Ford Transit Connect

Ford transit connect brošura

Svaki Transit ima svoju namjenu, a shodno tome ni novi Transit Connect nije iznimka.

Kompaktan, praktičan i pouzdan kombi nudi obilje teretnog prostora: 3,0 m3 u L1 (verzija s kratkim međuosovinskim razmakom) i 3,7 m3 u L2 (verzija s dugačkim međuosovinskim razmakom), pri čemu podnosi do približno 1.000 kg tereta.

Domišljata pregrada s otvorom za teret omogućava vam da u svojem kombiju kod kratkog međuosovinskog razmaka (L1) sigurno prevozite cijevi, ljestve i drugi teret s dužinom do 3m, a u modelu s dugačkim međuosovinskim razmakom (L2) do 3,4 m.

Izbor naprednih benzinskih i dizelskih motora zajedno s 5 ili 6- stupanjskim ručnim mjenjačem ili 6-stupanjskim automatskim mjenjačem, omogućavaju visoku razinu snage i okretaja, kao i iznimnu potrošnju: već od 4,0 l/100 km sa emisijom CO2već od 105 g/km.

Napredne tehnologije pobrinut će se za vašu povezanost, zabavu, sigurnost i zaštitu. One uključuju: SYNC s glasovnim upravljanjem, koji umjesto vas zaprima poziva, te vam čak i pročita poslane SMS poruke, kada mu to naručite. Active City Stop prepoznaje ukoliko vozilu prijeti sudar kod male brzine, te automatski skrene vozilo.

Prilagodljiva dvodijelna prednja klupa može zaprimiti do tri osobe u inačici Furgon, a inačice Kombi Furgon i Kombi omogućavaju prijevoz do sedam osoba, tako da na posao možete istovremeno voziti i grupu svojih radnika, kao i potrebne materijale i opremu.

 

SMIRUJUĆE SIGURAN I POUZDANO ZAŠTIĆEN

Tehnologije pomoću kojih vozilo automatski skreće, ili koje pomažu u uspostavi hitnih poziva ili koje smanjuju stres kod vožnje uzbrdicom, čine vožnju sigurnom i zaštićenom. Kod sustava koji omogućavaju zaključavanje i otključavanje pojedinih vrata, kopiranje ključa je skorom nemoguće, a alarm se oglasi i kada je akumulatorotklopljen. Novi Transit Connect uključuje brojne pametne tehnologije, čiji je cilj pomoći zaštititi vas, vaše putnike i teret. Ako mnogo vremena provedete za volanom, dobro je znati da vas vaš kombi štiti svakog radnog dana, a istodobno pazi i na druge sudionike u prometu kao i pješake.

 

Detaljan popis tehnologija vozaču može olakšati život, te brzo reagirati u slučaju nesreće ili je čak spriječiti na vrijeme.

Ford SYNC s funkcijom Pomoć u nuždi može pozvatiu pomoć i kada vi to ne možete

Bitan dio sustava Ford SYNC, koji može spasiti život, je Pomoć u nuždi. U slučaju nezgode u kojoj je aktiviran zračni jastuk ili je isključena pumpa za gorivo, ova tehnologija umjesto vas može automatski pozvati nadležne hitne službe. Možete uspostaviti poziv i razgovor s hitnim službama, ako vam je to potrebno. Sustav će posredovati ključne informacije, ako što su GPS-koordinate, čak i ako niste pri svijesti.*

* Fordova Pomoč u nuždi djeluje u više od 30 europskih država. Ova funkcija djeluje kada je povezana s mobilnim telefonom kojeg imate sa sobom, kada se aktivira zračni jastuk (ne uključuje zračne jastuke na koljenima) ili kada senzor koji prepozna udarac isključi crpku za gorivo. Govorna funkcija i Pomoć u nuždi nisu na raspolaganje na svim europskim jezicima.

Pomoć za sprječavanje sudara kod niskih brzina

Sudari kod slabo prohodnog prometa, koji se zaustavlja svako malo, događaju se sve češće.
Active City Stop je napredna tehnologija osnovana kako bi vam pomogla da ovakve događaje spriječite ili ih izbjegnete. Ako vozite brzinom ispod 30 km/h, a sustav prepozna da se auto ispred vas iznenada zaustavio, vozilo će početi automatski skretati. Sustav Active City Stop je zbog inovativnosti osvojio nagradu Euro NCAP Advanced za sigurnost.*
* Nagrada je bila dodijeljena sustavu ugrađenom u automobil Ford Focus.

Dodatni nadzor pri kretanju uzbrdo

Sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici sprječava klizanje vozila unatrag. Radi na način da održava pritisak na kočnicu dodatnih 2,5 sekunde i time vam daje više vremena za prebacivanje stopala sa papučice kočnice na papučicu gasa. Sustav je također koristan prilikom kretanja i zaustavljanja na skliskim površinama.

Ford je neprestano u razvijanju inovativnih nagrađenih sigurnosnih funkcija i tehnologija. Veliki broj njih pronaći ćete i u novom Transit Connectu i svaka od njih brinut će za vašu sigurnost kada ste za volanom.

ESC pomaže sačuvati potpunu kontrolu u svim uvjetima

Elektronski program stabilnosti (ESC) kontinuirano nadzire rad vašeg kombija. Otkriva bilo kakva odstupanja od odabranih putanja i automatski ispravlja položaj vozila na cesti i pomaže vam zadržati kontrolu nad vozilom. Ova tehnologija također pomaže smanjiti zaustavni put pri naglom kočenju.

Optimalna vuča uz minimalan napor

Naš napredni sustav za dinamičku kontrolu vuče (TCS) sprječava prekomjerno proklizavanje kotača i pruža optimalnu vuču, prijenos snage i stabilnost u trenutku kada ih najviše trebate.Sustav stalno prati i prilagođava količinu snage koja je dodijeljena svakom kotaču kako bi se osigurao najbolji mogući kontakt s podlogom i vuča prilikom ubrzavanja.

Nadzorne funkcije koje se prilagođavaju vašem teretu

Prilagodljiv nadzor opterećenja (LAC) regulira elektronski program stabilnosti ovisno o ukupnoj težini koju prevozi vaš kombi. Bez obzira je li kombi u potpunosti pun ili prazan, to mu daje stabilnost i nadzor.

Upozori vas ako padne tlak u vašim pneumaticima

Bitno je uvijek imati pravilno napunjene pneumatike, čime štedite gorivo, čuvate pneumatike i brinete za svoju sigurnost. Zato senzori prate svaki kotač i upozoravaju vas ukoliko dođe do problema, tako da možete lako zaustaviti vozilo, provjeriti i ponovno napuniti gumu ili je po potrebi i zamijeniti.

Sustav stabilnosti prikolice

Sustav stabilnosti prikolice otkriva vijuganje ili zanašanje prikolice i smanjuje brzinu Transit Connecta, te na taj način pomaže u rješavanju problema, a kako bi osigurao veću kontrolu prilikom vuče. Vozilo usporava smanjenjem okretnog momenta i postupnim povećavanjem sile kočenja na sva četiri kotača.

Više snage za skretanje u nuždi

Pomoć kod skretanja u nuždi (EBA) vašemu kombiju omogućava najveću učinkovitost kod skretanja u nuždi. Ovaj sustav prepoznaje koliko ste snažno pritisnuli kočnicu i tu silu po potrebi automatski poveća.
Kako biste smanjili put kočenja, nova hidraulika jamči dodatni kočioni tlak na zadnje kočnice tijekom zaustavljanja u nuždi, kada se aktivira kočioni sustav ABS.

Napredni sistemi za sigurnije kočenje

ABS sustav i elektronska raspodjela kočione snage (EBD) omogućavaju vam veći nadzor nad kočenjem.

Poboljšani sustav zračnih jastuka

Novi Transit Connect dostupan je sa zračnim zavjesama, prednjim i bočnim zračnim jastucima za vozača i suvozača te s poboljšanim aktivatorima sustava. Na ključnim točkama u vozilu nalaze se i napredni senzori koji jamče brzu i kontoliranu reakciju.

Stražnje upozorenje pri naglom kočenju

Sustav upozorenja pri naglom kočenju (EBL) automatski treperi svjetlima kočnica i upozorava druge vozače kada iznenada započnete naglo kočenje.

Ne zaboravite na sigurnosni pojas

Upozorenje za upotrebu vozačevog sigurnosnog pojasa upozorit će vas ako ste se zaboravili zavezati i dio je serijske opreme svakog modela.

Da bi se osigurala sigurnost djece

Pričvršćenje ISOFIX za dječje sjedalice na izbor je kod jednodijelnog vozačevog sjedala u inačici Van, te na dva vanjska zadnja sjedala ( u 2. Redu) u inačicama Kombi Furgon i Kombi.

Opsežan niz sigurnosnih sustava pomaže u zaštiti tereta i kombija od krađe: to je vrlo bitno, naročito u situacijama kada ne možete birati gdje ćete parkirati.

Vi birate koja vrata želite zaključati i otključati

Novi Transit Connect je serijski opremljen s daljinskim središnjim zaključavanjem. U ovom novom sustavu zaključavanje je sigurnije nego ikad. To je stoga što može otvoriti svaka pojedina vrata, bez automatskog otključavanja ostalih vrata. Ostala vrata ostaju čvrsto zaključana sve dok pritisnete sigurnosni prekidač na vozačevim vratima. Ovaj se prekidač može koristiti za kontrolu zaključavanja i otključavanja svih vrata vozila.

Protuprovalne brave

Sve brave su zaštićene protiv krađe oklopom koji sprječava rezanje, bušenje ili razbijanje.

Napredni ključ kojeg nije moguće kopirati

Uz napredni sustav centralnog zaključavanja, novi sklopivi ključ opremljen je odašiljačem s dva kanala. Nemoguće ga je skenirati ili kopirati. Može se ponovno puniti, vodootporan je i može se koristiti s udaljenosti do 30 m od svojeg kombija.

Pregrada, u cijelosti izrađena od čelika, kradljivcima onemogućava provalu

Čelična pregrada pune visine i širine kradljivcima onemogućava pristup sadržaju tovarnog prostora,čak i ako su se uspjeli probiti u kokpit. Pregrada je ujedno i sigurnosni sustav koji vas štiti od tereta ili alata u slučaju nezgode.

To nisu obične brave

Novi Transit Connect je opremljen s bravama koje nakon 45 sekundi ponovno automatski zaključaju vrata, ako ih niste otvarali, zatim uz koje je nemoguće zaključati prednja vrata ako su pritvorena, a to su i brave koje automatski otključavaju sva vrata ako se aktiviraju zračni jastuci.

Još prostora za skladištenje dragocjenosti

Dragocjenosti sigurno zaključajte u pretinac ispod suvozačevog sjedala.

Dvije vrste alarmnih naprava s visokim performansama

Vanjska alarmna naprava (dodatna oprema) štiti vaše vozilo tako što se upali ako se vrata otvaraju na silu. Za još veću zaštitu odaberite alarmni sustav Thatcham Category 1. Ovaj sustav se automatski upali kada zaključate vozilo i stvara snažan zvučni signal prilikom upada u vozilo, kod podizanja vozila ili ako senzori pokreta raspoznaju ikakvo kretanje u unutrašnjosti vozila.

Dodatni neovisni alarm

Zvučnik s pričuvnom baterijom je dodatni, pomoćni alarmni sustav. On aktivira sirenu kada se aktivira glavni alarm. Opremljen je svojom baterijom i aktivira se čak i ako je netko odspojio akumulator.

VOZILO S KOJIM ĆETE LAKO UPRAVLJATI

Gospodarsko vozilo mora biti praktično i funkcionalno. Ali ne smije ni izgledati kao „kutija na kotačima“. Zato je sasvim novi Transit Connect oblikovan tako da posjeduje ugodan izgled i udobnost, bez obzira jeste li u kabini ili stojite pokraj vozila. Ovaj furgon s drskim modernim dizajnom, koji mu daje očaravajući i profesionalni izgled, ponosno ćete parkirati ispred kuće na kraju svakog radnog dana.

 

VANJŠTINA

Vanjština vozila, koja je oblikovana u skladu s Fordovim kinetičkim dizajnom, ima svoju namjenu, ali i stil. Primjerice, vozilo ima poboljšanu aerodinamičnost za bolju potrošnju i visokotehnološka svjetla za bolju vidljivost. I sastavni dijelovi napravljeni su tako da ih se lako može popraviti i zamijeniti, što smanjuje troškove.

UNUTRAŠNJOST

Osmišljen je da bi bio praktičan i izdržljiv, a oblikovan je tako da nudi što udobnije i opuštenije ozračje: elegantna unutrašnjost kao i u osobnom automobilu oblikovana je ergonomično, tako da se svaki gumb kao i prostor za odlaganje nalaze pri ruci.

BOJE

Široki spektar boja za vanjski izgled automobila pomoći će stvoriti pozitivan dojam o vašem poduzeću i bit će odgovarajuća pozadina za bilo kakav natpis, kojeg eventualno namjeravate dodati.

TEHNOLOGIJA I DIZAJN S NAMJENOM

U novom Transit Connectu svaka je karakteristika, kao i tehnologija, oblikovana tako da pruži maksimalnu učinkovitost vašeg poduzeća, čime vam i maskimalno olakšava život.

Ford SYNC omogućava upravljanje glazbom i zaprimanje poziva na mobilnom telefonom putem jednostavnih intuitivnih glasovnih naredbi. Senzori i nadzorni sustavi neprestano paze na vas, a neki od njih se i automatski uključuju, pa vam, recimo, nije potrebno paziti za uključivanje svjetala ili brisača. Ukratko, kombi je idealan za udobnost i praktičnost, a osmišljen je tako da ste i na putovanjima uvijek povezani.

Niz naprednih tenologija, koje su ugrađene serijski ili su na izbor kao dio dodatne opreme, brinu da vaš radni dan bude lakši, produktivniji i manje stresan. Veliki dio tih tehnologija ima i sigurnosnu funkciju, kako za vas, tako i za vaš dragocjeni ulog: automobil.

Ford SYNC. Napredna hands-free tehnologija

Ford SYNC omogućava upravljanje glazbom i zaprimanje poziva na mobilnom telefonom putem jednostavnih intuitivnih glasovnih naredbi. Na primjer, ako je “doma” u vašem telefonu navedeno ako jedan od kontakata, dovoljno je da kažete samo: “Nazovi doma” i sustav će automatski nazvati broj. Glasovne naredne možete koristiti i za reprodukciju pjesama sa USB sticka ili MP3/iPod reproduktora ili streaming glazbe s vašeg telefona. Sustav će naglas izgovoriti i tekstualne poruke poslane na vaš mobitel. Ford SYNC je na izbor na engleskom, njemačkom, francuskom i talijanskom jeziku.

* Bluetooth® naziv i logo su u vlasništvu kompanije Bluetooth SIG, Inc. i bilo kakva uporaba tih oznaka od strane Ford Motor Company Limited i s njom povezanih kompanija je pod licencom. Drugi tržišni nazivi i oznake su vlasništvo njihovih kompanija.

Senzori zbog kojih parkiranje više neće biti stresno

Senzori za mjerenje udaljenosti pri parkiranju pomažu vam odrediti udaljenost između vašeg automobila i bilo koje prepreke ispred ili iza vozila. Kada otkriju prepreku, uključuju zvučno upozorenje čija se učestalost povećava približavanjem prepreke.

Lakša vožnja unatrag

Rubnjaci, kante za smeće, niski zidići… Stražnja kamera za pomoć prilikom vožnje unatrag pokazuje na zaslonu ugrađenom u retrovizoru sve što se nalazi iza vas, a uključuje se automatski, kada odaberete vožnju unatrag. Sustav pokazuje i virtualne linije putanje vozila, te vam tako pomaže parkirati na malom i uskom parkirnom prostoru.

Rotirajuća svjetla za bolju vidljivost noću

Ukoliko uključite pokazivač smjera i skrenete na cestu ili na parkirni prostor, svijetlo unutar maglenke ( na strani u koju skrećete) automatski će osvjetliti rub ceste, te vam time omogućiti bolju vidljivost prilikom skretanja.

Manje zahtijevna vožnja, ekonomičnije putovanje

Tempomat, zajedno s prilagodljivim sustavom za ograničavanje brzine, pamti odabrano ograničenje brzine vašeg kombija. Osim što štedi gorivo, smanjuje mogućnost prekoračenja brzine, te kao i svi tempomati, održava odabranu brzinu, čineći vožnju opuštenijom, naročito prilikom dugih putovanja i vožnje po autocesti.

Sinergija pametnog, modernog dizajna i tehnologija koje su u službi ispunjavanja vaših potreba, čine novi Transit Connect iznimno ekonomičnim gospodarskim vozilom, poput nekog praktičnog i udobnog ureda na kotačima.

 

Uvijek grijano sjedalo vozača

Bez obzira na hladnoću vani, u kabini se možete brzo ugrijati uz pomoć grijanog vozačevog sjedala.

Svjetla koja se uključuju automatski kada je to potrebno

Novi Transit Connect ima senzore koji detektiraju smanjenu razinu svjetla i automatski aktiviraju svjetla na vozilu. Primjerice, pri ulasku u tunel. Vožnja s takvim svjetlima je jednostavnija i sigurnija. Automatska svjetla su dostupna kao dodatna oprema u kompletu s brisačima koji se automatski prilagođavaju kiši. (više o tome u nastavku)

Vanjski retrovizori koji se sami sklapaju i tako su zaštićeni

Vanjski retrovizori se vrlo lako mogu uništiti, naročito kada vozite tijesnim ulicama ili parkirate na uskoj cesti. Odabrani električno sklopivi retrovizori pritiskom na gumb se sklapaju prema unutra, te tako štite od neželjenih oštećenja. S obzirom da su i grijana, u hladna jutra na put možete krenuti brže i sigurnije.

Polica za veću urednost kombija

Polica za odlaganje iznad vozača i suvozača stvara dodatni prostor zbog kojeg će kabina uvijek biti uredna, a stvari na dohvat ruke.

Brisači koji se automatski prilagođavaju kiši

Brisači vjetrobrana sa senzorom za kišu uključuju se kada je na vjetrobranu otkrivena vlaga, a zatim prilagođavaju svoju brzinu kako bi obrisali sve što trenutno vrijeme donese. Odaberite jednu od šest različitih razina osjetljivosti kako bi odredili koliko se vlage mora akumulirati prije pokretanja brisača. Brisači vjetrobrana sa senzorom za kišu dostupni su kao dodatna oprema u kompletu s automatskim svjetlima. (više u nastavku)

Volan koji se prilagođava vašim potrebama

Volan je moguće vrlo lako prilagoditi po visini i dubini, pa ćete tako lakše namjestiti svoj idealan, najudobniji položaj za vožnju.

Vaš auto – vaš ured

Novi Transit Connect ima ugrađenu funkciju mobilne povezanosti, pa je obavljanje poslova lakše nego ikada prije. Kabina uključuje tri različite vrste središnjih konzola i osmišljena je tako da vam pomaže sačuvati stvari na dohvat ruke. Ovisno o odabranom modelu i rasporedu sjedenja, možete birati između otvorenih ili zatvorenih konzola (zatvorena ima naslon za ruku), a na izbor su i jedna ili dvije 12-voltne utičnice, ulaz AUX i USB te držači za čaše, prostor za laptop ili A4 mape i pretinac ispod sjedala.

Savršeni zvuk

Najsuvremeniji Sonyjev radio/CD-sustav DAB, koji je na izbor kao dodatna oprema, uključuje četiri vrhunska zvučnika.

Namjestite idealnu temperaturu za sebe i svojeg suputnika

S dvosturkim elektorničkim klima uređajem sa automatskom regulacijom temperature (DEATC), koja je na izbor kao dodatna oprema, možete namjestiti temperature koje odgovaraju i vama i vašem suputniku, a sustav je kao takvu održava pomoću napredne klimatizacije.

Vjetrobransko staklo brzo se čisti uz funkciju Quickclear

Pomoću ove pametne funkcije u ledena zimska jutra lakše ćete krenuti na put. Jednostavno pritisnite tipku i sustav će odmrznuti ili odrositi staklo u samo nekoliko sekundi, čak i kod temperatura ispod ništice.

Fordov Easy Fuel sustav za sprječavanje natakanja pogrešnog goriva

Zahvaljujući Easy Fuel sustavu u vaš kombi je praktički nemoguće natočiti pogrešnu vrstu goriva jer pogrešna mlaznica jednostavno neće odgovarati. Kod Easy- Fuel sustava nema čepa od spremnika, pa tako niti uprljanih ruku.

Otvaranje izatvaranje prozora samo jednim dodirom

Dodirom gumba u potpunosti možete, zajedno ili odvojeno, otvoriti ili zatvoriti kako vozačev, tako i suvozačev prozor i tako ćete u kabinu pustiti točno onoliko zraka koliko vam je potrebno.

PRAKTIČAN, POSLOVAN, NEZAHTJEVAN ZA UZDRŽAVANJE

Sasvim novi Transit Connect nudi prilagodljiv teretni dio s prostornošću do 3,7 m3 (4,4 m3 kod upotrebe prilagodljivog prednjeg teretnog prostora) i nosivost do 1000 kg. Inovativne funkcije pomažu sačuvati vaš teret i vozilo od napornog rasporeda. S obzirom da je auto proizveden u skladu sa strogim standardima za komercijalna vozila, njegova funkcija ne odnosi se samo na dugotrajnu upotrebu već i na niže troškove eksploatacije. Mnoge karakteristike i tehnologije na odabir su kako u verziji L1 (kratki međuosovinski razmak) tako i u L2 (dugački međuosovinski razmak), a konkretne razlike možete provjeriti u tabu Inačice.

Produktivan auto je isplativ auto. Zato je novi Transit Connect osmišljen tako da najbolje moguće poveća raspoloživ teretni prostor (do 2,15 m s pregradom u modelu L2). Domišljata pregrada s otvorom za utovar omogućava vam da us voj kombi s kratkim međuosovinskim razmakom (L1) stavite predmete dužine do 3m, a u model s dugačkim međuosovinskim razmakom (L2) predmete dužine do 3,4m. Kombi je osmišljen tako da su utovar i istovar što je moguće sigurniji i jednostavniji.

Prostor za dugačke predmete s pregradom s otvorom za utovar

Domišljata pregrada s otvorom za utovar, koja je na izbor u svim inačima dostavnog vozila s dvodijelnom prednjom sklopkom, omogućava vam da u svoj kombi s kratkim međuosovinskim razmakom (L1) natovarite predmete dužine do 3m, a u model s dugačkim međuosovinskim razmakom (L2) predmete dužine do 3,4m. Pregrada na dnu ima preklop na podizanje, kroz koji možete provući duže predmete u prostor za premanje ispod suvozačevog sjedala. Iza pregrade ima dovoljno prostora zadvije europalete
(u L1) ili ploče materijala veličine 2,4m x 1,2m (u L2).

Od sada u kabini mogu sjediti i tri osobe

Sasvim novi Transit Connect dostupan je s dvodijelnom prednjom sklopkom koja omogućava da u kombiju sjede tri osobe. Srednje sjedalo možete preklopiti i time ćete dobiti korisnu ravnu površinu za pisanje ili laptop, ili ga dignite, čime će se stvoriti koristan prostor za skladištenje.

Pričvršna mjesta za zaštitu vašeg tereta

Pričvršna mjesta za teret, koja su namještena na bočnim stranama, olakšavaju pristup do utovarene površine i u skladu su sa standardima DIN i ISO. U visini struka i ramena dostupna su i dodatna sidrišta koja su ugrađena u strukturu vozila, a nosivost svakog iznosi 30 kg.

Bolja rasvjeta za lakšu i sigurniju manipulaciju

Nova svjetla u teretnom prostoru dva puta su svjetlija od prijašnjih modela i dio su serijske opreme. Po potrebi možete i odabrati mogućnost iznimno svijetle LED-rasvjete.

Zaštita za lakše čišćenje u kabini i teretnom prostoru

Zbog gumene podnice lakše se održava čistoća u kabini, a čvrsta podloga za teret lako može zaštititi vašu utovarenu površinu kao i vaš kombi od udaraca i ogrebotina.

Dugački servisni intervali za manju odsutnost vozila sa ceste

Svi dijelovi i sve komponente novog Transit Couriera osmišljeni su za maksimalnu izdržljivost i traju duže vremena bez servisiranja. Zato su servisni intervali postavljeni na svakih 30.000 km ili 1 godinu.

Duga garancije protiv korozije kao dodatno jamstvo

Kaomjerilo kvalitete izrade novi Transit Connect ima serijsku 12-godišnju garanciju protiv korozije.

SNAŽAN, EKONOMIČAN, UPRAVLJANJE KAO U AUTOMOBILU

Dizelski ili benzinski motor, uključujući i revolucionarni 1,0- litreni EcoBoost motor, ručni ili automatski mjenjač: novi Transit Connect nudi vam obilje mogućih pogonskih sklopova, koji će odgovarati vašim specifičnim poslovnim potrebama i željama. Napredne tehnologije jamče iznimnu uštedu i nezamijenjivu snagu – vrijedi i za potpuno natovareni kombi.

S profinjenim dizajnom šasije i osovine, te pogona na prednje kotače i električnim servoupravljačem, osjećat ćete se kao da vozite osobni auto, a ne gospodarsko vozilo.

Iskoristite svoj benzinski motor

Novi 1,0-litreni 3-cilindarski benzinski motor EcoBoost sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem razvije 100 KS i 170 Nm okretaja. U kombinaciji s drugim tehnologijama za uštedu goriva, kao što je Auto-Start-Stop, ovaj nagrađeni motor jamči snagu, koju bi očekivali inače od običnog 1,6-litrenog motora, s time da postiže 24 % manju potrošnju i 25 % manju emisiju CO2, koje iznose svega 129 g/km.
Ako želite automatski mjenjač , 1,6-litreni EcoBoost sa 150 KS i 240 Nm okretaja opremljen je sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem (nije na izbor sa sustavom Auto-Start-Stop).

Snažni i štedni dizel motori

Ukoliko više volite dizel motore, birati možete između 1,5- i 1,6-litrenih dizel motora Duratorq TDCi: 75 KS, 185 Nm, 5-stupanjski ručni mjenjač, ili 95 KS, 230 Nm s 5- stupanjskim ručnim mjenjačem ili 115 KS, 270 Nm sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Motori s 75 i 95 KS imaju i sustav Auto-Start-Stop (dodatna oprema), sustav za upravljanje akumulatora i pametno regenerativno punjenje, te aktivnu mrežu za dovod zraka. Na izbor je i nabolja mogućnost ECOnetic u ovom razredu: posebno umjerena i konfigurirana inačica sa 95 KS, koja uključuje serijski paket za manju potrošnju i sustav za ograničenje brzine na 100 km/h, koji je i moguće isključiti (fiksni sustav za ograničenje brzine je na izbor kao dodatna oprema).

Manja potrošnja goriva uz sustav Auto-Start-Stop

Ova tehnologija, koja je na raspolaganju kao dodatna oprema, automatski zaustavi motor kada se vaš kombi zaustavi na semaforu ili u koloni. Kada ste spremni za nastavak vožnje samo pritisnite kvačilo, odaberite prvu brzinu i sutav će ponovno upaliti vozilo. Auto-Start-Stop je izrazito učinkovit u gradu i na gradskim ulicama gdje smanjuje potrošnju goriva za do 10 % (gradska vožnja).

Pametni informacijski sustav koji pomaže voziti ekonomičnije

Inovativni sustav Ford Eco Mode neprestano ocjenjuje utjecaj vašeg načina života na potrošnju goriva. Sustav analizira vašu brzinu, mijenjanje brzina, skretanje i vrijeme reakcije, čak i broj kratkih i dugih putovanja koje obavite. Nakon toga vam pametna programska oprema savjetuje kako možete smanjiti potrošnju goriva.

Bolja aerodinamičnost za poboljšanu potrošnju

Kada vozite polako, a kako bi ohladio motor, sustav aktivne mreže za dohvat zraka pušta otvoren prorez na prednjoj maski. Kada ubrzate, on se automatski zatvori i time se popravi aerodinamičnost i pomaže se sačuvati gorivo.

ŠTO OČEKUJETE I ŽELITE OD SVOJEG KOMBIJA?

Novi Transit Connect, koji u potpunosti odgovara vašim potrebama, pronaći ćete u dvije karoserijske verzije (Furgon i Kombi Furgon), sa sjedalima za dvije do sedam osoba, dvjema dužinama (L1 i L2) i s nosivosti od 625 kg do 1000 kg. Kod svakog modela na odabir je i bogata oprema i različite mogućnosti opreme s kojima ćete dodatno prilagoditi svoje vozilo. Za još veću specijalizaciju pobrinut će se naša Grupa za posebne funkcije vozila, koja vam može ponuditi sve od jedinstvenih boja karoserije pa do posebno prilagođenih unutrašnjih sustava za utovar. Za sve informacije obratite se svom prodajnom predstavniku.

KOMBI

Prostoran, dobro raspoređen i iznimno funkcionalan: teretni prostor ima pregradu po cijeloj visini i širini (ostakljenu i neostakljenu), a moguć je i odabir između dva ili tri sjedala u kabini. Klizna bočna vrata z autovar i simetrična zadnja vrata za utovar, dio su serijske opreme. Uz to, možete birati i ostakljena zadnja vrata na podizanje s mogućnošću pranja/brisanja s grijanjem.

L1 (kratki međuosovinski razmak) 

Ukupna dužina: 4418 mm
Visina krova: 1861 mm
Prostornost teretnog dijela: 3 m3
Otvor za utovar: dužine 3 m*
Približna nosivost: 625-825 kg
Bruto težina vozila (GVM): 2,0 t ili 2,2 t
Opterećenje: do 1200 kg

2 (dugački međuosovinski razmak)
Ukupna dužina: 4818 mm
Visina krova: 1862 mm
Prostornost teretnog dijela: 3,7 m3
Otvor za utovar: dužine 3,4 m*
Približna nosivost: 700–1000 kg
Bruto težina vozila (GVM): 2,1 t, 2,2 t, 2,3 t ili 2,4 t
Opterećenje: do 1200 kg

* S pregradom u otvoru za utovar i dvodijelnom prednjom sklopkom prostornost teretnog dijela poveća se na 3,7 m3 za L1 i 4,4 m3 za L2.

KOMBI FURGON

Uz dva sjedala u prvom redu inačica ima Double-Cab-in-Van dodatni red s tri sjedala iza njih. Fiksna ostakljena pregrada sigurno dijeli drugi red sjedala od teretnog prostora.

L1 (kratki međuosovinski razmak) 
Ukupna dužina: 4418 mm
Visina krova: 1844 mm
Prostornost teretnog dijela: 1,3 m3/2,2 m3 (s postavljenim/spuštenim sjedalima)
Približna nosivost: 725 kg
Bruto težina vozila: (GVM): 2,2 t
Opterećenje: do 1200 kg

L2 (dugački međuosovinski razmak) 
Ukupna dužina: 4818 mm
Visina krova: 1844 mm
Prostornost teretnog dijela: 1,9 m3/2,8 m3 (s postavljenim/spuštenim sjedalima)
Približna nosivost: 700 kg
Bruto težina vozila: (GVM): 2,3 t
Opterećenje: do 1200 kg

 MODEL ZA SVAKO PODUZEĆE

Novisno o tome kakve su potrebe vašeg poduzeće, osobne želje i proračun, jedan od novih modela Transit Connect bit će sasvim primjeren za vas. Značajke svakog od tri modela možete vidjeti u nastavku, a više specifičnih podataka o motorima, opremi, snazi i tehnologijama, pronaći ćete pod tabovimana web stranici. Svaki model ima bogatu serijsku opremu, a uz dodatnu opremu ili odabrane pakete, možete oblikovati vozilo po svojoj mjeri. Preuzeti možete i najnoviji cjenik ili naručiti brošuru za sasvim novi Transit Connect.

TRANSIT CONNECT

I osnovni je model opremljen s dugim popisom serijske opreme, tehnologija i funkcija.

 • Stražnja vrata za utovar
 • Rezervni kotač
 • Polica iznad vozača
 • Radio My Connection
 • Zatamnjena stakla
 • Električno centralno zaključavanje
 • Elektronski program stabilizacije ESC
 • Mogućnost podesive visine i dubine volana
 • Čelična pregrada po cijeloj visini

ECONETIC

Ako su vam najbitniji učinkovitost i potrošnja, pogledatje ovaj serijski model, koji je opremljen nizom tehnologija ECOnetic.

Ključne karakteristike (dodatno k Transit Connectu)

 • Auto Start Stop
 • Aktivna mreža za dohvat zraka
 • Sistem za upravljanje akumulatora
 • Pametno regenerativno punjenje
 • Sustav ograničenja brzine (na 110 km/h s mogućnošću isključenja serijski ili na 100 km/h fiksno kao dodatna oprema)

TREND

Ovaj model donosi novi oblik udobnosti, tehnologije i dizajna.

Ključne karakteristike (dodatno k ECOneticu)

 • Prilagodljiva dvodjelna prednja klupa
 • Pregrada s otvorom za utovar
 • Grijano vjetrobransko staklo Quickclear
 • Puni pokrovi kotača
 • Ford SYNC s Pomoć u nuždi
 • Prednja svjetla za maglu
 • Pretinac s bravom na suvozačevoj strani
 • Klima uređaj
 • Prednji odbojnici u boji karoserije
 • Grijani i električno podesivi retrovizori