Ford Galaxy

 • Potpuno nov Ford Galaxy je automobil koji redefinira iskustvo putovanja i pruža vrlo fleksibilan smještaj za sedmero ljudi. Novi EasyFold s Power Raise značajkom omogućuje Vam da preklapate sjedala gore i dolje pritiskom na tipku.Sa dovoljno prostora za istezanje i opuštanje u dobro opremljenoj i iznimno ugodnoj kabini, uživati ćete u svakom kilometru puta koji prijeđete. Ako cijenite kombinaciju vrhunske kvalitete,elegancije, ali suvremenog dizajna i vrhunske tehnologije, prijeđite na posve novi Ford Galaxy i biti spremni da putujete … u prvom razredu.

  Sklapanje sjedala bez muke, pritiskom na tipku

  Inovativni EasyFold sustav omogućuje Vam da preklopite svaki drugi red sjedala samo dodirom tipke. Za vrhunsku praktičnost, EasyFold i Power Raise značajka pomaže ubrzati odlaganje većih predmeta spuštanjem i podizanjem trećeg reda sjedala.

  Veliki panoramski krov za svjetliji, prozračniji osjećaj

  Potpuno novi Galaxy dolazi s mogućnošću luksuznog, dvodijelnog, staklenog panoramskog krova koji se ili potpuno rastvara ili se spušta ispod stražnjeg dijela krova da bi unutrašnjost učinio svjetlom i prozračnom. Iako krov omogućuje prodor prirodnog svjetla, solarno reflektirajuće staklo održava hladnoću i štiti Vas od UV zraka. Elektronički upravljani krovni otvor također Vam omogućuje da pokrijete ili otkrijete krov pritiskom na gumb.

 • Model s obnovljenim stilom eksterijera. Potpuni primjer prilagodljivih sjedala, domišljate iskoristivosti prostora i dotjeranje unutrašnjosti.

  Vanjština

  Posebnost, modernija silueta s tekućim konturama i svježina detaljno opisuju novi Galaxy inteligentni dizajn. Super tanki farovi, kromirani detalji i stražnji spojler osiguravaju elegantan stil i efikasan rad automobila.

  Unutrašnjost

  Unutrašnjost potpuno novog Galaxy-a je opuštajuća, prostrana i sofisticirana. Smatrajte ga svojim utočištem. Inteligentni dizajn stavlja svaku značajku i kontrolu, tehnologiju i stvaranje prostora direktno pred Vas. Upotreba kvalitetnih materijala upotpunjena je posebnom pažnjom na detalje.

  Boje

  Možete birati između devet modernih boja vanjštine.

  Kotači

  Veliki broj naplataka na izbor je kod potpuno novog Galaxyja.

 • PAMETNA TEHNOLOGIJA NA KOJU SE MOŽETE OSLONITI

  Od pomoći u izazovnim uvjetima na cesti, do poboljšanja Vašeg užitka iza upravljača, potpuno nov Galaxy dizajniran je kako bi svako iskustvo vožnje učinio jednostavnim.

  Pouzdanost u promijenjivim uvjetima

  Pametni sustav pogona na sva četiri kotača (AWD) može odmjeriti koliko prijanjanja, koliko ravnoteže u vožnji kroz zavoje i koliko odaziva treba automobilu na mokroj, suhoj ili ledenoj podlozi, odnosno na promijenjivom terenu. Ova inteligentna tehnologija može preusmjeriti pogon na prednju ili stražnju osovinu, ovisno o uvjetima na cesti. Ovaj sustav s »okretajem na zahtjev« jamči odličnu vodljivost i još veću učinkovitost.

  Električni servo upravljač koji se odaziva u svakoj situaciji

  Električni servo upravljač (EPAS) automatski prilagođava svoje djelovanje brzini i uvjetima na cesti. Kod vožnje pri manjoj brzini ili pri parkiranju, sustav se brine da lakše okrećete upravljač, čime osigurava veću okretnost, a pri vožnji s višim brzinama (npr. na autocesti) upravljanje postaje teže te vam na taj način daje više kontrole i samopouzdanja. Inovativni sustav EPAS, sada i s nadzorom protiv proklizavanja, u obzir uzima i bočni vjetar kao i ostale uvjete vožnje, dok aktivna pomoć protiv trešenja volana smanjuje neželjene vibracije na volanu.

  Na obje strane vidjet ćete što se događa oko vas

  Na multifunkcionalnom ekranu prikazana je podijeljena slika, tako da s bilo koje strane možete vidjeti i automobile, bicikliste i pješake koji se približavaju vašem vozilu. Ova nova tehnologija (na izbor kao dodatna oprema) je neprocijenjiva, naročito kada pokušavate napustiti usko parkirno mjesto ili kada se namjeravate uključiti u gusti promet na cesti, koji smanjuje pogled na nju.

  Parkiranje bez stresa pomoću senzora

  Upotreom različitih tehnologija sustav za aktivnu pomoć pri parkiranju upravlja vozilom kod bočnog parkiranja, ali i više od toga. Pomoć za napuštanje parkirnog prostora pomaže vam kod uključivanja u promet. Sustav za pravokutno parkiranje (PPA) procjenjuje veličinu prostora koji bi odgovarao vašem vozilu, te nakon toga parkira auto umjesto vas. Sustav za bočno parkiranje (SPA) upozorava vas ako se uokolo vašeg vozila nalazi bilo koja bočna prepreka.

  Jednostavnija vožnja unatrag jer vidite što se nalazi iza vozila

  Parkirni stupići, niski zidovi … na multifunkcionalnom ekranu kamera za vožnju untarag prikazuje sve što se nalazi iza vašeg vozila. Sustav se aktivira automatski kada odaberete vožnju unatrag, a virtualne crte pomažu vam parkirati i u najtješnjijim prolazima.

  Tempomat koji se automatski prilagođava

  Uz pomoć tehnologije prilagodljivog tempomata možete odrediti brzinu vožnje kojom želite voziti, a sustav će je sačuvati. Ako ugrađeni senzor RADAR primijeti vozilo ispred vas, usporit će kako bi sačuvao prethodno određenu razdaljinu. Kada se cesta ispred vas opet oslobodi, sustav će ubrzati do odabrane brzine.

  Dodatna kontrola tijekom vožnje uzbrdo

  Sustav za pomoć pri vožnji uzbrdo sprečava da pri takvoj vožnji vozilo počne klizati unazad. Djeluje tako da pritisak na kočnice zadrži dodatne 2,5 sekunde te dade više vremena i kontrole u trenutku kad nogu s papučice za kočenje premjestite na papučicu za ubrzanje. Također je koristan i pri zaustavljanju i kretanju na skliskim podlogama.

  Napredni ovjes za vrhunsku vožnju i rukovanje

  Potpuno nov, napredni multi-link stražnji ovjes u kombinaciji s poboljšanom ‘McPherson’ prednjim ovjesom pruža izvrsnu kontrolu kotača i vrhunsku kvalitetu vožnje. Kao rezultat toga, automobil omogućuje idealno rukovanje u svim prometnim situacijama.

  Tempomat koji se može automatski prilagoditi

  ACC Vam omogućuje odabir brzine kojom želite voziti, a zatim drži Vaše vozilo na toj brzini. Međutim, ako sustav otkrije vozilo ispred Vas, to će usporiti Vaš automobil za održavanje unaprijed određenog razmaka između automobila. Nakon što je cesta ispred Vas opet čista, vratiti će se odabranoj brzini.

 • SAVRŠENA KOMBINACIJA PERFORMANSI I UČINKOVITOSTI

  Benzin ili dizel: što god odabrali, napredan inženjering i genijalne tehnologije međusobn se kombiniraju kako bi osigurale najbolji učinak i impresivnu uštedu goriva.

  EcoBoost: snaga i učinkovitost bez kompromisa

  Dvije EcoBoost opcije benzinskog motora koriste kombinaciju direktnog ubrizgavanja goriva i turbo punjač, kako bi osigurali nevjerojatne razine performansi i ekonomičnosti: Novi 1.5-litreni EcoBoost benzinski motor pruža niže emisije i izvanrednu potrošnju goriva od 6,5 l / 100 km, uz 160 KS. 2.0 litreni EcoBoost pruža impresivnih 240 KS. Posebno podešen zvuk symposer također vam daje mogućnost za uživanje u osebujnom zvuku motora u kabini, kod težih ubrzanja.

  Raspon dizelskih opcija

  Preferirate dizel? Napredni 2.0 TDCi Vam daje izbor od četiri opcije snaga: 120KS, 150KS, 180KS i bi-turbo 210KS. Svaki motor uključuje najnoviju tehnologiju za poboljšanje snage, momenta i ekonomičnosti, uz smanjenje štetnih emisija.

  Paddle Shift: uživajte u brzim promjenama brzine na automatiku

  Inače dostupna samo u vrhunskim sportskim automobilima, Paddle Shift kontrola dolazi i uz 6-stupanjski automatski i Powershift mjenjač. Ova utrkama nadahnuta tehnologija stavlja brzo, jednostavno mijenjanje brzina na dohvat ruke. Zbog kontrola montiranih na upravljaču, možete promijeniti stupanj prijenosa učinkovitije u zavojima.

  Pametan info sustav koji će Vam pomoći voziti učinkovitije

  Inovativni Ford Eco Mode sustav kontinuirano procjenjuje Vaše ponašanje u vožnji bazirano na potrošnji goriva. Sustav analizira brzinu, promjenu stupnja prijenosa, kočenja i predviđanje razine, plus broj kratkih i dugih putovanja koje napravite. Pametni softver onda Vas savjetuje o tome kako poboljšati potrošnju goriva.

  Tri vrste 6- stupanjskog mjenjača

  Kod novog Galaxy-a, možete birati između tri različita mjenjača. 6-stupanjski ručni mjenjač ima visoki kapacitet okretnog momenta i omogućuje glatke, precizne promjene brzine. 6-stupanjski automatski mjenjač također ima visok kapacitet okretnog momenta i pažljivo namještanje točke prijenosa za maksimalnu snagu i učinkovitost. Tu su i opcije s pogonom na sve kotače i 6-brzinskim Ford PowerShift mjenjačem.

  Učinkovitiji način za punjenje baterija

  Za razliku od tradicionalnih sustava, Smart Regenerative Charging sam puni bateriju, kada je to potrebno i kad god je to moguće, izbjegava taj način kada pritišćete papučicu gasa. To može pomoći uštedjeti još više goriva i dodatno smanjenjti štetne emisije.

  Ford PowerShift mjenjač. Brz i štedi gorivo

  Kombinirajući praktičnost automatskog i kontrolu ručnog mjenjača, ovaim naprednim 6-stupanjskim mjenjačem unaprijed odabirete slijedeći stupanj prijenosa, tako da se ne gubi snaga kod mijenjanja. PowerShift-ova munjevita brzina, čini vožnju glatkom uz uštedu goriva i smanjenje emisije CO2 u odnosu na normalan automatski mjenjač.

  Koristite manje goriva s Auto Start-Stop

  Kada se Vaš Focus RS zaustavi na semaforu ili čeka u redu, Auto Start-Stop automatski isključuje motor (ali još uvijek opskrbljujući strujom osnove kao što su ventilacija, radio i Ford SYNC). Kada ste spremni za polazak, samo pritisnite spojku i odaberite prvi stupanj prijenosa, kao i obično i ponovno pokrećete sustav. Auto Start-Stop je posebno učinkovit u gradovima i mjestima, gdje može smanjiti potrošnju čak do 10% (urban cycle).

 • SJEDITE, OPUSTITE SE I UŽIVAJTE U PUTOVANJU

  Udobnost, praktičnost i nepogrešiv osjećaj da putujete prvom klasom. Dobrodošli u potpuno nov Galaxy.

  Sjedala koja pružaju dodatnu podršku i masiraju po želji

  Nova Multi-Contour sjedala dostupna su za vozača i suvozača, a dizajnirana suda bi bila potpuno podesiva. Kao rezultat toga, ona mogu pružiti dodatnu podršku tamo gdje Vam je potrebna, pa čak i ponuditi Vam masažu, te tako pomažu da ostanete svježi tijekom dužih putovanja. Multi-Contour sjedala su također dostupna s kontrolom klime, tako da možete podesiti savršenu temperaturu.

  Pomoć da ostanete unutar ograničenja brzine

  Intelligent Speed Assist (ISA) je osmišljen kako bi ste poboljšali kontrolu brzine, omogućavajući Vam da se koncentrirate na cestu. Prvo, prepoznaje prometne znakove (TSR) Fotoaparat automatski prepoznaje trenutno ograničenje brzine (ako je aktiviran), zatim sustav prilagođava svoju maksimalnu postavku brzine do te granice.

  Upalite auto pritiskom na gumb

  Nema potrebe za ključem. Samo pritisnite gumb Start Ford Power držeći papučicu spojnice (ili papučicu kočnice ukoliko vozilo ima automatski mjenjač) za pokretanja motora.

  Postavljanje idealne temperature

  Snažan sustav grijanja i klimatizacije (HVAC) pomaže da se ugrijete ili rashladite. Dual Zone kontrola klime (standardno na Trend i Titanium modelima) omogućuje podešavanje temperature za vozača i suvozača. A s mogućnošću pomoćnog HVAC, čak možete odabrati savršene temperature za putnike u trećem redu istovremeno kad i za one u drugom.

  Hands-free vrata prtljažnika za jednostavno otvaranje i zatvaranje

  Ako imate pune ruke, a Galaxy osjeti blizinu vašeg KeyFree privjeska, sve što morate učiniti je zamahnuti nogom ispod stražnjeg odbojnika i vrata prtljažnika će se automatski otvoriti ili zatvoriti.

  Bez ključa, bez brige

  The Ford KeyFree sustav Vam omogućuje zaključavanje i otključavanje automobila, bez da se ključ vadi iz džepa ili torbe. Ova opcija Vas štedi gnjavaže kad imate pune ruke.

  Bezbrižni s ključem MyKey®

  Ova nova tehnologija omogućuje postavljanje maksimalne brzine, podsjetnika za sigurnosni pojas i kontrolu glasnoće audio sustava. Jednostavno umetnite ključ u bravu za pokretanje automobila i slijedite jednostavne upute za postavljanje ograničenja koje želite postaviti u sustavu. Ključ „administratora” možete zadržati za sebe, ili napraviti više kopija ako to želite. Ford MyKey® je jednostavan za uporabu i dizajniran je kako biste imali svoj mir, ako posuđujete vozilo prijatelju ili članu obitelji.

  Brzo očistite vjetrobransko staklo zahvaljujući QuickClean tehnologiji

  Ova pametna značajka je osmišljena kako bi vam pomogla da krenete što prije na maglovita, hladna jutra. Samo pritisnite tipku i sustav će otopiti ili odmrznuti vjetrobran u sekundi, čak i ako je temperatura ispod nule.

  Ford SYNC 2. Napredna hands-free i touchscreen tehnologija

  Novi Ford SYNC 2 omogućuje bežično povezivanje mobitela i MP3 playera. Možete kontrolirati svoju glazbu, telefon, navigacijski sustav i klimatizaciju pomoću jednostavne, intuitivne glasovne naredbe ili putem 8″ touchscreen zaslona u boji .

  Ford Easy-Fuel, za sigurno punjenje

  Ova korisna tehnologija čini gotovo nemogućim staviti pogrešno gorivo u automobil, jer kriva mlaznica jednostavno neće odgovarati. Ford Easy-Fuel je sustav bez kapice, tako da nikad nećete morati ponovno dirati prljavi poklopac za gorivo.

  Hi-fi zvuk

  Audio sustav sa devet zvučnika standardno dolazi s Ford SYNC 2 i pruža izuzetnu jasnoću zvuka u cijelom automobilu. Opcionalni Premium sustav, s DAB radiom, pruža pojačani doživljaj slušanja i uključuje 12 Sony zvučnika.

 • Potpuno novi Galaxy opremljen je velikim brojem inovativnih sisgurnosnih sustava: svaki je osmišljen tako da vama i vašim putnicima ponudi visoku razinu zaštite.

  Sustav koji pomaže kod zaštite pješaka

  Ovaj sustav raspoznaje vozila iI pješake na cesti i to tako da vas upozori na njihovu prisutnost. Ako se ne odazovete, sustav će sam automatski početi skretati. Ova nova tehnologija pomaže smanjiti moguće nezgode, a djeluje kod brzina do 80 km/h.

  Svjetla koja poboljšavaju vidljivost u zavojima

  Prilagodljiva svjetla Ford Dynamic LED osiguravaju precizne i snažne svjetlosne snopove, koji se automatski prilagođavaju različitim uvjetima vožnje i uvjetima na cesti. Dok su dnevna svjetla uključena tradicionalne pokazivače smjera nadomještaju pokazivači iz LED-traka koji se redom osvijetle i tako postaju vidljiviji. Uz sve navedeno na izbor su i duga svjetla koja se također automatski prilagođavaju, nezaljepljuju druge vozače, te slijede cestu kako bi povećali vidljivost u vožnji kroz zavoje.

  Usklađeni sigurnosni sustavi aktiviraju se u dijeliću sekunde

  Napredni pametni zaštitni sustav (IPS) usklađuje niz sigurnosnih funkcija čime osigurava najveću moguću mjeru zaštite za vas i vaše putnike. Osim krutog okvira putničke kabine, koji upija energiju sudara, u Galaxyju je i napredna tehnologija sjedala i sigurnosnih pojaseva koja umanjuje mogućnost ozljeda u slučaju nezgode.

  Dodatna pomoć kod vožnje unatrag

  Ova potpuno nova tehnologija prepoznaje nadolazeća vozila tijekom vožnje unatrag, te ih signalizira zvučnim upozorenjem, a ujedno se pali svjetlo na retrovizoru na onoj strani s koje se vozilo približava.

  Više snage za skretanje u nuždi

  Pomoć kod skretanja u nuždi (EBA) vašemu automobilu omogućava najveću učinkovitost kod skretanja u nuždi. Ovaj sustav prepoznaje koliko ste snažno pritisnuli kočnicu i tu silu po potrebi automatski poveća.

  Retrovizori koji vide ono što vi ne možete

  Sustav za prepoznavanje “mrtvih kutova” (BLIS) pomaže vam sigurnije zamijeniti prezalak u drugu voznu traku jer upotrebljava radarske senzore, a oni prepoznaju vozila koja se mogu nalaziti u mrtvom kutu na obje strane vašeg automobila. Ukoliko senzori prepoznaju vozilo koje vi ne vidite, upozore vas paljenjem narančastog svjetla.

  Pouzdanost i u najzahtjevnijim situacijama

  Vozilo je opremljeno elektronskim stabilizacijskim programom (ESP), koji objedinjuje niz tehnologija, osnovanih kako bi omogućile što veći nadzor nad automobilom. Kada senzori prepoznaju iznenadne promjene kod upravljanja, skretanja i ponašanja automobila, koje mogu izazvati gubitak nadzora nad vozilom, EPS sustav prilagodi brzinu pojedinog vozila i tako osigura stabilnost vozila, te spriječi njegovo klizanje. Funkcije sustava ESP uključuju pomoći kod vožnje uzbrdo, pomoć u skretanju u nuždi i elektronsko pretpunjenje tlaka u kočionom krugu.

  Napredni sustav zračnih jastuka

  Zračni jastuk za vozača optimiziran je za zaštitu prsnog koša, dok zračni jastuk za koljena štiti donje dijelove tijela. Bočni zračni jastuk za zdjelicu i torzo na prednjim sjedalima oblikovan je tako da vas učinkovito zaštiti, dok zračne zavjese nude dodatnu zaštitu u sva tri reda sjedala. Novi bočni zračni jastuci na izbor su i za krajnja sjedala u drugom redu. Zatezači za sigurnosne pojase i ograničenje opterečenja, koji su pričvršćeni na ta sjedala, štite putnike od udaraca jer ih učinkovito usporavaju. Upozorenja za sigurnosne pojase dio su serijske opreme, te ćete tako uvijek znati jesu li svi putnici sigurno vezani.

  Da bi se osigurala sigurnost djece

  Drugi red sjedala opremljen je pričvršćenjima ISOFIX za dječje sjedalice.

  Ford SYNC s funkcijom Pomoć u nuždi može pozvatiu pomoć i kada vi to ne možete

  Bitan dio sustava Ford SYNC, koji može spasiti život, je Pomoć u nuždi. U slučaju nezgode u kojoj je aktiviran zračni jastuk ili je isključena pumpa za gorivo, ova tehnologija umjesto vas može automatski pozvati nadležne hitne službe. Možete uspostaviti poziv i razgovor s hitnim službama, ako vam je to potrebno. Sustav će posredovati ključne informacije, ako što su GPS-koordinate, čak i ako niste pri svijesti.*

  * Fordova Pomoć u nuždi djeluje u više od 30 europskih država. Ova funkcija djeluje kada je povezana s mobilnim telefonom kojeg imate sa sobom, kada se aktivira zračni jastuk (ne uključuje zračne jastuke na koljenima) ili kada senzor koji prepozna udarac isključi crpku za gorivo. Govorna funkcija i Pomoć u nuždi nisu na raspolaganje na svim europskim jezicima.

  Opsežan paket sigurnosnih sustava kod potpuno novog Galaxyja pomoći će zaštiti vaš automobil i od najupornijih kradljivaca.

  Alarmna zaštita

  Alarmni sustav Thatcham 1. kategorije je dovršeni sustav koji se automatski uključuje kad zaključate vozilo, a snažan alarm oglasi se prilikom nasilnog ulaska, podizanja vozila ili ako senzori otkriju pokrete u unutrašnjosti vozila.

 • Naziv Gorivo Radni obujam Mjenjač Snaga Prosječna emisija CO2 Oprema
  2.0l TDCi 180 S6 M6 FWD Diesel 1997 ccm Manual-6 132 kW / 180 KS 132 g/km Titanium
  2.0l TDCi 150 S6 PowerShift FWD Diesel 1997 ccm PowerShift-MPS6 110 kW / 150 KS 137 g/km Titanium
  2.0l TDCi 150 S6 PowerShift FWD Diesel 1997 ccm PowerShift-MPS6 110 kW / 150 KS 137 g/km Trend
  2.0l TDCi 180 S6 PowerShift AWD Diesel 1997 ccm PowerShift-MPS6 132 kW / 180 KS 149 g/km Titanium
  2.0l TDCi 180 S6 PowerShift FWD Diesel 1997 ccm PowerShift-MPS6 132 kW / 180 KS 137 g/km Titanium
  1.5l EcoBoost 160 S6 M6 FWD Benzin 1499 ccm Manual-6 118 kW / 160 KS 149 g/km Titanium
  2.0l TDCi 150 S6 M6 AWD Diesel 1997 ccm Manual-6 110 kW / 150 KS 140 g/km Titanium
  2.0l TDCi 150 S6 M6 FWD Diesel 1997 ccm Manual-6 110 kW / 150 KS 132 g/km Trend
  2.0l EcoBoost 240 S6 A6 FWD Benzin 1997 ccm Automatik – A6 177 kW / 240 KS 180 g/km Titanium
  2.0l TDCi 120 S6 M6 FWD Diesel 1997 ccm Manual-6 88 kW / 120 KS 130 g/km Trend
  2.0l TDCi 150 S6 M6 FWD Diesel 1997 ccm Manual-6 110 kW / 150 KS 132 g/km Titanium
  1.5l EcoBoost 160 S6 M6 FWD Benzin 1499 ccm Manual-6 118 kW / 160 KS 149 g/km Trend
  2.0l TDCi 210 S6 PowerShift FWD Diesel 1997 ccm PowerShift-MPS6 154 kW / 210 KS 144 g/km Titanium