FORD NOVA FIESTA

Ford Fiesta Brošura Ford Fiesta ST Brošura

 • Dopustite da Vas zavede potpuno nova Ford Fiesta

  Odvažna i prilagodljiva, nova Ford Fiesta pruža maksimalan doživljaj vožnje. Uz prednosti inovativne tehnologije svakodnevna putovanja postat će zanimljiva i ugodnija. Iznova projektirana, nova Fiesta nudi još veću udobnost i stil, zamišljena tako da pruža neusporediv užitak vožnje i nudi čak i više nego što se čini na prvi pogled.
  Neprocjenjiva i pametna

  Uz luksuzni stakleni panoramski dvodijelni krov i vrhunski B&O PLAY Premium audio sustav, svaka vožnja će dobiti novu dimenziju. Suvremeni multimedijski sustav SYNC 3 s 8-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir, omogućuje Vam da ostanete povezani i upravljate svojim telefonom, glazbom i navigacijom pomoću intuitivnih glasovnih naredbi. Stoga, držite ruke na volanu!

  Uživajte u izvrsnim performansama i učinkovitosti jer je s novom Fiestom oboje moguće. Revolucionarni 1,0 litreni EcoBoost benzinski motor već je šesti put zaredom proglašen najboljim motorom godine u kategoriji do jedne litre.

  Uz Start & Stop sustav smanjite potrošnju goriva do 10% svaki put kada se zaustavite na semaforu ili se Vaša Fiesta kreće u koloni. Navedena tehnologija može automatski isključiti motor uz istovremenu opskrbu vozila strujom dok kombinacija dinamične šasije i preciznog upravljanja omogućuju jedinstven, stimulativan doživljaj u vožnji. Bez kompromisa.

  Vaša sigurnost naš je prioritet

  Uz novu Ford Fiestu dolazi niz dodatne opreme koju obično nalazimo u višoj kategoriji vozila: automatski parkirni sustav, prilagodljivi tempomat, pomoć u zadržavanju unutar prometnog traka te prepoznavanje prometnih znakova. Budite spremni – otkrit ćete pametne i korisne tehnologije bez kojih više nećete moći upravljati autombilom.

  Nova Fiesta posjeduje niz tehnologija osmišljenih da zaštite vozače i putnike u slučaju nesreće. Ključne tehnologije uključuju sustav zaštite od sudara i pomoći kod kočenja ukoliko vozilo ispred vas uspori, sustav za otkivanje pješaka noću i danju, zaštitu na vratima vozila i sustav s glasovnim naredbama SYNC 3. Oprema također uključuje i mnoge druge tehnologije kojima je cilj sprečavanje nesreće.

 • Najvažniji je dobar dizajn

  Zapanjujući izgled

  Izvanredna već na prvi pogled. Novu Fiestu karakterizira moderan i elegantan stil dok fluidne i pomno oblikovane linije naglašavaju aerodinamiku i izražavaju njenu profinjenost.
  Karoserija, boja, unutrašnjost, ekskluzivni naplatci… S novom Fiestom prilagodite automobil vlastitim potrebama na svim razinama

  Elegantan izgled. Opuštajući ambijent.

  Dizajnirana kako bi se vi i vaši putnici osjećali ugodno dok kombinirana elegancija u unutrašnjosti s inteligentnim dizajnom budi vaša osjetila. Svaki element nove Fieste miješa suptilnost detalja i upečatljivost ljepote.

 •  

  Parkiranje je lako i zabavno

  Zahvaljujući kombinaciji raznih tehnologija, Active Park Assist pomaže pri parkiranju kao i pri izlasku s parkinga. Sustav pomoći pri parkiranju može detektirati ima li dovoljno mjesta za vaše vozilo te vam pomaže parkirati vozilo vožnjom unazad. Pomoć pri bočnom parkiranju vas također upozorava ukoliko sustav detektira i najmanju prepreku.

  Tempomat koji se automatski prilagođava

  Adaptivni tempomat kombinira funkcije tempomata i kontrole razmaka. Jednostavno unesite u sustav željenu brzinu vozila i razmak u odnosu na vozilo ispred vašeg. Ukoliko uvjeti u prometu ne omogućuju vožnju u postavljenoj brzini, sustav će usporiti vozilo kako bi održao postavljeni sigurnosni razmak. Brzina vozila će se vratiti na prvotno odabranu čim se u prometu pojave uvjeti za ubrzanje.

  Sofisticirani sustav koji vam pomaže ostati u prometnoj traci

  Sustav za održavanje prometne trake koristi kameru koja je postavljena na prednjem dijelu vozila. Radi se o sustavu koji detektira ukoliko ste slučajno prešli preko oznake prometne trake.U slučaju nenamjernog napuštanja prometne trake, na upravljaču će se osjetiti lagana vibracija te će se na zaslonu prikazati upozorenje. Ukoliko je vrijeme vaše reakcije predugo ili ne reagirate, sustav pomoći će u potpunoj sigurnosti usmjeriti vozilo u vašu prometnu traku. Ova će se značajka automatski deaktivirati ako je brzina niža od 65 km/h, a može se i ručno deaktivirati.

  Sustav prepoznavanja prometnih znakova

  Tehnologija prepoznavanja prometnih znakova uočava znakove koji su smješteni na manje vidljivim mjestima. Sustav identificira ograničenja brzine ili zabranu pretjecanja tako da se na ploči s instrumentima pojavi ikona, koja će se promijeniti svaki puta kada bi trebalo primijeniti neko novo ograničenje.

  Automatska duga svjetla

  Automatska svjetla olakšavaju noćnu vožnju – sustav automatski i privremeno prebacuje duga svjetla na kratka čim detektira nadolazeće vozilo u suprotnom smjeru ili vozilo koje se nalazi ispred vas. Sustav se zatim automatski prebacuje na duga svjetla te vam tako pruža maksimalnu vidljivost.

  Blind Spot sustav upozorenja

  Sustav za prepoznavanje vozila u “mrtvom kutu” (BLIS) koristi radare koji nadziru promet s obje strane vaše Fieste. Ako je neko vozilo detektirano, sustav će vas upozoriti putem narančastog svjetlosnog upozorenja na retrovizoru. Ako vožnjom unatrag izlazite s parkirnog mjesta, a vidljivost je smanjena, sustav Cross Traffic Alert (upozorenje prilaska vozila) vas zvučnim upozorenjem upozorava na drugo vozilo koje vam prilazi. Na vanjskom retrovizoru će se također upaliti svjetlosno upozorenje.

  Jednostavnija i sigurnija vožnja unatrag

  Stražnja kamera se automatski pali čim krenete voziti unatrag, a sve što se nalazi iza vas prikazuje se na ekranu središnjeg zaslona. Ovaj sustav pomaže i pri parkiranju prikazujući virtualne crte koje pomažu kod upravljanja vozilom.

  Pomoć pri održavanju sigurnosnog razmaka između vozila

  Sustav će prikazati kolika je udaljenost između vas i vozila ispred na način da je sivom bojom označena najveća udaljenost dok crvena boja označava najkraću udaljenost. Parametre i udaljenosti možete postaviti sami. Pomoću ovog sustava možete brže reagirati na sve što se događa oko vas.

  Sustav nadzora nad vozačem

  Sustav nadzora nad vozačem neprestano prati vaše ponašanje za upravljačem. Ako sustav primijeti da je došlo do promjene u ponašanju, zbog umora na primjer, svjetlo upozorenja se pojavljuje na središnjem zaslonu, a zvučno upozorenje vam daje znak da bi bilo dobro napraviti pauzu i odmoriti.

  Svladajte kretanje na uzbrdici

  Pomoć pri kretanju na uzbrdici privremeno zadržava vaše vozilo dok pokušavate krenuti. Tijekom 2,5 sekunde sustav aktivira kočnicu te vam tako pomaže kontrolirati vozilo dok stopalo prebacujete s papučice kočnice na papučicu ubrzanja. Ova tehnologija je također korisna kada zaustavljate ili pokrećete vozilo na skliskim površinama.

  Zahvaljujući tempomatu duga putovanja postaju puno opuštenija

  Tempomat s limitatorom brzine vam omogućuje da unaprijed odredite brzinu koju sustav održava za vrijeme putovanja. Na taj način izbjegavate brzu vožnju i prekoračenje brzine te štedite gorivo. Budući da sustav kontrolira održavanje brzine koju ste odabrali, nema potrebe držati stopalo na papučici ubrzanja.

  Servo upravljač koji se prilagođava svakoj situaciji

  Električni servo upravljač (EPAS) se automatski prilagođava vašoj brzini i uvjetima vožnje. Kada sporo vozite, upravljač će vam se činiti lakšim i okretat će se puno lakše, kako bi upravljanje bilo jednostavnije. Ako vozite brzo, i ako vam je potrebna veća kontrola nad vozilom, upravljanje će zahtijevati puno čvršće pokrete. Zahvaljujući novim kontrolama, električni servo upravljač uzima u obzir i bočni vjetar te ostale uvjete u vožnji.

 • Uživajte u izvrsnim performansama. Naviknite se na učinkovitost. Zašto biste morali birati između performansi i učinkovitosti? S novom Fiestom, oboje je moguće. 1,0-litreni benzinski EcoBoost motor je već šesti put zaredom proglašen najboljim motorom godine na međunarodnoj razini u kategoriji do jedne litre. Sa Start&Stop sustavom štedite gorivo svaki put kada se zaustavite na semaforu. Kombinacija dinamične šasije i precizne vožnje vam omogućava jedinstven, stimulativan doživljaj u vožnji. Bez kompromisa.

  Jači. Učinkovitiji. Stvoren za uživanje.

  Ovaj revolucionarni 3-cilindarski benzinski 1,0-litreni EcoBoost motor uspijeva dostići snagu od 140 KS – snaga koju inače dostižu 1,6-litreni klasični motori – dok istovremeno troši manje goriva (4,5L/100 km) i smanjenja je emisija CO2 plinova.

  Moć dizelskog motora

  1,5-litreni TDCi dostiže snagu od 85 KS, troši samo 3,2 l/100 km, a emisija CO2 je smanjena na samo 82 g/km* za modele s trojim vratim i na odgovarajuće vrijednosti od 3,3 l/100 km, dok je za modele s pet vrata emisija smanjena na samo 84 g/km*. Ako želite još jači i učinkovitiji motor, najbolje bi bilo da se odlučite za motor od 120 KS s potrošnjom 3,5 l/100 km i emisijom CO2 od 89g/km.
  * Samo s ljetnim gumama 15″

  Smanjite potrošnju goriva zahvaljujući Start&Stop sustavu

  Ova tehnologija automatski gasi motor svaki puta kada se zaustavite na semaforu ili vozite u koloni. Iako se motor gasi, energija se i dalje šalje sustavima kao što su svjetla, ventilacija, radio ili sustav Ford SYNC. Ako želite ponovno pokrenuti vozilo, dovoljno je pritisnuti papučicu spojke ili otpustiti papučicu kočnice za automatik modele. Sustav Start&Stop je posebice učinkovit za vožnju u gradu, kada ušteda goriva dostiže i do 10%.

  Inteligentni sustav prati vaše navike u vožnji

  Inovativni sustav Ford EcoMode omogućuje prilagodbu sustava i postavki te kontinuirano nadzire vaše ponašanje za upravljačem kako bi se smanjila potrošnja goriva. Sustav tako može reducirati stopu ubrzanja, smanjiti broj obrtaja u praznom hodu i postići ekonomičniji rad klima uređaja.

  Ručni ili automatski mjenjač? Odluka je na vama.

  Razne vrste mjenjača su kreirane kako biste mogli odabrati ono što vam najviše odgovara. Možete izabrati između ručnog mjenjača s 5 brzina, dva ručna mjenjača sa 6 brzina ili jednog automatskog mjenjača sa 6 brzina.

  Aerodinamične rešetke koje štede gorivo

  Zahvaljujući aktivnoj rešetki, koja ostaje otvorena za vrijeme lagane vožnje i na taj način hladi motor. Rešetka se automatski zatvara kada ubrzate, poboljšava se prodiranje zraka, a potrošnja goriva se smanjuje. Gledajući dugoročno, vidjet ćete veliku razliku koristeći ovu tehnologiju.

  Motori koji zadovoljavaju stroge standarde

  Koji god motor izaberete za vašu Fiestu, u svakom slučaju će biti u skladu s normom Euro 6 vezanom za emisiju CO2. Za benzinske motore, norma Euro 6 zahtijeva da motor ne proizvodi više od: 1,0 g/km ugljičnog monoksida, 0,10 g/km ugljikovodika, 0,06 g/km dušikovog oksida i 0,005 g/km lebdećih čestica.
  * Odnosi se samo na motore s izravnim ubrizgavanjem.

  Učinkovito napunite akumulator

  Za razliku od tradicionalnih sustava, tehnologija Smart Regenerative System puni akumulator samo ako je to potrebno i, ako je moguće ne puni akumulator kada je pritisnuta papučica ubrzanja. To vam pomaže pri uštedi goriva i pri smanjenju emisije CO2.

 • Udobno se smjestite! 
  Ugodna i uzbudljiva, plemenita i domišljata, nova Ford Fiesta opremljena je najboljim tehnologijama. Samo je jedan cilj: pojednostaviti putovanja. Uživajte u multimedijskom sustavu SYNC 3 i otkrijte novi 8″ zaslon osjetljiv na dodir, glasovne naredbe ili ekskluzivni B&O PLAY audio sustav!

  Slušajte svoju najdražu glazbu

  Bez obzira na vaš glazbeni ukus, zaslužujete iznimnu kvalitetu zvuka u automobilu. Visokokvalitetni audio sustav B&O PLAY, snage 675 W uz 10 zvučnika te woofer i subwoofer, posebno je osmišljen, razvijen i prilagođen za Ford Fiestu. Pojačajte zvuk za vrijeme vožnje i uživajte u najdražim pjesmama i izvođačima.

  Izvanredna tehnologija Ford SYNC 3

  Sustav Ford SYNC 3 s glasovnim naredbama i zaslonom osjetljivim na dodir, omogućuje vam kontrolu glazbe i obavljanje telefonskih poziva s vašeg mobilnog telefona, uz pomoć jednostavnih i izravnih naredbi. Glazbu možete puštati s USB sticka, MP3-ija, iPoda® ili s vašeg telefona pomoću Bluetootha®. Sustav može čak i pročitati vaše poruke na glas. Također možete koristiti 8-inčni ekran osjetljiv na dodir koji odsada omogućuje pokrete nadahnute onima na vašim pametnim telefonima ili tabletu.
  *Zaštitni znak i logotip Bluetooth® registrirani su zaštitni znakovi u vlasništvu tvrtke Bluetooth SIG Inc. i sva upotreba tih znakova od strane tvrtke Sony Corporation licencirana je.

  Veliki panoramski krov za još veći osjećaj prostora i slobode

  S Ford Fiestom možete uživati u velikom panoramskom staklenom krovu koji se nudi kao dio dodatne opreme. Krov se klizno otvara preko stražnjeg dijela krova, kako bi pružio što više svjetla i prostora u putničkom prostoru. Dok prirodno svjetlo ulazi izvana, reflektirajuće staklo omogućava sačuvati svježinu i zaštiti vas od štetnih UV zraka. Jednostavnim pritiskom na gumb, pustite svjetlo da uđe ili zamračite putnički prostor.

  Grijana sjedala i volan

  Kao dio dodatne opreme, dostupna su i prednja grijana sjedala. Temperaturu kontrolirajte pomoću gumba, a možete izabrati između tri stupnja topline. Crveno svjetlo upućuje na razinu odabrane topline. U vrijeme hladnih dana i noći, grijani upravljač će vam značiti više od para rukavica.

  Više prostranosti

  Unutarnje uređenje nove Fieste je izrazito inteligentno osmišljeno te se razlikuje od ostalih vozila po prostranosti prednjih i stražnjih sjedala. Stražnja sjedala su pažljivo oblikovana, tako da će se putnici u potpunosti moći opustiti i uživati u vožnji.

  Sustav KeyFree vam olakšava život

  Svaki puta kada se približite vozilu, Fordov sustav KeyFree automatski detektira ovaj jedinstveni ključ, čak i ako se nalazi u vašem džepu ili torbi. Vrata se sama otključavaju, možete ući u vozilo i pokrenuti ga bez kontakta ključem. Možete samo pritisnuti papučicu spojke i gumb za pokretanje kako bi se motor upalio.

  Vaša personalizirana Fiesta

  Želite personalizirati vašu Fiestu kako bi bila jedinstvena? Cijeli niz dodatne opreme vam to omogućuje. Metalik boje, jedinstvene ili u dvije nijanse, unutrašnje uređenje u raznim nijansama i vezovima ili aluminijski naplatci. Kako god želite da izgleda vaša Fiesta, naši personalizirani paketi će odgovoriti vašim potrebama.

  Dosjetljivi držač za smart uređaje

  Izrazito zanimljiv držač vašeg pametnog telefona, MP3-ija ili GPS uređaja, dizajniran je na način da vaš uređaj uvijek možete imati na oku, a da istovremeno s lakoćom pratite cestu. Držač smješten ispod centralne konzole omogućuje održati vaš uređaj u željenom položaju.

  Informirajte se i zabavite

  U novoj Ford Fiesti možete izabrati četiri različita načina In-Car Entertainmenta (ICE). Možete izabrati radio hi-fi, sustav opremljen sa šest zvučnika, Bluethooth i dva USB utora. Kao najbolju mogućnost izaberite DAB digitalni radio, 8-inčni ekran u boji osjetljiv na dodir, sedam zvučnika, SYNC 3 sa sustavom Bluetooth® i glasovnim naredbama te sustavima Apple CarPlay i Android Auto.

  Bezbrižno uz MyKey® sustav

  Ova tehnologija vam omogućuje postavljanje maksimalne brzine, podsjetnika za sigurnosne pojaseve ili kontrolu jačine zvuka. Jednostavno umetnite ključ u kontaktnu bravu, pokrenite vozilo i slijedite upute kako biste postavili parametre za ključ.

  Ambijentalna rasvjeta za modernu unutrašnjost vozila

  Pomoću ambijentalne rasvjete dodajte sofisticirane i suptilne boje za vrijeme noćne vožnje.

  Zahvaljujući Quickclear tehnologiji, nema više struganja vjetrobranskog stakla

  Ova pametna značajka je osmišljena kako bi vam pomogla da što prije krenete u razdoblju kada često dolazi do zamrzavanja. Samo pritisnite gumb i sustav može odmrznuti ili odmagliti vaša vjetrobranska stakla. Sustav također može zagrijati brisače te djeluje u roku od nekoliko sekundi, čak i ako je vanjska temperatura ispod nule.

  Održavajte idealnu temperaturu

  S dodatnom elektronskom automatskom regulacijom temperature jednostavno odabirete željenu unutarnju temperaturu koju sustav održava uz napredni klima uređaj.

  Električno sklapanje vanjskih ogledala

  Vanjska ogledala je uvijek jednostavno oštetiti, posebice na uskim parkirnim mjestima ili u uskim ulicama. Kako biste izbjegli takve neugodne situacije, kao dio dodatne opreme možete izabrati električna vanjska ogledala koja se sama sklapaju jednostavnim pritiskom na gumb. I budući da su grijana, kretanje u hladna zimska jutra nikada neće dugo trajati.

  Izbjegnite udubljenja i ogrebotine

  Kada parkiramo auto na uskim mjestima, često nam se događa da udarimo vratima u neku zapreku. Ali, kada otvorite vrata vaše Fieste, zaštita na vratima će se aktivirati i zaštiti boju na vašem vozilu i vozilima oko vas.

 • Nova Fiesta posjeduje tehnologije osmišljene da zaštite vozače i putnike u slučaju nesreće kao što su sustav zaštite od sudara i pomoći kod kočenja, sustav za otkivanje pješaka noću i danju, sustav s glasovnim naredbama SYNC 3 te mnoge druge tehnologije kojima je cilj sprečavanje nesreće.

  Active City Stop

  Sustav zaštite od sudara vam pomaže izbjeći sudare u slučajevima prometne gužve ili spore vožnje, kada je brzina vozila manja od 50 km/h. Pri brzinskoj razlici između 15 – 50 km/h može smanjiti učinak sudara, ali ga neće izbjeći. Sustav neprekidno mjeri udaljenost s vozilom koje je ispred vas. Sustav pruža potporu kočenju ukoliko detektira zaustavljanje ili usporavanje vozila ispred vas.

  Višestruki zračni jastuci za vašu zaštitu

  Uz prednje zračne jastuke za vozača i suvozača, bočni zračni jastuci štite prsni koš dok zračne zavjese i nasloni za glavu štite od raznih ozljeda vrata. Sustav podrazumijeva i kočenje sigurnosnog pojasa, limitator duljine i podsjetnik za vezanje pojasa te je tako zaštita u Fiesti osigurana u punom smislu riječi.

  Sigurnost na visokoj razini

  Sigurnosni sustav Thatcham prve kategorije uključuje perimetarski alarm. Osim toga, dvostruki sustav zaključavanja onemogućuje otvaranje vrata iznutra, čak i ako je prozorsko staklo razbijeno. Ako želite aktivirati dvostruko zaključavanje, dovoljno je dva puta pritisnuti gumb „Zaključavanje” na ključu.

  Dodatna snaga pri kočenju u nuždi

  Pomoć pri kočenju u nuždi (EBA) pruža mogućnost jačeg kočenja u hitnim slučajevima. Sustav ESP automatski upravlja ovom značajkom – jačina pritiska na kočnicu je automatski detektirana te sustav pojačava snagu kočenja ako je to potrebno.

  Aktivacija svjetala u slučaju nužde pri aktivaciji kočenja u nuždi

  Ako morate naglo zakočiti, svjetla u slučaju nužde će se automatski upaliti kao upozorenje ostalim sudionicima u prometu. Stop svjetla će također početi treperiti te na taj način dodatno upozoriti ostale vozače na moguću opasnost.

  Stabilnost vaše prikolice

  Ova značajka detektira ljuljanje ili naginjanje vaše prikolice i smanjuje brzinu vozila. Kada se ubrzava u zavoju, sustav primjenjuje neometan stupanj kočenja na unutrašnji prednji kotač tako da više okretaja motora ide na vanjski kotač, pružajući dodatnu vuču, bolje prianjanje i bolje upravljanje vozilom.

  Najveći broj zvjezdica za vašu zaštitu

  Euro NCAP je vodeća nezavisna organizacija za nadzor sigurnosti novih vozila u Europi. Kao dokaz Fordove angažiranosti, dovoljno je reći da je Fiesta dobila najbolju ocjenu: pet zvjezdica.

  Kontrolirajte svaku situaciju uz ESP

  Sustav dinamičke kontrole (ESP) neprestano nadzire putanju vozila i otkriva bilo koju devijaciju na putu. Sustav upravlja kočnicama i motorom kako bi vaše vozilo u zadržao prometnoj traci. Sustav također podrazumijeva i kočenje u nuždi.

  Dodatna snaga pri kočenju u nuždi

  Pomoć pri kočenju u nuždi (EBA) pruža mogućnost jačeg kočenja u hitnim slučajevima. Sustav ESP automatski upravlja ovom značajkom – jačina pritiska na kočnicu je automatski detektirana te sustav pojačava snagu kočenja ako je to potrebno.

  Sustav nadzora tlaka u gumama

  Uvijek je važno održavati odgovarajuću razinu tlaka u gumama. Na taj način štedite gorivo, vaše gume duže traju, a i sigurnost je na višoj razini. Iz tog razloga senzori nadziru sve kotače i upozoravaju vas u slučaju promjena. U navedenoj situaciji jednostavno zaustavite vozilo, provjerite gume te ih napušite ili promijenite ako je potrebno.