Ford Mustang

Cjenik Ford Mustang Katalog Ford Mustang

 • Bilo da je riječ o coupeu ili kabrioletu, novi Mustang je uglađen i prepoznatljiv proizvod s beskonačno mnogo pozornosti usmjerenih prema detaljima.  Od oblikovanog prednjeg dijela do jedinstvenih stražnjih svjetala – baš sve je inteligentno oblikovano kako bi pružalo najveći mogući užitak u vožnji.

  Po uzoru na trkači auto u unutrašnjosti su svi upravljački elementi intuitivno raspoređeni kako bi bili na dohvat ruke, a analogni gumbi omogućavaju digitalne povratne informacije. Isprobajte potpuno uravnoteženi volan i osjetit ćete kako će automobil oživiti u vašim rukama.

  Za sve koji žele doživjeti Mustang na malo drugačiji način na raspolaganju je interaktivni video koji nudi mogućnost nadzora nad kontrolama automobila:

 • Samo jedna prilika dovoljna je za stvaranje prvog dojma, a kada prvi puta ugledate ovaj auto, shvatit ćete što znači pravi Mustang, auto prepun snage.” izjavio je Moray Callum, Fordov izvršni direktor za dizajn za Sjevernu i Južnu Ameriku.

  Novi Ford Mustang prepoznatljiv je po nekoliko osnovnih dizajnerskih karakteristika, u koje se sasvim sigurno ubrajaju:

  • Nizak krov i širina automobila
  • Elegantan profil sa strmim vjetrobranskim i stražnjim staklom
  • Trodimenzionalna stražnja svjetla s tri prečke
  • Moderna izvedba karakterističnog prednjeg dijela legendarnog automobila u obliku oštrih zubi morskoga psa

  Vozače Ford Mustanga u kabriolet inačici oduševit će serijski platneni izolirani krov, izrađen od više slojeva, koji automobilu daje prestižan izgled, a ujedno omogućava tihu vožnju u unutrašnosti. I sklopljeni krov ima aerodinamični profil za uživanje u vožnji s vjetrom u kosi.

  Veliki i pregledni instrumenti u prostornoj kabini, koja je preuzeta po pilotskoj kabini u zrakoplovu, vozaču omogućavaju raspoloživost svih informacija o automobilu, dok su za ugodno upravljanje zaslužni ergonomski i na dodir ugodni prekidači iI gumbi. Širina vozila i novi stražnji ovjes omogućavaju više prostora za ramena i bokove putnika, dok je prtljažnik dizajniran tako da u njega jednostavno možete spremiti i dvije torbe za golf.

 • Izgled, zvuk i vožnja su ključni elementi zbog kojih možemo jako dobro osjetiti Mustang. Ford Mustang oduševljava svojom snagom, a profinjeno ugrađena šasija ispunit će očekivanja europskih vozača glede vozne dinamike.

  Fordovom prestižnom 5,0-litrenom motoru V8 s više od 426 KS i 529 Nm okretaja, pridružio se i sasvim novi 2,3-litreni motor EcoBoost, koji Mustangu omogućava najmoderniju tehnologiju, jer usprkos učinkovitoj potrošnji goriva i manjim emisijama CO2, zajedno s turbo punjačem razvija kapacitete u skladu s očekivanjima europskih korisnika.

  “Motor EcoBoost sa širokom i ravnom krivuljom okretaja oduševit će vozača Mustanga upravo onda kada on to poželi – primjerice, kod ubrzanja prilikom pretjecanja ili u vožnji po vijugavim cestama i zavojima.” izjavio je Dave Pericak, glavni inženjer Mustanga.

  Mustangov 2,3-litreni motor EcoBoost djeluje s neposrednim ubrizgavanjem, promijenjivim upravljanjem ventila i turbo punjačem, što mu osigurava iznimnu uporabnu izdržljivost. Jedinstveni  punjač i njegovo kućište omogućavaju vozne karakteristike u skladu s očekivanjima Mustanogovih vozača, jer motor postiže snagu veću od  309 KS i razvije 407 Nm okretaja. Ako je automobil opremljen automatskim mjenjačem, uz volan su smještene ručke za mijenjanje, pa vozač može birati između udobnosti i nadzora.

  Novi Ford Mustang opremljen je sasvim novim sustavima prednjeg i stražnjeg ovjesa. Sprijeda novi opseg podokvira pomaže ojačati prednju strukturu, uz smanjenje mase, pružajući snažan temelj za predvidljiviju kontrolu upravljača što pogoduje lakšem upravljanju i sigurnijoj vožnji.

  Novi MacPherson sustav ovjesa s duplim kuglastim zglobom također omogućuje upotrebu širih i snažnijih kočnica. Oba modela, Mustang sa 2,3-litrenim motorom EcoBoost i Mustang GT s motorom V8, za Europu će biti opremljena sa sportskim kočionim paketom sa serijski ugrađenim 19-colnim kotačima.

  Straga se nalazi u potpunosti neovisni stražnji ovjes. Geometrija, opruge, amortizeri i izolatori su posebno modificirani i podešeni za sportsku upotrebu te su prilagođeni za europske ceste i vrlo brzu vožnju. Novi aluminijski stražnji zglobovi pomoći će smanjiti neovješenu masu za stabilniju vožnju i rukovanje.

 • Novi Mustang je opremljen brojnim inovativnim tehnologijama koje vozaču pružaju bolje informacije, više kontrole i povezanosti, kada god on to poželi.

  Na zavojitim cestama ili na trkačim stazama, odabirom odgovarajućeg načina vožnje s jednostavnim preklopnim prekidačima na konzoli, vozač može vrlo brzo prilagoditi upravljanje, odaziv motora, mjenjač i elektronski program stabilnosti, a time mu je omogućeno stvaranje potpunog Mustanga za svaku priliku.

  Novi Mustang bit će među prvim Fordovim vozilima koji će imati na raspolaganju SYNC 2 sustav. Fordov napredni sustav za informacije i zabavu uključuje 8-inčni ekran na dodir s visokom rezolucijom i naprednim glasovnim upravljanjem za lakši pristup funkcijama zvučnog i navigacijskog sustava, klima uređaja i udruženih mobilnih telefona.

  SYNC 2 uključeni navigacijski sustav osigurava prikaz s dijeljenim ekranom i detaljnim prikazom raskrižja, zvučno isticanje imena ulica, 3D-prikaz raskrižja na autocestama, prikaz značajki okolice i Michelinovu navigaciju. SYNC 2 vozaču omogućava upotrebu jednostavnih govornih navigacijskih ciljeva i naredbe sustavu, npr. da emitira snimke željenog izvođača. Jednostavan pritisak na gumb za glasovno upravljanje i opcija “gladan sam” prikazat će listu lokalnih restorana do kojih će vas navoditi navigacijski sustav.

 • Naziv Gorivo Radni obujam Mjenjač Snaga Prosječna emisija CO2 Oprema Izvedba
  Convertible 5.0I V8 421KS S6 M6 Benzin 4951 ccm Ručni – 6 310 kW / 421 KS 306 g/km GT GT
  Convertible 5.0I V8 421KS S6 A6 Benzin 4951 ccm Powershift – A6 310 kW / 421 KS 289 g/km GT GT
  Fastback 5.0I V8 421KS S6 M6 Benzin 4951 ccm Ručni – 6 310 kW / 421 KS 299 g/km GT GT
  Convertible 2.3I EcoBoost 317KS S6 M6 Benzin 2261 ccm Ručni – 6 233 kW / 317 KS 184 g/km EcoBoost EcoBoost
  Fastback 2.3I EcoBoost 317KS S6 A6 Benzin 2261 ccm Powershift – A6 233 kW / 317 KS 225 g/km EcoBoost EcoBoost
  Fastback 2.3I EcoBoost 317KS S6 M6 Benzin 2261 ccm Ručni – 6 233 kW / 317 KS 179 g/km EcoBoost EcoBoost
  Fastback 5.0I V8 421KS S6 A6 Benzin 4951 ccm Powershift – A6 310 kW / 421 KS 281 g/km GT GT
  Convertible 2.3I EcoBoost 317KS S6 A6 Benzin 2261 ccm Powershift – A6 233 kW / 317 KS 225 g/km EcoBoost EcoBoost