Ford Tourneo Courier

Ford Tourneo Courier brošura

DIZAJN

Praktičan stil

Na dizajn Tourneo Couriera utjecala su četiri osnovna cilja: ponuditi sve praktične prednosti vozila za prijevoz osoba, pobrinuti se za udobnost i sigurnost vaših suputnika, uključiti samo najupotrebljivije tehnologije i osigurati cjenovno dostupnu kupnju i upotrebu vozila.

Vanjština

Na izgled Tourneo Couriera uz stil utjecalo je još nekoliko elemenata. Aerodinamički oblik karoserije, na primjer, automobilu daje moderan izgled, a ujedno i poboljšava njegovu aerodinamičnost čime pridonosi najučinkovitijoj potrošnji. Od visokotehnoloških svjetala do vrata sa širokim otvaranjem – svaki dio ovog pametnog vozila osmišljen je tako da je u jednakoj mjeri praktičan i odličnog izgleda.

 • Kompaktno, elegantno i štedljivo s gorivom
 • Prilagodljiv prostor za najviše pet osoba
 • Klizna vrata za veću dostupnost
 • Jednostavna organizacija prtljage

Unutrašnjost

Unutrašnjost je udobna i odlično izrađena, izdržljiva i prostorna – namijenjena potpunom životu. Sjedala su ergonomski osmišljena kako bi bili maksimalna podrška, a vama kao vozaču na dohvat ruke nalaze se svi upravljački elementi i tehnologije. I vaši putnici će putovati prostorno i udobno, a podesivost sjedala ponudit će mnogo mogućnosti za prijevoz osoba, prtljage, bicikla, kutija, namještaja u kutijama i sl…

ISKUSTVO U VOŽNJI

Sve što trebate u automobilu

Vaš auto je bitan dio vašeg života i zato se u njemu morate osjećati kao kod kuće. Vaš auto mora i ispuniti očekivanja i ulogu koju ste mu namijenili. Osim udobnosti i prilagodljivosti, on mora neprestano omogućavati jednostavno i udobno putovanje. Saznajte kako Tourneo Courier ispunjava sve te zahtjeve.

Tehnologija vožnje

Tehnologija vas mora odteretiti, olakšati vam život i pomoći vam da se usredotočite na bitnije stvari. U Tourneo Courieru su svaki sustav, svaka funkcija i svaka naprava, osmišljeni upravo za to.

Ford SYNC. Napredna hands-free tehnologija

Ford SYNC omogućava upravljanje glazbom i zaprimanje poziva na mobilnom telefonom putem jednostavnih intuitivnih glasovnih naredbi. Na primjer, ako je “doma” u vašem telefonu navedeno ako jedan od kontakata, dovoljno je da kažete samo: “Nazovi doma” i sustav će automatski nazvati broj. Glasovne naredne možete koristiti i za reprodukciju pjesama sa USB sticka ili MP3/iPod reproduktora ili streaming glazbe s vašeg telefona. Sustav će naglas izgovoriti i tekstualne poruke poslane na vaš mobitel. Ford SYNC je na izbor na engleskom, njemačkom, francuskom i talijanskom jeziku.

* Bluetooth® naziv i logo su u vlasništvu kompanije Bluetooth SIG, Inc. i bilo kakva uporaba tih oznaka od strane Ford Motor Company Limited i s njom povezanih kompanija je pod licencom. Drugi tržišni nazivi i oznake su vlasništvo njihovih kompanija.

Lakša vožnja unatrag

Rubnjaci, kante za smeće, niski zidići… Stražnja kamera za pomoć prilikom vožnje unatrag pokazuje na zaslonu ugrađenom u retrovizoru sve što se nalazi iza vas, a uključuje se automatski, kada odaberete vožnju unatrag. Sustav pokazuje i virtualne linije putanje vozila, te vam tako pomaže parkirati na malom i uskom parkirnom prostoru.

Senzori zbog kojih parkiranje više neće biti stresno

Senzori za mjerenje udaljenosti pri parkiranju pomažu vam odrediti udaljenost između vašeg automobila i bilo koje prepreke ispred ili iza vozila. Kada otkriju prepreku, uključuju zvučno upozorenje čija se učestalost povećava približavanjem prepreke.

Ugrađen navigacijski sutav dovest će vas uvijek do cilja

U potpunosti integrirani sustav satelitske navigacije opremljen je s 12,5-centimetarskim (5-inčnim) ekranomu boji i zvučnim sustavom DAB za jasne glasovne naredbe. Sustav se odaziva na trenutnu brzinu vožnje i najnoviju situaciju prometu, te vam tako može ponuditi najtočnije vrijeme dolaska i najdetaljnije informacije o stanju u prometu.

Manje zahtijevna vožnja, ekonomičnije putovanje

Tempomat, zajedno s prilagodljivim sustavom za ograničavanje brzine, pamti odabrano ograničenje brzine vašeg kombija. Osim što štedi gorivo, smanjuje mogućnost prekoračenja brzine, te kao i svi tempomati, održava odabranu brzinu, čineći vožnju opuštenijom, naročito prilikom dugih putovanja i vožnje po autocesti.

Udobnost i praktičnost

Ponekad detalji čine najveće razlike. Zahvaljujući nizu domišljatih funkcija, naprednih tehnologija i pametnih prostora za odlaganje, vi i vaši putnici uživat ćete u svakoj od tih razlika na svakom putovanju s vašim Tourneo Courierom.

Prostor za sve

Kabina je osmišljena tako da je svaki kvadratni metar prostora maksimalno iskorišten, pa tako i prostor iznad prednjih sjedala s velikom, a neupadljivom policom za odlaganje.

Udobno, prostorno i prilagodljivo

Sjedala Tourneo Couriera jednako su udobna kao i opuštajuća, te praktična i izdržljiva. Zbog svojeg dizajna sjedala su i izuzetno prilagodljiva. Zadnja se sjedala, primjerice, dijele 60/40 i moguće ih je preklopiti i pomaknuti naprijed u prostor za noge, čime se stvara više prostora za prtljagu.

Obogaćen prostorom

U kabini ćete osjetiti raskoš unutrašnjosti, koji nudi dovoljno prostora za vas, vaše putnike i svu vašu prtljagu.

Prtljagu ćete lako organizirati

S podesivom policom za prtljagu jednostavno i najbolje moguće iskoristit ćete prtljažni prostor. U gornjem položaju polica nudi prostor za prtljagu, koji je veći nego u brojnim drugim automobilima. U srednjem položaju omogućava odvajanje velikih ili teških predmeta od manjih. Policu možete i okomito prisloniti uz zadnja sjedala, te tako iskoristiti otvoreni prostor za bilo koji drugi oblik tereta.

Inteligentan prostor za sve vaše uređaje

Postolje MyFord osmišljeno je za satelitsku navigaciju, pametni telefon i MP3 player, a opremljeno je priključkom za USB.

Više prostora za odlaganje na dohvat ruke

Veliki središnji dio konzole omogućava vam da sve ključne stvari za svoje putovanje imate pri ruci i sigurno spremljene od neželjenih pogleda. Na izbor je prostor za sve u veličini A4 (mape, bilježnice, knjige), a na svakoj strani konzole nalazi se i priručni držač za čaše.

Neka vam bude udobno

Bez obzira jesu li putovanja kratka ili dugačka, za volanom vam uvijek treba biti udobno. Vozačevo sjedalo može se podesiti u šest smjerova, opremljeno je okretnim gumbom za podesivost visine i nagiba, a uključuje i lako podesivu potporu za kralježnicu i središnji naslon za ruke. Osim toga, možete se odlučiti i za grijana sjedala za vas i vašeg suvozača, koji svoje sjedalo može podesiti u četiri smjera.

Potpuno podesiv volan

S volanom, koji vam omogućava podesivu visinu i dubinu, lako ćete pronaći svoj idealan položaj za vožnju.

Izvrsno ukomponirana glazba

Napredni audio sustav, koji je osmišljen kako bi se pronašao najjači radijski signal i najbolja kvaliteta zvuka, uključuje vrhunske auto zvučnike sprijeda i straga, te pojačala na obje strane. Bez obzira kakvu glazbu volite slušati i želite li je emitirati sa USB sticka ili auto sustava za zabavu, Tourneo Courier je predivno mjesto za slušanje glazbe.

Fordov Easy Fuel sustav za sprječavanje natakanja pogrešnog goriva

Zahvaljujući Easy Fuel sustavu u vaš kombi je praktički nemoguće natočiti pogrešnu vrstu goriva jer pogrešna mlaznica jednostavno neće odgovarati. Kod Easy- Fuel sustava nema čepa od spremnika, pa tako niti uprljanih ruku.

Vjetrobransko staklo brzo se čisti uz funkciju Quickclear

Pomoću ove pametne funkcije u ledena zimska jutra lakše ćete krenuti na put. Jednostavno pritisnite tipku i sustav će odmrznuti ili odrositi staklo u samo nekoliko sekundi, čak i kod temperatura ispod ništice.

Namjestite idealnu temperaturu koja vam odgovara

S dvosturkim elektorničkim klima uređajem sa automatskom regulacijom temperature (DEATC), koja je na izbor kao dodatna oprema, možete namjestiti temperature koje odgovaraju i vama i vašem suputniku, a sustav je kao takvu održava pomoću napredne klimatizacije.

Vrata prtljažnika na gumb

Za jednostavno podizanje prtljažnih vrata morate samo pritisnuti gum ispod kvake vrata i tako ćete lako doći do prtljažnog prostora i zadnjeg putničkog dijela.

Brisači koji se automatski prilagođavaju kiši

Brisači vjetrobrana sa senzorom za kišu uključuju se kada je na vjetrobranu otkrivena vlaga, a zatim prilagođavaju svoju brzinu kako bi obrisali sve što trenutno vrijeme donese. Odaberite jednu od šest različitih razina osjetljivosti kako bi odredili koliko se vlage mora akumulirati prije pokretanja brisača. Brisači vjetrobrana sa senzorom za kišu dostupni su kao dodatna oprema u kompletu s automatskim svjetlima. (više u nastavku)

Svjetla koja se uključuju automatski kada je to potrebno

Novi Tourneo Courier ima senzore koji detektiraju smanjenu razinu svjetla i automatski aktiviraju svjetla na vozilu. Primjerice, pri ulasku u tunel. Vožnja s takvim svjetlima je jednostavnija i sigurnija. Automatska svjetla su dostupna kao dodatna oprema u kompletu s brisačima koji se automatski prilagođavaju kiši. (više o tome u nastavku)

PRILAGODLJIVOST I UČINKOVITOST

Uživajte su snazi i ekonomičnoj potrošnji

Na raspolaganju je dobroimati nekoliko elemanata snage, ali da oni pritom nisu skupi. Zato su snažni benzinski i dizeli motori Tourneo Couriera osmišljeni kako bi potrošnja goriva bila ekonomična, u što ćete se i sami uvjeriti.

Snaga

Najbolji benzinski motor

Novi 1,0-litreni 3-cilindarski benzinski motor EcoBoost sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem razvije 100 KS i 170 Nm okretaja. U kombinaciji s drugim tehnologijama za uštedu goriva, kao što je Auto-Start-Stop, ovaj nagrađeni motor jamči snagu, koju bi očekivali inače od običnog 1,6-litrenog motora, s time da postiže 24 % manju potrošnju i 25 % manju emisiju CO2, koje iznose svega 119 g/km.

Dva najbolja dizel motora u svom razredu

Štedljiv 1,5-litreni motor Duratorq TDCi razvije 75 KS, te stvara malu potrošnju goriva i nisku emisiju CO2:

3,9 l/100 km in 103 g/km (sa sustavom Auto-Start-Stop). Ako želite ekonomičniju potrošnju goriva, 1,6-litreni motor TDCi razvije 95 KS i (sa sustavom Auto-Start-Stop i sustavom za ograničavanje brzine do 100 km/h) postiže 3,7 l/100 km, sa CO2 ispustima samo 97 g/km.

Ekonomičnost

Vrhunski dizelski i revolucionarni benzinski motori mogu smanjiti broj zaustavljanja na benzinskim crpkama ( a time iukupni račun za gorivo). Vanjština automobila osmišljena je za bolju aerodinamičnost, što također utjeće na uštedu prilikom potrošnje goriva. I druge tehnologije doprinose dodatnoj ekonomičnosti, a na troškovima ćete uštedjeti i zbog dugih servisnih intervala.

Manja potrošnja goriva uz sustav Auto-Start-Stop

Ova tehnologija, koja je na raspolaganju kao dodatna oprema, automatski zaustavi motor kada se vaš kombi zaustavi na semaforu ili u koloni. Kada ste spremni za nastavak vožnje samo pritisnite kvačilo, odaberite prvu brzinu i sutav će ponovno upaliti vozilo. Auto-Start-Stop je izrazito učinkovit u gradu i na gradskim ulicama gdje smanjuje potrošnju goriva za do 10 % (gradska vožnja).

Dugački servisni intervali za manju odsutnost vozila sa ceste

Svi dijelovi i sve komponente novog Tourneo Couriera osmišljeni su za maksimalnu izdržljivost i traju duže vremena bez servisiranja. Zato su servisni intervali postavljeni na svakih 30.000 km ili 1 godinu.

Upravljivost

Jednostavno okretanje

Tourneo Courier ima mali okretajni krug, pa manevriranje po uskim ulicama više neće biti stresno. Okretajni krug je svega 10,5 m (između rubnika) i moguće ga je izvesti sa samo 2,6 okretaja volana iz jednog krajnjeg položaja u drugi.

Okretanje i putovanje bez napora

Električni servo upravljač (EPAS) automatski se prilagodi kako bio mogućio jednostavnije upravljanje kod parkiranja u suženim prostorima i čvršće upravljanje s više nadzora na autocestama. Za razliku od uobičajenog servo upravljača, koji radi neprestano i troši energiju i gorivo, naš EPAS radi samo kada je potrebno i tako dodatno brine o potrošnji.

Sigurnost i zaštita

Smirujuć u svakom pogledu

Smanje stres na uzbrdici, automatski pozivaju hitne službe, upozoravaju vas ako je tlak u gumama niži: tehnologije Tourneo Couriera za vas naprave sve to i mnogo više. Vozilo je opremljeno i s nizom sigurnosnih i zaštitnih sustava osmišljenih kako bi vam pružili maksimalnu sigurnost i zaštitu vozila.

Pomoć vozaču

Ford SYNC s funkcijom Pomoć u nuždi može pozvatiu pomoć i kada vi to ne možete

Bitan dio sustava Ford SYNC, koji može spasiti život, je Pomoć u nuždi. U slučaju nezgode u kojoj je aktiviran zračni jastuk ili je isključena pumpa za gorivo, ova tehnologija umjesto vas može automatski pozvati nadležne hitne službe. Možete uspostaviti poziv i razgovor s hitnim službama, ako vam je to potrebno. Sustav će posredovati ključne informacije, ako što su GPS-koordinate, čak i ako niste pri svijesti.*

* Fordova Pomoč u nuždi djeluje u više od 30 europskih država. Ova funkcija djeluje kada je povezana s mobilnim telefonom kojeg imate sa sobom, kada se aktivira zračni jastuk (ne uključuje zračne jastuke na koljenima) ili kada senzor koji prepozna udarac isključi crpku za gorivo. Govorna funkcija i Pomoć u nuždi nisu na raspolaganje na svim europskim jezicima.

Dodatni nadzor pri kretanju uzbrdo

Sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici sprječava klizanje vozila unatrag. Radi na način da održava pritisak na kočnicu dodatnih 2,5 sekunde i time vam daje više vremena za prebacivanje stopala sa papučice kočnice na papučicu gasa. Sustav je također koristan prilikom kretanja i zaustavljanja na skliskim površinama.

Optimalna vuča uz minimalan napor

Naš napredni sustav za dinamičku kontrolu vuče (TCS) sprječava prekomjerno proklizavanje kotača i pruža optimalnu vuču, prijenos snage i stabilnost u trenutku kada ih najviše trebate. Sustav stalno prati i prilagođava količinu snage koja je dodijeljena svakom kotaču kako bi se osigurao najbolji mogući kontakt s podlogom i vuča prilikom ubrzavanja.

ESC pomaže sačuvati potpunu kontrolu u svim uvjetima

ESC vam pomaže očuvati nadzor u svim uvjetima.

Elektronski program stabilnosti (ESC) kontinuirano nadzire rad vašeg kombija. Otkriva bilo kakva odstupanja od odabranih putanja i automatski ispravlja položaj vozila na cesti i pomaže vam zadržati kontrolu nad vozilom. Ova tehnologija također pomaže smanjiti zaustavni put pri naglom kočenju.

Upozori vas ako padne tlak u vašim gumama

Bitno je uvijek imati pravilno napunjene gume, čime štedite gorivo, čuvate pneumatike i brinete za svoju sigurnost. Zato senzori prate svaki kotač i upozoravaju vas ukoliko dođe do problema, tako da možete lako zaustaviti vozilo, provjeriti i ponovno napuniti gumu ili je po potrebi i zamijeniti.

Sigurnost

Sustav stabilnosti prikolice

Sustav stabilnosti prikolice otkriva vijuganje ili zanašanje prikolice i smanjuje brzinu Transit Connecta, te na taj način pomaže u rješavanju problema, a kako bi osigurao veću kontrolu prilikom vuče. Vozilo usporava smanjenjem okretnog momenta i postupnim povećavanjem sile kočenja na sva četiri kotača.

Više snage za skretanje u nuždi

Pomoć kod skretanja u nuždi (EBA) vašemu kombiju omogućava najveću učinkovitost kod skretanja u nuždi. Ovaj sustav prepoznaje koliko ste snažno pritisnuli kočnicu i tu silu po potrebi automatski poveća.

Stalna zaštita od preokretanja

Sustav za sprječavanje preokretanja (ROM) prati vaš kombi i prepoznaje opasne uvjete zbog kojih bi se vozilo moglo prevrnuti. Sustav nakon toga uključi ESC, koji nadzire brzinu i vraća vozilu stabilnost.

Zračne zavjese te prednji i bočni zračni jastuci za vas i vašeg suvozača

Tourneo Courier je na izbor sa zračnim zavjesama, prednjim i bočnim zračnim jastucima za vozača i suvozača te s poboljšanim aktivatorima sustava. Na ključnim točkama u vozilu nalaze se i napredni senzori koji jamče brzu i kontoliranu reakciju.

Jeste li vezani sigurnosnim pojasom?

Sigurnosni pojasevi na stražnjim sjedalima s namatanjem ugrađeni su kao standarna oprema, a automobil putnike i zvučno upozorava ukoliko nisu vezani.

Da bi se osigurala sigurnost djece

Ako putujete s djecom, na sjedalima sa obje strane u drugom redu na izbor su i pričvršćenja ISOFIX za dječje sjedalice.

Zaštita

Vi birate koja vrata želite zaključati i otključati

Vozilo je serijski opremljeno s daljinskim središnjim zaključavanjem. U ovom novom sustavu zaključavanje je sigurnije nego ikad. To je stoga što može otvoriti svaka pojedina vrata, bez automatskog otključavanja ostalih vrata. Ostala vrata ostaju čvrsto zaključana sve dok pritisnete sigurnosni prekidač na vozačevim vratima. Ovaj se prekidač može koristiti za kontrolu zaključavanja i otključavanja svih vrata vozila.

Protuprovalne brave

Sve brave su zaštićene protiv krađe oklopom koji sprječava rezanje, bušenje ili razbijanje.

Dvije vrste alarmnih naprava s visokim performansama

Vanjska alarmna naprava štiti vaše vozilo tako što se upali ako se vrata otvaraju na silu. Za još veću zaštitu odaberite alarmni sustav Thatcham Category 1. Ovaj sustav se automatski upali kada zaključate vozilo i stvara snažan zvučni signal prilikom upada u vozilo, kod podizanja vozila ili ako senzori pokreta raspoznaju ikakvo kretanje u unutrašnjosti vozila.

MODELI

Koji model je pravi za vas?

Kada se odlučite da li je Tourneo Courier pravi automobil za vas, možete birati između tri modela. Svi su standardno opremljeni nizom funkcija i tehnologija, a usporedba će vam pomoći pronaći pravi model za vas.

Za informacije o najboljoj ponudi pogledajte našu aktualnu promocijsku stranicu ili potražite najbližeg prodavača i rezervirajte svoj termin za testnu vožnju.

Vanjština

 • Prtljažna vrata s brisačima i grijanim vjetrobranskim staklom
 • 15-inčni čelični naplatci s punim pokrovom kotača
 • Prednji odbojnici u boji karoserije. Iza: srednji dio u jednoj boji, zaključni pokrovi u boji karoserije
 • Fordov sustav Easy-Fuel za točenje goriva bez čepa

Unutrašnjost

 • Dvostrana klizna vrata za putnike na stražnjim sjedalima
 • Vanjski retrovizori s daljinskim ručnim upravljanjem
 • Elektirčno pomicanje prednjih stakala i spuštanje prozora jednim pristiskom na vozačevoj strani
 • Potisni prozori u drugom redu
 • U 4 smjera podesivo vozačevo sjedalo (naprijed, nazad, nagib, visina)
 • U 2 smjera podesivo suvozačevo sjedalo
 • Podesivi servovolan
 • Tepisi od tkanine u kabini i prtljažniku
 • Središnja konzola s dva držača za piće i prostorom za odlaganje veličine A4
 • Auto sustav za zabavu (ICE): ugrađenosnovni paket opreme
 • Sjedala u drugom redu: dijeljena klupa razmjera 60/40, koja se preklope i pomaknu, s pojačanjemza glavu i pričvršćenjem ISOFIX
 • Komplet za popravljanje guma

Sigurnost i zaštita

 • ABS sa četiri senzora i EBD (električna podjela kočione snage)
 • ESC (elektronski program stabilnosti)
 • Četiri zvijezdice na testu sigurnosti  Euro NCAP za bočne zavjese, zračne jastuke za vozača i suvozača, te bočne zračne jastuke i upozorenje za korištenje sigurnosnih pojasa na stražnjim sjedalima
 • Daljinsko centralno zaključavanje
 • Dnevna svjetla

Trend

Vanjština

 • 15-inčni čelični naplatci s punim pokrovom kotača
 • Kvake vrata, retrovizori i bočne ukrasne letve u boji karoserije
 • Kromirana mreža maske
 • Svjetla za maglu

Unutrašnjost

 • U 4 smjera podesivo vozačevo sjedalo
 • U 2 smjera podesivo suvozačevo sjedalo
 • Vozačevo sjedalo s podesivom potporom za kralježnicu i naslonjačem za ruku
 • Prostor za odlaganje iznad glave i ispod suvozačevog sjedala
 • Radio AM/FM, USB, Bluetooth® i postolje MyFord
 • Električno grijani retrovizori
 • Mreža za utovar za dno prtljažnog prostora
 • Kožni volan

 Sigurnost i zaštita

 • Podesiva naprava za ograničenje brzine (ASLD)
 • Zračni jastuk za vozačeva koljena

Titanium

Vanjština

 • 16-inčni aluminijski naplatci
 • Zatamnjena stakla u 2./3. redu
 • Krovni nosači
 • Automatska svjetla i brisači sa senzorima za kišu

Unutrašnjost

 • Klimatska naprava (ručna)
 • Podesiva polica prtljažnika