Ford Tourneo Connect

Ford Tourneo Connect katalog

PREGLED

Tourneo Connect – Jedinstvena sigurnost s 5 zvijezdica

Tourneo Connect je drugačiji tip vozila. Tourneo Connect je pametno vozilo.

Pametno, jer je prilagodljivo: u Tourneo Connectu može sjediti 5 osoba, u Grand Tourneo Connectu čak sedam. S više od 16 sjedećih kombinacija vrlo jednostavno možete stvoriti prostor za svu potrebnu prtljagu i opremu.

Pametno, jer možete uživati u nagrađenim performansama i iznimnoj uštedi benzinskih i dizelskih motora. Tako primjerice, revolucionarni benzinski motor EcoBoost pruža potrošnju do 8,0 l/100 km kod 1,6-litrenog motora sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem sa 150 KS, i do 5,6 l/100 km potrošnje kod 1,0-litrenog motora sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem sa 100 KS. Napredna mogućnost dizelskog motora pruža vam potrošnju od 4,4 l/100 km.

I pametno, jer Tourneo Connect nudi seriju izvanrednih tehnologija. Od sistema Ford SYNC i glasovnog upravljanja, koji vam omogućava hands-free pozivanje i zaprimanje telefonskih poziva s jednostavnim glasovnim naredbama, do sustava Active City Stop, koji vam skretanjem umjesto vas pomaže u izbjegavanju naleta kod niskih brzina.

Ako tome dodate još i druge funkcije i udobnost, koju očekujete od vrhunskog vozila, zajedno s dizajnom i trajnom kvalitetom izrade, Tourneo Connect je zaista pametan odabir.

DIZAJN

Vrhunski stil

U Tourneo Connectu posvuda ćete primijetiti drzak i suvremen stil. Od aerodinamičnog eksterijera s Fordovim kinetičkim dizajnom, do bezalergijskog interijera, koji je osmišljentako da istovremeno bude i prilagodljiv i praktičan, udoban i dobro opremljen. Vozilo u kojem ćete vi i vaši putnici rado provoditi vrijeme.

VANJŠTINA

Vanjština automobila ima i stil i oblik. Novi Tourneo Connect ima poboljšane aerodinamične performanse. S obzirom na to, ovo vozilo je i štedljivije. Izniman izgled daju mu i moderna svjetla, čija je prvotna namjena bolja vidljivost, kako vama, tako i ostalim vozačima.

Vanjština Tourneo Connecta

Tourneo Connect s panoramskim krovom

Tourneo Connect

Grand Tourneo Connect

Praktičan i funkcionalan

Poboljšana aerodinamičnost

UNUTRAŠNJOST

Udoban vama i vašim putnicima, dovoljno prostoran, praktičan i zahvalan, tako da u njemu možete voziti bicikle, kolica, kutije, prtljagu i sportsku opremu. S novim Tourneo Connectom dobite baš sve.

Unutrašnjost Tourneo Connecta

Udobno i opuštajuće

5 sjedala u Tourneo Connectu

Visokokvalitetni materijali

Vrhunske boje

7 sjedala u Grand Tourneo Connectu

BOJE

10 modernih boja unutrašnjosti bit će dovoljno za izniman odabir.

Frozen White

Blazer Blue

Midnight Sky

Solar

Burnished Glow

Panther Black

Moondust Silver

Tectonic Silver

Deep Impact Blue

Magnetic

Race Red

NAPLATCI

Birajte između dva različita dizajna iz aluminija ili čelika.

17-inčni naplatci D”YGL aluminijski

16-inčni naplatci D”XA1 aluminijski

Inovativan dizajn i tehnologija

Svaka karakteristika i tehnologija uTourneo Connectu ima svoj razlog i osmišljene su kako bi vam olakšale život. S Fordovim sustavom za glasovno upravljanje SYNC putem glasovnih naredbi jednostavno možete zvati i primati telefonske pozive, te upravljati glazbom u vozilu. Sustav će vam čak i pročitati vaše sms poruke. *

Senzori i ekrani pomažu vam sigurno parkirati, ali i kod izbjegavanja prepreka, a neke od tehnologija funkcioniraju automatski, pa primjerice, ne morate više brinuti za uključivanje svjetala ili brisača. Više o tome u tabovima.

*Mobilni telefoni koje podupire SYNC. Funkcija sms poruke nije rapoloživa za iPhone.

ISKUSTVO VOŽNJE

U svakom Fordu možete pronaći iznimne tehnologije, a mnoge od njih nalaze se i u Tourneo Connectu. Ugrađene kao dio standardne ilidodatne opreme, svaka od tehnologija ima korisnu upotrebu, bez obzira da li je to u svrhu zabave, povezivanja, zaštite ili ugodnijeg i jednostavnijeg putovanja.

Senzori zbog kojih parkiranje više neće biti stresno

Senzori za mjerenje udaljenosti pri parkiranju pomažu vam odrediti udaljenost između vašeg automobila i bilo koje prepreke ispred ili iza vozila. Kada otkriju prepreku, uključuju zvučno upozorenje čija se učestalost povećava približavanjem prepreke.

Lakša vožnja unatrag

Rubnjaci, kante za smeće, niski zidići… Stražnja kamera za pomoć prilikom vožnje unatrag pokazuje na zaslonu ugrađenom u retrovizoru sve što se nalazi iza vas, a uključuje se automatski, kada odaberete vožnju unatrag. Sustav pokazuje i virtualne linije putanje vozila, te vam tako pomaže parkirati na malom i uskom parkirnom prostoru.

Rotirajuća svjetla za bolju vidljivost noću

Ukoliko uključite pokazivač smjera i skrenete na cestu ili na parkirni prostor, svijetlo unutar maglenke ( na strani u koju skrećete) automatski će osvjetliti rub ceste, te vam time omogućiti bolju vidljivost prilikom skretanja.

Manje zahtijevna vožnja, ekonomičnije putovanje

Tempomat, zajedno s prilagodljivim sustavom za ograničavanje brzine, pamti odabrano ograničenje brzine vašeg kombija. Osim što štedi gorivo, smanjuje mogućnost prekoračenja brzine, te kao i svi tempomati, održava odabranu brzinu, čineći vožnju opuštenijom, naročito prilikom dugih putovanja i vožnje po autocesti.

UDOBNOST I PRAKTIČNOST

U svakom pogledu, svaka karakteristika i tehnologije u novom Tourneo Connectu namijenjene su ispunjavanju vaših potreba, jednostavnijem putovanju, opuštenosti i udobnosti.

Više od 16 sjedećih kombinacija za potpunu prilagođenost

Domišljat raspored sjedenja, uključujući i Fordov sustav položenih sjedala, omogućava vam jednostavnu organizaciju unutrašnjosti za prijevoz putnika, prtljage, dugačkih predmeta ili pak kombinaciju svega navedenog.

U Tourneo Connectu s 5 sjedala, drugi je red dijeljiv u razmjeru 60/40.
S položenim naslonjačima sjedala, koje u cijelosti možete pomaknuti naprijed, maksimalno ćete iskoristiti teretni prostor. A ako trebate još više prostora za teške i velike predmete, sjedala u cijelosti možete brzo i jednostavno maknuti.

U Grand Tourneo Connectu Fordov sustav položenih sjedala daje vam još više prostora za prilagođavanje. Ovaj sustav omogućava vam da složite dijeljena sjedala u drugom redu, te da ih pomaknete naprijed u prostor za noge, tako da dobijete u potpunosti ravan i slobodan teretni prostor.

U Grand Tourneo Connectu sa 7 sjedala sjedala trećeg reda možete spustiti u 50/50.

Savršeni zvuk

Najsuvremeniji Sonyjev radio/CD-sustav DAB, koji je na izbor kao dodatna oprema, uključuje četiri vrhunska zvučnika.

Uvijek grijano sjedalo vozača

Bez obzira na hladnoću vani, u kabini se možete brzo ugrijati uz pomoć grijanog vozačevog sjedala.

Svjetla koja se uključuju automatski kada je to potrebno

Novi Tourneo Connect ima senzore koji detektiraju smanjenu razinu svjetla i automatski aktiviraju svjetla na vozilu. Primjerice, pri ulasku u tunel. Vožnja s takvim svjetlima je jednostavnija i sigurnija. Automatska svjetla su dostupna kao dodatna oprema u kompletu s brisačima koji se automatski prilagođavaju kiši. (više o tome u nastavku)

Vanjski retrovizori koji se sami sklapaju i tako su zaštićeni

Vanjski retrovizori se vrlo lako mogu uništiti, naročito kada vozite tijesnim ulicama ili parkirate na uskoj cesti. Odabrani električno sklopivi retrovizori pritiskom na gumb se sklapaju prema unutra, te tako štite od neželjenih oštećenja. S obzirom da su i grijana, u hladna jutra na put možete krenuti brže i sigurnije.

Polica za veću urednost kombija

Polica za odlaganje iznad vozača i suvozača stvara dodatni prostor zbog kojeg će kabina uvijek biti uredna, a stvari na dohvat ruke.

Brisači koji se automatski prilagođavaju kiši

Brisači vjetrobrana sa senzorom za kišu uključuju se kada je na vjetrobranu otkrivena vlaga, a zatim prilagođavaju svoju brzinu kako bi obrisali sve što trenutno vrijeme donese. Odaberite jednu od šest različitih razina osjetljivosti kako bi odredili koliko se vlage mora akumulirati prije pokretanja brisača. Brisači vjetrobrana sa senzorom za kišu dostupni su kao dodatna oprema u kompletu s automatskim svjetlima. (više u nastavku)

Volan koji se prilagođava vašim potrebama

Volan je moguće vrlo lako prilagoditi po visini i dubini, pa ćete tako lakše namjestiti svoj idealan, najudobniji položaj za vožnju.

Prostor za sve

Otvoreni dio prostora na sredini konzole kod ručne kočnice osmišljen je tako da vam je sve na dohvat ruke. Na izbor vam je držač za čašu i prostor za prijenosno računalo ili dokumente formata A4 i/ili manje predmete. Na izbor su i mjesta za Aux i USB te 12 V utičnica: jedna se nalazi na prednjem dijelu konzole a vozača i suvozača, a druga je uzadnjem dijelu, tako da i putnici iza imaju mogućnost priključenja.

Namjestite idealnu temperaturu za sebe i svojeg suvozača

S dvosturkim elektorničkim klima uređajem sa automatskom regulacijom temperature (DEATC), koja je na izbor kao dodatna oprema, možete namjestiti temperature koje odgovaraju i vama i vašem suvozaču, a sustav je kao takvu održava pomoću napredne klimatizacije.

Panoramski krov za prirodnu svjetlost

Jednodjelni panoramski krov, koji je kod modela Titanium dio standardne opreme, a za model Trend na izbor je kao dio dodatne opreme, daje poseban osjećaj prostranosti i ispunjava unutrašnjost prirodnim svjetlom. Solarno krovno staklo štiti od naleta vrućine, a električno upravljanje žaluzinama omogućava vam da precizno regulirate koliko ćete svjetla pustiti u unutrašnjost.

Zaštita sjedala od svakodnevne upotrebe

Ako često prevozite prtljagu ili opremu, Grand Tourneo Connect sa 7 sjedala ima i dodatni prostor za veće predmete. Ugrađeno ima pokrivalo za tlo za zaštitu preklopljenih sjedala, kao i pokrivala za naslonjače sjedala u drugom redu.

Vjetrobransko staklo brzo se čisti uz funkciju Quickclear

Pomoću ove pametne funkcije u ledena zimska jutra lakše ćete krenuti na put. Jednostavno pritisnite tipku i sustav će odmrznuti ili odrositi staklo u samo nekoliko sekundi, čak i kod temperatura ispod ništice.

Fordov Easy Fuel sustav za sprječavanje natakanja pogrešnog goriva

Zahvaljujući Easy Fuel sustavu u vaš kombi je praktički nemoguće natočiti pogrešnu vrstu goriva jer pogrešna mlaznica jednostavno neće odgovarati. Kod Easy- Fuel sustava nema čepa od spremnika, pa tako niti uprljanih ruku.

Otvaranje izatvaranje prozora samo jednim dodirom

Dodirom gumba u potpunosti možete, zajedno ili odvojeno, otvoriti ili zatvoriti kako vozačev, tako i suvozačev prozor i tako ćete u kabinu pustiti točno onoliko zraka koliko vam je potrebno.

Siguran, snažan i zabavan

Nevezano uz to, volite li više benzinske ili dizelske motore, ručni ili automatski mjenjač, Tourneo Connect nudi vam obilje mogućnosti.  Koji god paket motora ili mjenjača odaberete, dobit ćete iznimno veliku upotrebljivost i ekonomičnost: približno 24 % nižu potrošnju s 1,0-litrenim motorom EcoBoost.

S profinjenim dizajnom šasije i osovine, te pogona na prednje kotače i električnim servoupravljačem, osjećat ćete se kao da vozite osobni auto, a ne gospodarsko vozilo.

SNAGA

Iskoristite svoj benzinski motor

Novi 1,0-litreni 3-cilindarski benzinski motor EcoBoost sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem razvije 100 KS i 170 Nm okretaja. U kombinaciji s drugim tehnologijama za uštedu goriva, kao što je Auto-Start-Stop, ovaj nagrađeni motor jamči snagu, koju bi očekivali inače od običnog 1,6-litrenog motora, s time da postiže 24 % manju potrošnju i 25 % manju emisiju CO2, koje iznose svega 129 g/km.
Ako želite automatski mjenjač , 1,6-litreni EcoBoost sa 150 KS i 240 Nm okretaja opremljen je sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem (nije na izbor sa sustavom Auto-Start-Stop).

Snažni i štedni dizel motori

Ukoliko više volite dizel motore, birati možete između tri 1,6-litrena dizel motora Duratorq TDCi: 75 KS, 185 Nm, 5-stupanjski ručni mjenjač, ili 95 KS, 230 Nm s 5- stupanjskim ručnim mjenjačem ili 115 KS, 270 Nm sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Motori sa 75 i 95 KS ma izbor su s odabranim paketima za manju potrošnju, kao što su Auto-Start-Stop, sustav za upravljanje akumulatora i pametno regenerativno punjenje, te aktivna mreža za dovod zraka.

EKONOMIČNOST

Manja potrošnja goriva uz sustav Auto-Start-Stop

Ova tehnologija, koja je na raspolaganju kao dodatna oprema, automatski zaustavi motor kada se vaš kombi zaustavi na semaforu ili u koloni.  Kada ste spremni za nastavak vožnje samo pritisnite kvačilo, odaberite prvu brzinu i sutav će ponovno upaliti vozilo. Auto-Start-Stop je izrazito učinkovit u gradu i na gradskim ulicama gdje smanjuje potrošnju goriva za do 10 % (gradska vožnja).

Pametni informacijski sustav koji pomaže voziti ekonomičnije

Inovativni sustav Ford Eco Mode neprestano ocjenjuje utjecaj vašeg načina života na potrošnju goriva. Sustav analizira vašu brzinu, mijenjanje brzina, skretanje i vrijeme reakcije, čak i broj kratkih i dugih putovanja koje obavite. Nakon toga vam pametna programska oprema savjetuje kako možete smanjiti potrošnju goriva.

Bolja aerodinamičnost za poboljšanu potrošnju

Kada vozite polako, a kako bi ohladio motor,  sustav aktivne mreže za dohvat zraka pušta otvoren prorez na prednjoj maski. Kada ubrzate, on se automatski zatvori i time se popravi aerodinamičnost i pomaže se sačuvati gorivo.

Učinkovitiji način punjenja akumulatora

Za razliku od uobičajenih, sustav tehnologija pametnog regenerativnog punjenja, akumulator puni samo kada je potrebno, iako jemoguće, ne onda kada stiskate papučicu za plin. To vam pomaže sačuvati što više goriva, a time smanjujete i ispušne plinove.

UPRAVLJIVOST

Odlična vožnja koju uvijek imate pod nadzorom

Osmišljen za najveći nadzor i udobnost, ovo vozilo daje i veće samopouzdanje i kod većih brzina, kod vlažnih ili suhih uvjeta, sa ili bez putnika. Podešena šasija i stabilizator  omogućuju vozilu veliku razinu stabilnosti i kontrole. Volan ima prilagodljiv doseg i nagib, pa ćete lako pronaći svoj idealni položaj vožnje. S idealno namještenim kompaktnim mjenjačem također ćete uživati u odličnom odazivu i povratnoj informaciji o nadzoru vozila.

Jednostavna vožnja i kratki okretni krug

S 5- ili 6-stupanjskim mjenjačem i visokim rasponom zavoja omogućeno je potrebno ubrzanje uz manje mijenjanja brzina.  S okretnim krugom od 11,3 m zavojita vožnja po prometnim ulicama bit će manje stresna.

Smirujuće siguran i pouzdano zaštićen

Novi Tourneo Connect uključuje brojne pametne tehnologije, čiji je cilj pomoći zaštititi vas, vaše putnike i teret. Tehnologije pomoću kojih vozilo automatski skreće, ili koje pomažu u uspostavi hitnih poziva ili koje smanjuju stres kod vožnje uzbrdicom, čine vožnju sigurnom i zaštićenom. Kod sustava koji omogućavaju zaključavanje i otključavanje pojedinih vrata, kopiranje ključa je skorom nemoguće, a alarm se oglasi i kada je akumulator otklopljen.

Novi Ford Tourneo Connect je prvi i jedini do sada u svojem razredu kojem je neovisna organizacija za sigurnost u prometu Euro NCAP dodijelila najvišu ocjenu s 5 zvijezdica.

POMOĆ VOZAČU

Detaljan popis tehnologija vozaču može olakšati život, te brzo reagirati u slučaju nesreće ili je čak spriječiti na vrijeme.

Ford SYNC s funkcijom Pomoć u nuždi može pozvatiu pomoć i kada vi to ne možete

Bitan dio sustava Ford SYNC, koji može spasiti život, je Pomoć u nuždi. U slučaju nezgode u kojoj je aktiviran zračni jastuk ili je isključena pumpa za gorivo, ova tehnologija umjesto vas može automatski pozvati nadležne hitne službe. Možete uspostaviti poziv i razgovor s hitnim službama, ako vam je to potrebno. Sustav će posredovati ključne informacije, ako što su GPS-koordinate, čak i ako niste pri svijesti.*

* Fordova Pomoć u nuždi djeluje u više od 30 europskih država. Ova funkcija djeluje kada je povezana s mobilnim telefonom kojeg imate sa sobom, kada se aktivira zračni jastuk (ne uključuje zračne jastuke na koljenima) ili kada senzor koji prepozna udarac isključi crpku za gorivo. Govorna funkcija i Pomoć u nuždi nisu na raspolaganje na svim europskim jezicima.

Kako bi izbjegli sudare kod niskih brzina, auto skreće umjesto vas

Sudari kod slabo prohodnog prometa, koji se zaustavlja svako malo, događaju se sve češće.
Active City Stop je napredna tehnologija osnovana kako bi vam pomogla da ovakve događaje spriječite ili ih izbjegnete. Ako vozite brzinom ispod 30 km/h, a sustav prepozna da se auto ispred vas iznenada zaustavio, vozilo će početi automatski skretati. Sustav Active City Stop je zbog inovativnosti osvojio nagradu Euro NCAP Advanced za sigurnost.*
* Nagrada je bila dodijeljena sustavu ugrađenom u automobil Ford Focus

Dodatni nadzor pri kretanju uzbrdo

Sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici sprječava klizanje vozila unatrag. Radi na način da održava pritisak na kočnicu dodatnih 2,5 sekunde i time vam daje više vremena za prebacivanje stopala sa papučice kočnice na papučicu gasa. Sustav je također koristan prilikom kretanja i zaustavljanja na skliskim površinama.

SIGURNOST

Ford je neprestano u razvijanju inovativnih nagrađenih sigurnosnih funkcija i tehnologija. Veliki broj njih pronaći ćete i u novom Tourneo Connectu i svaka od njih brinut će za vašu sigurnost kad god ste na cesti.

ESC pomaže sačuvati potpunu kontrolu u svim uvjetima

Elektronski program stabilnosti (ESC) kontinuirano nadzire rad vašeg kombija. Otkriva bilo kakva odstupanja od odabranih putanja i automatski ispravlja položaj vozila na cesti i pomaže vam zadržati kontrolu nad vozilom. Ova tehnologija također pomaže smanjiti zaustavni put pri naglom kočenju.

Optimalna vuča uz minimalan napor

Naš napredni sustav za dinamičku kontrolu vuče (TCS) sprječava prekomjerno proklizavanje kotača i pruža optimalnu vuču, prijenos snage i stabilnost u trenutku kada ih najviše trebate.Sustav stalno prati i prilagođava količinu snage koja je dodijeljena svakom kotaču kako bi se osigurao najbolji mogući kontakt s podlogom i vuča prilikom ubrzavanja.

Upozori vas ako padne tlak u vašim pneumaticima

Bitno je uvijek imati pravilno napunjene pneumatike, čime štedite gorivo, čuvate pneumatike i brinete za svoju sigurnost. Zato senzori prate svaki kotač i upozoravaju vas ukoliko dođe do problema, tako da možete lako zaustaviti vozilo, provjeriti i ponovno napuniti gumu ili je po potrebi i zamijeniti.

Sustav stabilnosti prikolice

Sustav stabilnosti prikolice otkriva vijuganje ili zanašanje prikolice i smanjuje brzinu Tourneo Connecta, te na taj način pomaže u rješavanju problema, a kako bi osigurao veću kontrolu prilikom vuče. Vozilo usporava smanjenjem okretnog momenta i postupnim povećavanjem sile kočenja na sva četiri kotača.

Više snage za skretanje u nuždi

Pomoć kod skretanja u nuždi (EBA) vašemu kombiju omogućava najveću učinkovitost kod skretanja u nuždi. Ovaj sustav prepoznaje koliko ste snažno pritisnuli kočnicu i tu silu po potrebi automatski poveća.
Kako biste smanjili put kočenja, nova hidraulika jamči dodatni kočioni tlak na zadnje kočnice tijekom zaustavljanja u nuždi, kada se aktivira kočioni sustav ABS.

Napredni sistemi za sigurnije kočenje

ABS sustav i elektronska raspodjela kočione snage (EBD) omogućavaju vam veći nadzor nad kočenjem.

Poboljšani sustav zračnih jastuka

Novi Tourneo Connect dostupan je sa zračnim zavjesama, prednjim i bočnim zračnim jastucima za vozača i suvozača te s poboljšanim aktivatorima sustava. Na ključnim točkama u vozilu nalaze se i napredni senzori koji jamče brzu i kontoliranu reakciju.

Stražnje upozorenje pri naglom kočenju

Sustav upozorenja pri naglom kočenju (EBL) automatski treperi svjetlima kočnica i upozorava druge vozače kada iznenada započnete naglo kočenje.

Ne zaboravite na sigurnosni pojas

Upozorenje za upotrebu vozačevog sigurnosnog pojasa upozorit će vas ako ste se zaboravili zavezati i dio je serijske opreme svakog modela.

Da bi se osigurala sigurnost djece

Pričvršćenje ISOFIX za dječje sjedalice na izbor je kod jednodijelnog vozačevog sjedala u inačici Van, te na dva vanjska zadnja sjedala ( u 2. Redu) u inačicama Kombi Furgon i Kombi.

ZAŠTITA

Više pretinaca, bolje će sakriti vaše osobone predmete. Niz naprednih sigurnosnih sustava zaštiti ih ok krađe i vozaču daje najveću sigurnost.

Vi birate koja vrata želite zaključati i otključati

Novi Tourneo Connect je serijski opremljen s daljinskim središnjim zaključavanjem. U ovom novom sustavu zaključavanje je sigurnije nego ikad. To je stoga što može otvoriti svaka pojedina vrata, bez automatskog otključavanja ostalih vrata. Ostala vrata ostaju čvrsto zaključana sve dok pritisnete sigurnosni prekidač na vozačevim vratima. Ovaj se prekidač može koristiti za kontrolu zaključavanja i otključavanja svih vrata vozila.

Protuprovalne brave

Sve brave su zaštićene protiv krađe oklopom koji sprječava rezanje, bušenje ili razbijanje.

Napredni ključ kojeg nije moguće kopirati

Uz napredni sustav centralnog zaključavanja, novi sklopivi ključ opremljen je odašiljačem s dva kanala. Nemoguće ga je skenirati ili kopirati. Može se ponovno puniti, vodootporan je i može se koristiti s udaljenosti do 30 m od svojeg kombija.

Pregrada, u cijelosti izrađena od čelika, kradljivcima onemogućava provalu

Čelična pregrada pune visine i širine kradljivcima onemogućava pristup sadržaju tovarnog prostora,čak i ako su se uspjeli probiti u kokpit. Pregrada je ujedno i sigurnosni sustav koji vas štiti od tereta ili alata u slučaju nezgode.

To nisu obične brave

Novi Tourneo Connect je opremljen s bravama koje nakon 45 sekundi ponovno automatski zaključaju vrata, ako ih niste otvarali, zatim uz koje je nemoguće zaključati prednja vrata ako su pritvorena, a to su i brave koje automatski otključavaju sva vrata ako se aktiviraju zračni jastuci.

Još prostora za skladištenje dragocjenosti

Dragocjenosti sigurno zaključajte u pretinac ispod suvozačevog sjedala.

Dvije vrste alarmnih naprava s visokim performansama

Vanjska alarmna naprava štiti vaše vozilo tako što se upali ako se vrata otvaraju na silu. Za još veću zaštitu odaberite alarmni sustav Thatcham Category 1. Ovaj sustav se automatski upali kada zaključate vozilo i stvara snažan zvučni signal prilikom upada u vozilo, kod podizanja vozila ili ako senzori pokreta raspoznaju ikakvo kretanje u unutrašnjosti vozila.

Dodatni neovisni alarm

Zvučnik s pričuvnom baterijom je dodatni, pomoćni alarmni sustav. On aktivira sirenu kada se aktivira glavni alarm. Opremljen je svojom baterijom i aktivira se čak i ako je netko odspojio akumulator.

Što očekujete od svog putničkog vozila?

Ukoliko trebate sjedala za do 5 osoba, Tourneo Connect je pravi auto za vas. Ako vam je potrebno više prostora i sjedala za do 7 osoba, trebat ćete Grand Tourneo Connect. Oba automobila imaju iznimno prilagodljiv sustav sjedala s kojim ćete lako stvoriti prostor za putnike, prtljagu, dugačke i velike predmete, koje ćete možda prevoziti. Za usporedbu prostornosti pogledajte opise.

TURNEO CONNECT

Visina krova: 1845 mm ili 1840 mm (5- ili 7-sjedeći)
Sjedala: 5-sjedeći ili 7-sjedeći
Postav sjedala: 16
Najv. zapremina prtljažnika: 2761 litara
Opterećenje: do 1150 kg

Ukupna dužina: 4418 mm
Visina krova: 1852 mm
Sjedala: 5-sjedeći
Postav sjedala: 16
Najv. zapremnina prtljažnika: 2410 litara
Opterećenje: do 1200 kg

GRAND TURNEO CONNECT

Koji model odgovara vama?

Bez obzira na vaše potrebe i želje, sasvim sigurno postoji savršeni Tourneo Connect za vas. Opis svakoga od modela možete vidjeti dolje, a za više specifičnih podataka o motoru, opremi, upotrebljivosti i tehnologijama, potražite u opisima pod tabovima na web stranici. Svaki model ima bogatu serijsku opremu, a kako bi vozilooblikovali po svojoj mjeri možete dodati i dodatnu opremu ili odabrane pakete.

AMBIENTE

Model Ambiente je opremljen s dugačkim popisom serijske opreme, tehnologija i funkcija.

Osnovne karakteristke eksterijera

16-inčni čelični naplatci s punim pokrovom kotača
Retrovizori za nadzor nad „mrtvim kutom“
Prednja i zadnja vučna kuka
Zadnja svjetla za maglu
Dnevna svjetla
Treće kočiono svjetlo

Osnovne karakteristike interijera
Električni podizači prednjih prozora jednim pritiskom za spuštanje na vozačevoj strani

Putno računalo
12 V dodatna točka napajanja ispred i iza
Dupli držač za čaše
Prostor za odlaganje na kontrolnoj ploči s instrumentima
Stražnje krovno osvjetljenje

TREND

Ovaj model donosi novi oblik udobnosti, tehnologije i dizajna.

Dodatne karakteristike eksterijera od Ambiente
Prednji odbojnik u boji karoserije
Grijani i električno podesivi retrovizori
Prednja svjetla za maglu

Dodatne karakteristike unutrašnjosti od Ambiente

Grijano vjetrobransko stalko
Grijani i električno preklopivi retrovizori
Radio/CD-sistem sa MP3-om, povezanost sa USB-om, daljinsko zvučno upravljanje volana i četiri prednja, te dva stražnja zvučnika
Prednja svjetla s dva usmjeravajuća svjetla
Pretinac s bravom na suvozačevoj strani
Držač za naočale
12 V električni priključak u prtljažniku

TITANIUM

Ovaj vrhunski model ima niz funkcija u vozilu.

Dodatne karakteristike eksterijera od Trenda

16-inčni aluminijski naplatci s 5 kraka
Sportski komplet
Bočne široke ukrasne letve u boji karoserije
Kvake vrata u boji karoserije i poklopci retrovizora
Svjetleća kromirana prednja mreža
Zadnje staklo za privatnost
Električno preklopivi retrovizori
Obrub prednjih maglenki u boji karoserije
Stražnji senzori za prepoznavanje udaljenosti kod parkiranja
Brisači sa senzorima za kišu
Statične prednje maglenke za vožnju u zavoj
Automatska svjetla
Produženo djelovanje svjetala

Dodatne karakteristike unutrašnjosti od Trenda

Radio/CD-sustav s 3,5-inčnim matričnim višenamjenskim ekranom, mogućnost MP3, SYNC s
Pomoć u nuždi, Bluetooth® s glasovnim upravljanjem i šest zvučnika
Električno pomicanje prednjih stakala jednim pritiskom za podizanje/spuštanje svih prozora
Držač za naočale
Ogledalo za nadzor djece
Krovna konzola stražnjeg sjedala
Prednji podni tepisi
Kromirane kvake vrata
Osvjetljeni pretinci
4-smjerni, kožni volan
Automatsko zatamnjenje stražnjeg ogledala
Grijano sjedalo vozača
Klimatska naprava DEATC
Panoramski krov s vodilicama