Automatska svjetla su dostupna kao dodatna oprema u kompletu s brisačima koji se automatski prilagođavaju kiši.

Potpuna audio opremljenost za svaku vožnju

Na izbor je osam In-car entertainment sustava (ICE) i svi su opremljeni radiom AM/FM te priključkom USB/AUX i zato nikada nećete biti zakinuti za glazbu, novosti ili najnovije informacije o stanju na cestama. Prednji zvučnici imaju odvojene visokotonce i niskotonce kod svih auto zvučnih sustava, osim kod sustava ICE, koji ima samo nisko namješten radio (paket 1 i 2). Visokotonski zvučnici ugrađeni su u A-pojačivač zvuka za vrhunsku kvalitetu zvuka.

Vjetrobransko staklo brzo se čisti uz funkciju Quickclear

Pomoću ove pametne funkcije u ledena zimska jutra lakše ćete krenuti na put. Jednostavno pritisnite tipku i sustav će odmrznuti ili odrositi staklo u samo nekoliko sekundi, čak i kod temperatura ispod ništice.

Fordov Easy Fuel sustav za sprječavanje natakanja pogrešnog goriva

Zahvaljujući Easy Fuel sustavu u vaš kombi je praktički nemoguće natočiti pogrešnu vrstu goriva jer pogrešna mlaznica jednostavno neće odgovarati. Kod Easy- Fuel sustava nema čepa od spremnika, pa tako niti uprljanih ruku.

PRAKTIČAN, IZDRŽLJIV UZ NISKE TROŠKOVE EKSPLOATACIJE

Usprkos kompaktnosti 2,3 m3 veliki teretni prostor omogućava 10 % više teretne prostranosti nego druga vozila istog razreda. Iza standardne pune pregrade nalazi se prostor za europaletu i čak 660 kg tereta. Inovativne funkcije pomažu sačuvati vaš teret i vozilo od napornog rasporeda. S obzirom da je auto proizveden u skladu sa strogim standardima za komercijalna vozila, njegova funkcija ne odnosi se samo na dugotrajnu upotrebu već i na niže troškove eksploatacije.

Produktivan auto je isplativ auto. Zato je novi Transit Courier osmišljen tako da najbolje moguće poveća raspoloživ teretni prostor. Ukoliko odaberete mogućnost sklopive pregrade i sklopivog suvozačkog sjedala, povećat ćete dužinu teretnog prostora u razredu sa 1,62 m na 2,59 m. Moći ćete utovariti i sigurno pohraniti u unutrašnjosti automobila i duže predmete, kao što su ljestve, cijevi, daske, i sl. Auto je osmišljen tako da su utovar i istovar što je moguće sigurniji i jednostavniji.

Prostor za dugačke predmete s pregradom sa sklopivom mrežom

Pregrada sa sklopivom mrežom omogućava prijevoz tereta do 2,59 m, a istodobno i štiti vozača od tereta koji je naslonjen na sklopivo suvozačevo sjedalo. Funkcija je na odabir kod inačica Van i kod sklopivog suvozačevog sjedala.

Pričvršna mjesta za zaštitu vašeg tereta

Pričvršna mjesta za teret, koja su namještena na bočnim stranama, olakšavaju pristup do utovarene površine i u skladu su sa standardima DIN i ISO. U visini struka i ramena dostupna su i dodatna sidrišta koja su ugrađena u strukturu vozila, a nosivost svakog iznosi 30 kg.

Zaštita za lakše čišćenje u kabini i teretnom prostoru

Zbog gumene podnice lakše se održava čistoća u kabini, a čvrsta podloga za teret lako može zaštititi vašu utovarenu površinu kao i vaš kombi od udaraca i ogrebotina.

Bolja rasvjeta za lakšu i sigurniju manipulaciju

Nova svjetla u teretnom prostoru dio su serijske opreme. Po potrebi možete i odabrati mogućnost iznimno svijetle LED-rasvjete.

Dobro osmišljen dizajn pomaže smanjiti troškove. Primjerice, višedjelni stražnji odbojnik, bočna zaštita karoserije i domišljato postavljena prednja i stražnja svjetla, sprječavaju ili što je moguće više smanjuju štetu nastalu uslijed nezgode. To znači manji gubitak vremena i novca za popravak, a niže su i premije osiguranja. Dijelovi i komponente su visokotehnološki, kvalitetni i izdržljivi, te su napravljeni tako da pomažu smanjiti vrijeme nedjelovanja i gubitak novca, a servisni intervali su sve duži.

Temeljito testirani

Svi materijali u kabini bili su temeljito testirani kako bi mogli omogućiti maksimalnu izdržljivost. Manja istrošenost znači da će vozilo duže zadržati svoj uglađeni profesionalni izgled, čime se čuva i njegova vrijednost za iduću prodaju.

Višedjelni odbojnik olakšava popravak

Suprotno od drugih kombija iz istog razreda, kod Transit Couriera nije potrebno mijenjati cijeli odbojnik. Naime, inovativni trodijelni dizajn omogućava zamjenu pojedinih dijelova, čime se smanjuju troškovi popravka.

Dugački servisni intervali za manju odsutnost vozila sa ceste

Svi dijelovi i sve komponente novog Transit Couriera osmišljeni su za maksimalnu izdržljivost i traju duže vremena bez uzdržavanja. Zato su servisni intervali postavljeni na svakih 30.000 km ili 1 godinu.

Podrška u Fordovim centrima za poslovne korisnike

Fordovi centri za poslovne korisnike uvijek su vam dostupni za pomoć, bez obzira jeste li vlasnik samo jednog vozila ili posjedujete veći vozni park. Ovi specijalistički centri zapošljavaju predane prodajne stručnjake i osposobljene tehničare, a na raspolaganju imaju niz najnovijih vozila koje možete isprobati. Opremljeni su i za uzdržavanje Fordovih gospodarskih vozila.

ODLIKE AUTOMOBILA U GOSPODARSKOM VOZILU

Pogon na prednje kotače, uzdignuti vozni položaj, napredno servo upravljanje i dovršeni dizajn karoserije… Transit Courier nudi posebno iskustvo vožnje kakvo od kombija ne bi očekivali. I izbor pogonskog sklopa je sličan kao kod automobila: birati možete između dizelskih i benzinskih motora, uključujući revolucionarni 1,0-litreni motor EcoBoost, te ručni i automatski mjenjač. Čak i kada je vozilo maksimalno natovareno, ECOnetic tehnologije doprinijet će naučinkovitijoj potrošnji goriva.

Iskoristite svoj benzinski motor

Novi 1,0-litreni 3-cilindarski benzinski motor EcoBoost sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem razvije 100 KS i 170 Nm okretaja. U kombinaciji s drugim tehnologijama za uštedu goriva, kao što je Auto-Start-Stop, ovaj nagrađeni motor jamči snagu, koju bi očekivali inače od običnog 1,6-litrenog motora, s time da postiže 24 % manju potrošnju i 25 % manju emisiju CO2, koje iznose svega 119 g/km.

Snažni i štedni dizel motori

Ukoliko više volite dizel motore, birati možete između 1,5- i 1,6-litrenih dizel motora Duratorq TDCi: 75 KS, 185 Nm, 5-stupanjski ručni mjenjač, ili 95 KS, 230 Nm s 5- stupanjskim ručnim mjenjačem. Motori s 75 i 95 KS imaju i sustav Auto-Start-Stop (dodatna oprema), sustav za upravljanje akumulatora i pametno regenerativno punjenje. Motor s 95 KS sa sustavom Auto-Start-Stop sustavom za ograničenje brzine na 100 km/h ima i najnižu emisiju CO2 u svojem razredu, samo 97 g/km.

Manja potrošnja goriva uz sustav Auto-Start-Stop

Ova tehnologija, koja je na raspolaganju kao dodatna oprema, automatski zaustavi motor kada se vaš kombi zaustavi na semaforu ili u koloni.  Kada ste spremni za nastavak vožnje samo pritisnite kvačilo, odaberite prvu brzinu i sutav će ponovno upaliti vozilo. Auto-Start-Stop je izrazito učinkovit u gradu i na gradskim ulicama gdje smanjuje potrošnju goriva za do 10 % (gradska vožnja).

Za jednostavnu vožnju u svakom zavoju

Okretajni krug je iznimno malen, svega 10,5 m i moguće ga je izvesti sa samo  2,6 okretaja volana iz jednog krajnjeg položaja u drugi. Rezultat: jednostavnije parkiranje u uskim prostorima i bolja okretljivost po uskim ulicama

SIGURNOST I ZAŠTITA S KOJIMA MOŽETE RAČUNATI

Novi Transit Courier uključuje brojne pametne tehnologije, čiji je cilj pomoći zaštititi vas, vaše putnike i teret. To su, na primjer, tehnologije koje smanjuju opasnost proklizavanja na mokrim ili ledenim površinama, automatski skreću, pomažu kod uspostave hitnih poziva ili olakšavaju kretanje na uzbrdici. To su i sustavi koji omogućavaju zaključavanje i otključavanje pojedinih vrata, sa senzorima za pokrete koji pomažu zaštititi vaš teret i koji alarmiraju čak i kada je akumulator isključen.

Detaljan popis tehnologija vozaču može olakšati život, te brzo reagirati u slučaju nesreće ili je čak spriječiti na vrijeme.

Ford SYNC s funkcijom Pomoć u nuždi može pozvatiu pomoć i kada vi to ne možete

Bitan dio sustava Ford SYNC, koji može spasiti život, je Pomoć u nuždi. U slučaju nezgode u kojoj je aktiviran zračni jastuk ili je isključena pumpa za gorivo, ova tehnologija umjesto vas može automatski pozvati nadležne hitne službe. Možete uspostaviti poziv i razgovor s hitnim službama, ako vam je to potrebno. Sustav će posredovati ključne informacije, ako što su GPS-koordinate, čak i ako niste pri svijesti.*
* Fordova Pomoč u nuždi djeluje u više od 30 europskih država. Ova funkcija djeluje kada je povezana s mobilnim telefonom kojeg imate sa sobom, kada se aktivira zračni jastuk (ne uključuje zračne jastuke na koljenima) ili kada senzor koji prepozna udarac isključi crpku za gorivo. Govorna funkcija i Pomoć u nuždi nisu na raspolaganje na svim europskim jezicima.

Dodatni nadzor pri kretanju uzbrdo

Sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici sprječava klizanje vozila unatrag. Radi na način da održava pritisak na kočnicu dodatnih 2,5 sekunde i time vam daje više vremena za prebacivanje stopala sa papučice kočnice na papučicu gasa. Sustav je također koristan prilikom kretanja i zaustavljanja na skliskim površinama.

Optimalna vuča uz minimalan napor

Naš napredni sustav za dinamičku kontrolu vuče (TCS) sprječava prekomjerno proklizavanje kotača i pruža optimalnu vuču, prijenos snage i stabilnost u trenutku kada ih najviše trebate. Sustav stalno prati i prilagođava količinu snage koja je dodijeljena svakom kotaču kako bi se osigurao najbolji mogući kontakt s podlogom i vuča prilikom ubrzavanja.

Upozori vas ako padne tlak u vašim pneumaticima

Bitno je uvijek imati pravilno napunjene gume e, čime štedite gorivo, čuvate pneumatike i brinete za svoju sigurnost. Zato senzori prate svaki kotač i upozoravaju vas ukoliko dođe do problema, tako da možete lako zaustaviti vozilo, provjeriti i ponovno napuniti gumu ili je po potrebi i zamijeniti.

Ford je neprestano u razvijanju inovativnih nagrađenih sigurnosnih funkcija i tehnologija. Veliki broj njih pronaći ćete i u novom Transit Courieru i svaka od njih brinut će za vašu sigurnost.

Pouzdanost u zahtjevnijim slučajevima

Elektronski program stabilnosti (ESC) objedinjuje niz tehnologija, koje su osnovane kako bi vam ponudile veći nadzor nad vozilom i koje će vas učiniti sigurnima. Senzori, primjerice, neprestano kontroliraju brzinu svakog pojedinog kotača, kutnu brzinu automobila (kao i smjer) i okretajni kut volana. Ukoliko morate oštro zavinuti u desno ili u lijevo, kako biste izbjegli prepreku na cesti, ESC precizno uravnotežuje snagu kočenja između pojedinih kotača i tako smanjuje snagu motora. To pomaže smanjiti proklizavanje, automobil je stabilniji i lakše je upravljati s njime. ESC i sprječavanje proklizavanja pogonskih kotača ujedno mogu smanjiti opasnost od okretanja kotača u prazno na mokrim ili ledenim površinama.

Više snage za skretanje u nuždi

Pomoć kod skretanja u nuždi (EBA) vašemu kombiju omogućava najveću učinkovitost kod skretanja u nuždi. Ovaj sustav prepoznaje koliko ste snažno pritisnuli kočnicu i tu silu po potrebi automatski poveća.

Stražnje upozorenje pri naglom kočenju

Sustav upozorenja pri naglom kočenju (EBL) automatski treperi svjetlima kočnica i upozorava druge vozače kada iznenada započnete naglo kočenje.

Stalna zaštita od preokretanja

Sustav za sprječavanje preokretanja (ROM) prati vaš kombi i prepoznaje opasne uvjete zbog kojih bi se vozilo moglo prevrnuti. Sustav nakon toga uključi ESC, koji nadzire brzinu i vraća vozilu stabilnost.

Napredni sistemi za sigurnije kočenje

ABS sustav i elektronska raspodjela kočione snage (EBD) omogućavaju vam veći nadzor nad kočenjem.

Poboljšani sustav zračnih jastuka

Novi Transit Courier je dostupan sa zračnim zavjesama, prednjim i bočnim zračnim jastucima za vozača i suvozača te s poboljšanim aktivatorima sustava. Na ključnim točkama u vozilu nalaze se i napredni senzori koji jamče brzu i kontoliranu reakciju.

Opsežan niz sigurnosnih sustava pomaže u zaštiti tereta i kombija od krađe: to je vrlo bitno, naročito u situacijama kada ne možete birati gdje ćete parkirati.

Vi birate koja vrata želite zaključati i otključati

Novi Transit Courier je serijski opremljen s daljinskim središnjim zaključavanjem. U ovom novom sustavu zaključavanje je sigurnije nego ikad. To je stoga što može otvoriti svaka pojedina vrata, bez automatskog otključavanja ostalih vrata. Ostala vrata ostaju čvrsto zaključana sve dok pritisnete sigurnosni prekidač na vozačevim vratima. Ovaj se prekidač može koristiti za kontrolu zaključavanja i otključavanja svih vrata vozila.

Dvije vrste alarmnih naprava s visokim performansama

Vanjska alarmna naprava (dodatna oprema) štiti vaše vozilo tako što se upali ako se vrata otvaraju na silu. Za još veću zaštitu odaberite alarmni sustav Thatcham Category 1. Ovaj sustav se automatski upali kada zaključate vozilo i stvara snažan zvučni signal prilikom upada u vozilo, kod podizanja vozila ili ako senzori pokreta raspoznaju ikakvo kretanje u unutrašnjosti vozila.

Dodatni neovisni alarm

Zvučnik s pričuvnom baterijom je dodatni, pomoćni alarmni sustav. On aktivira sirenu kada se aktivira glavni alarm. Opremljen je svojom baterijom i aktivira se čak i ako je netko odspojio akumulator.

VAŠ SAVRŠENI AUTO

Široki izbor boja za vanjski izgled automobila, kotača i brojne mogućnosti opreme, omogućavaju vam da odaberete svoje savršeno vozilo. Ukoliko želite još više naglasiti detalje ( od jedinstvenih boja karoserije do posebno prilagođenih unutarnjih sustava za utovar) obratite se svojem prodavaču kako bi vam predstavio našu posebnu opremu za vozila (SVO)

FURGON

 • Ukupna dužina: 4.157 mm
 • Visina krova: 1.742 mm
 • Prostornost teretnog prostora: 2,3 kub. metra (SAE)
 • Otvor za utovar: 2,59 m
 • Približna najveća nosivost: 660 kg
 • Bruto težina vozila (GVM): 1.795 kg
 • Sjedala: Dva

MODEL ZA SVAKO PODUZEĆE

Motori i mjenjači, izdržljivost i različita oprema: svoj Transit Courier u potpunosti možete prilagoditi svojim poslovnim potrebama. Na izbor su tri glavne vrste modela, a usporedbu možete pogledati u nastavku. Uz bogatu serijsku opremu pomoću dodatne opreme i odabranih paketa, vozilo možete dodatno prilagoditi sebi. O detaljima se posavjetujte sa svojim Ford prodavačem ili naručite katalog za Transit Courier.

AMBIENTE

Ambiente je opremljen s dugim popisom serijske opreme, tehnologija i funkcija.

Vanjština:

 • Asimetrična zadnja vrata za utovar, neostakljena
 • 15-inčni čelični naplatci
 • Prednji i stražnji odbojnik, maska, retrovizori i ručke vrata u jednoj boji
 • Bočne ukrasne letve u jednoj boji
 • Sistem Easy-Fuel za punjenje goriva bez čepa

Unutrašnjost:

 • Neostakljena panelna pregrada
 • Ručni podizač prednjih stakala
 • Vanjski retrovizori s ručnim upravljanjem
 • U 2 smjera podesivo sjedalo vozača (naprijed-nazad i spuštanje)
 • U 2 smjera podesivo sjedalo suvozača
 • Svjetlo u teretnom prostoru
 • Servo upravljanje
 • Mogućnost podesive visine i dubine volana
 • Šest pričvrsnih mjesta za utovar
 • 12-voltna utičnica na instrumentnoj ploči
 • ICE audio sustav, osnovni paket opreme
 • Rezervni kotač normalne veličine

Sigurnost i zaštita:

 • ABS sa 4 senzora i EBD (elektronska raspodjela kočione snage)
 • Elektronski nadzor stabilnosti (ESC)
 • Zračni jastuci za vozača
 • Daljinsko centralno zaključavanje
 • Upozorenje za upotrebu vozačevog sigurnosnog pojasa
 • Dnevna svjetla

TREND

Ovaj model donosi nove dimenzije udobnosti, tehnologije i stila.
Ključne karakteristike (dodatno k inačici Ambiente):

Vanjština

 • 15-inčni čelični naplatci s punim pokrovom kotača
 • Ručice vrata i retrovizori u boji karoserije
 • Električni podesivi i grijani vanjski retrovizori
 • Svjetla za maglu
 • Pojedinačna nezastakljena bočna vrata za utovar

Unutrašnjost

 • Sklopiva pregrada
 • Sklopivo suvozačevo sjedalo
 • U 4 smjera podesivo vozačevo sjedalo s podesivom potporom za kralježnicu
 • Naslonjač za ruku za vozača
 • Nadglavni prostor za odlaganje
 • Pretinac s ključem
 • Klimatska naprava (ručna)
 • Električno podizanje prednjih stakala s funkcijom spuštanja stakala s jednim pritiskom na vozačevoj strani
 • Radio AM/FM, USB, Bluetooth® i postolje MyFord
 • Kožni volan
 • Gumeni pod u kabini i u teretnom prostoru
 • 12-voltna utičnica u teretnom prostoru