Ford EDGE

 • Na vrhu piramide naših SUV vozila sjedi novi Ford Edge, simbol moderne profinjenosti.

  Moćan nastup, styling koji pomiče granice i state-of-the-art tehnologijaističu ovaj automobil iz gomile. Uz odvažnu i impresivnu prisutnost na cesti, ovo vozilo je više nego samo jedan SUV, to je samouvjeren izraz namjere.

  Prilagodljivi upravljač

  Ova opcionalna nova tehnologija omogućuje vožnju bez napora, čak i u potencijalno kritičnim situacijama. Konstantno nadzire uvjete i način vožnje za optimiziranje omjera upravljača – odnosno, koliko okreta upravljača trebate napraviti.

  Na nižim brzinama, kao što su parkirališta, prilagodljivi upravljač čini vozilo više okretnim i okretanje zahtijeva manje truda. Pri većim brzinama prilagodljivi upravljač pojačava odgovor upravljača, čineći skretanje jednostavnijim sa smanjenim okretanjem upravljača. Uz manje napora vožnja je ugodnija.

  Aktivna kontrola buke

  Aktivna kontrola buke mjeri zvučne valove koji ometaju (kao što su buka iz motora) te ih poništava. To ih odvaja od zvukova koje želite čuti, poput glazbe i razgovora, te ih čini kristalno jasnima, ili se možete samo izvaliti i uživati u osjećaju mira dok se koncentrirate na cestu.

 • POUZDAN. IMPOZANTAN. DINAMIČAN

  Prisutnost koju je teško ignorirati, Ford Edge predstavlja suštinu i stil. To je vizionarsko vozilona više načina. Svaki aspekt Edge-a prenosi opipljiv osjećaj modernosti i beskompromisnu kvalitetu.

  MNOŠTVO DETALJA. VRHUNSKI. OBAZRIV.

  Postoji prostor za sjedenje pet odraslih osoba u luksuznoj udobnosti. Visokokvalitetni detalji poput satena, srebra i crne ebanovine provlače se kroz cijelu unutrašnjost vozila. Butik-stil unutrašnjost Edge-a spaja pametan dizajn s istančanom pažnjom na detalje. To potiče mirnu, pouzdanu vožnju.

  Uz aktivnu kontrolu buke poboljšavajući mir i ambijent u kabini, Ford Edge, uzvratit će ti na svakoj razini.

  VELIK. ODVAŽAN. SPOSOBAN.

  Odaberite iz niza opcija snažnih kotača, uključujući i 20-inčne aluminijske naplatke koji sadrže tamne matirane završetke, jedinstvene za Ford Edge Sport.

  JEDINSTVEN. RAZNOBOJAN. UPEČATLJIV.

  Prepoznatljive i ultra-moderne boje koje naglašavaju Vašu individualnost i odražavaju Vaš ukus.

  KOORDINIRAN. UDOBAN. SUVREMEN.

  Lijepo izrađene unutrašnje letvice su dostupne u paleti odgovarajućih boja. Dakle, Vi i Vaši putnici možete putovati u kabini koja je osmišljena kako bi bilajednako udobna kao što je suvremena.

 • NAPREDAN. JEDNOSTAVAN. INOVATIVAN.

  Ford Edge opremljen je s mnogo inovativnih tehnologija. Pitat ćete se kako ste ikada uspjevali bez nekih od njih. Sve one osiguravaju da se koncentrirate na vožnju i pružaju dalekosežan pogled na cestu ispred Vas.

  Više zabave. Manje upravljanja.

  Prilagodljivi upravljač je nova tehnologija koja omogućuje vožnju bez naporabez obzira na vrijeme, bez obzira na uvjete – čak i pri parkiranju.

  Na nižim brzinama, kao što je manevriranje na parkiralištu, potrebna je veća upravljivost . Pri većim brzinama, upravljivost se automatski podešava na konvencionalniji omjer,za pružanje udobnog, pouzdanogosječaja vožnje.

  Tu je i Sportski način rada. Aktiviranje sportskog načina rada pruža iznimno zadovoljstvo u vožnji zavojitim cestama, smanjujuci napor za savladavanje zavoja i krivina.

  Tehnologija koju možete kontrolirati svojim glasom

  Ford SYNC 2 Vam omogućuje da ostanete povezani i kontrolirate svoj telefon, glazbu, navigacijski sustav i klima uređaj uz pomoć intuitivnih glasovnih naredbi ili 8″zaslonau boji osjetljivog na dodir.

  Možete čak dobiti popis lokalnih restorana samo izgovarajući: “Ja sam gladan” ili pristupiti Michelin vodiču koji će Vam pomoći odabrati i rezervirati mjesta za jesti, a također i hotele.

  Wi-Fi povezivost je dostupna putem pristupnih točaka, s USB modemom. I Ford hitna pomoć može automatski pomoći u pozivanju hitnih službi u slučaju nesreće.

  Pouzdanost u promjenjivim uvjetima

  Inteligentni sustav pogona na sva četiri kotača (AWD) može odrediti koliko gripa, ravnoteže i odaziva je potrebno u vlažnim, suhim ili ledenim uvjetima i na različitim terenima. Tehnologija je inteligentna, tako da je u mogućnosti poslati pogon na prednje ili stražnje osovine, ovisno o zahtjevima. Osiguravanjem ‘torque on demand’/ ‘moment na zahtjev’ sustava, pruža izuzetnu upravljivost i poboljšanu učinkovitost za sigurnu vožnju bez napora.

  Prednja svjetla koje će Vam pomoći da vidite oko zavoja

  Prilagodljiva rasvjeta sa Ford Dynamic LED prednjim svjetlima nisu samo upečatljiva; ona su i pametna. Niz LED-icapruža precizan uzorak svjetla a njihova intenzivna svijetla prirodna svjetlostosigurava iznimno osvjetljenje. Dnevna svjetla su također uključena. I LED pokazivači smjera zamijenili su tradicionalno treperenje svjetla, osvjetljavajući u nizu za visoku vidljivost za druge vozače. Osim toga, Glare Free High Beamse automatski prilagođava, maksimizira vidljivost, ne zasljepljujući druge vozače. Zanimljivo je da ova nova prednja svjetla također prate cestu, čime Vam pomažu da jasnije vidite prilikom vožnje kroz zavoje.

  Vidi što dolazi, s bilo koje strane

  Mala panoramska kamera s prednje strane Novog Ford Edge, prenosi split-screen sliku na Multi-funkcionalanzaslon Vašeg automobila tako da možete vidjeti vozila, bicikliste ili pješake koji dolaze s obje strane. Ova izborna nova tehnologija je neprocjenjiva ako pokušavate izaći iz uskog parkirnog mjesta, ili na prometnoj cesti, gdje je Vaš pogled opstruiran.

  Vidi znakove na cesti koji su Vam možda promakli

  Bilo da su znakovi sa strane ili iznad ceste, trajni ili privremeni, Sustav prepoznavanja prometnih znakova će ih prepoznati. Znak dozvoljenebrzine ili znak zabrane pretjecanja se pojavljuje na ploči s instrumentima i mijenja se svaki put kad dođete do novog ograničenja.

  Napredni sustav pomaže Vam ostati u traci

  Sustav čuvanja trake koristi kameru koja će otkriti ako slučajno vozite izvan trake. Alarm će Vas upozoriti vibriranjem volana i prikazom vizualnog upozorenja. Ako sporo reagirate ili ne reagirate, Sustav pomoći za ostanak u tracipružit će Vam pomoć kod upravljanjašto će Vas sigurno vratiti u pravu traku. Tehnologija je dizajnirana za ceste s više traka (kao što je autocesta), tako da se automatski deaktivira pri brzinama ispod 43mph (65 km/h) ili se može isključiti i ručno.

  Tempomat koji može automatski prilagoditi

  S Adaptive Cruise Control/ tehnologijom prilagodljivog tempomata, odaberite brzinukojom želite voziti, a sustav će je održavati. Ako ugrađeni RADAR senzor detektira vozilo ispred, usporiti će vozilo za održavanje unaprijed postavljene udaljenosti. Nakon što je cesta ispred ponovno čista, sustav će ubrzati na odabranu brzinu.
  Forward Alert je tehnologija koja dolazi kao dio prilagodljivog tempomata i je osmišljena je kako bi Vas upozorila ako ste slučajno došli preblizu vozilu ispred.

  Pomaže Vam ostati unutar ograničenja brzine

  Intelligent Speed Assist je osmišljen kako bi se smanjile šanse za prebrzu vožnju i povećalaVaša koncentracija na cestu. Prvo, kamera za prepoznavanje prometnih znakova automatski prepoznaje trenutno ograničenje brzine (ako je aktivirana), sustav automatski prilagođava svoju maksimalnu postavku brzine do te granice.

  Retrovizori koji vide ono što Vi ne možete

  Informacijski sustav mrtvog kuta / Blind Spot Information System (BLIS) može Vam pomoći da sigurnije promijenitetrake, zahvaljujući radarskim senzorima koji mogu skenirati mrtve kuteve na obje strane Vašeg vozila. Ako otkriju vozilo koje Vi ne možetevidjeti, kao upozorenje će upaliti narančastu svjetlost, prikazanu u pripadajućem bočnom retrovizoru.

  Dodatna pomoć kod vožnje unazad

  Nova tehnologija, Cross Traffic Alert otkriva vozila koja prilaze kada izlazite iz parkirnog mjesta. Ukoliko se nešto približava, javit će se zvučni signal i upaliti svjetlo u bočnom retrovizoru.

  Dodatna kontrola tijekom uspona

  Hill Start Assist privremeno zaustavlja kretanje naprijed ili natrag, kada krećete na uzbrdici. Sustav radi tako da održava tlak u kočionom sustavu dodatnih 2,5 sekunde, što Vam daje više vremena i kontrole kako biste premjestili nogu s papučice kočnice na papučicu gasa. Također je korisno kod zaustavljanja i pokretanja na skliskim površinama.

  Drži Vašu prikolicu sigurno u traci

  Trailer Sway Control otkriva ‘vijuganje’ prikolicei smanjuje brzinu Vašeg vozila za pomoć u rješavanju problema, i boljoj kontroli vuče prikolice. Sustav usporava vozilo smanjenjem okretnog momenta motora i postupno povećava pritisak kočenja na kotačima.

  Maksimalna kontrola pri skretanju

  Torque Vectoring Control / Upravljanje okretnim momentom uravnotežuje okretni moment između prednjih kotača kako bi odgovarali površini ceste i uvjetima vožnje. Radeći na 100 okretaja u sekundi, sustav je 33 puta brže od treptaja oka. Što znači bolje prianjanje i izuzetno precizno rukovanje, što ćete otkriti prilikom ubrzanja u zavojima.

  Servo upravljač koji reagira u svakoj situaciji

  Električni servo upravljač automatski se prilagođava brzini i uvjetima. Pri malim brzinama, sustav čini da se okretaji kotača čine lakšim i jednostavnijim, poboljšavajući upravljivost. Pri visokim brzinama, kada je potrebna veća kontrola, on učvršćuje upravljanje. Kontrolna drift značajka također uzima u obzir bočni vjetar i druge uvjetie vožnje.

 • BESKOMPROMISAN. UČINKOVIT. NAPREDAN.

  Spajanjem pametnog dizajna, pametnog inženjeringa i napredne aerodinamike, Ford Edge pruža savršeno uravnoteženu kombinaciju performansi, potrošnje goriva i precizno rukovanje.

  Napredni ovjes za vrhunsku vožnju i precizno rukovanje

  Posve novi napredni multi-link stražnji ovjes u kombinaciji s poboljšanim ‘McPherson’ prednjim ovjesom pruža izvrsnu kontrolu kotača i profinjenu kvalitetu vožnje.
  Posebno je podešen na izdašnu visinu i širinu Edge-a, a svojim specifičnim mogućnostima izvedbe, omogućuje vrlo visok odziv pri rukovanju.

  State-of-the-art dizelski motor

  Napredni 2.0 TDCi motor daje Vam dvije mogućnosti snage: 180 KS i 210 KS Bi-Turbo. Obje varijante uključuju najnoviju tehnologiju kako bi se povećala učinkovitost, okretni moment i ekonomičnost te smanjenje emisija ispušnih plinova.

  • 180KS. 400 Nm okretnog momenta. 44.1 mpg. CO2, 149g / km.
  • 210KS. 450 Nm okretnog momenta. 44.1 mpg. CO2, 149g / km.

  Bi-Turbo motor ima dva turbopunjača i nudi poboljšane performanse i učinkovitost.

  Primarni turbo radi na nižim brzinama, što Vam daje dodatni poticaj kad je potrebno – kao kod prelaska s raskrsnice u tekući promet. U međuvremenu, sekundarni turbo radi na većim brzinama, kao i kada je potrebno prestići vozila koja se sporo kreću.

  Više od toga, Bi-Turbo motor i zagrije kabinu brže od konvencionalnih motora. Time se smanjuje trošenje dijelova, smanjuje potrošnju goriva i omogućuje brže kretanje u hladnim jutrima.

  Brzo, ručnomijenjanje stupnjeva prijenosa

  6-stupanjski ručni mjenjač ima visoki kapacitet okretnog momenta i omogućuje glatke, brze i točne promjene. Da bi se optimizirala učinkovitost, ikona Indikator promjene na ploči s instrumentima javlja kada je vrijeme za promjenu stupnja prijenosa.

  Ford Powershift mjenjač. Brz i štedi gorivo

  Kombinirajući praktičnost automatskog i kontroluručnog, ovaj napredni 6-stupanjski mjenjač unaprijed odabire sljedeći stupanj prijenosa za Vas, tako da ne gubi snagu kod promjenei. Powershift-ovo munjevito, brzo, glatko mijenjanje brzina čini vožnju glatkom, uz uštedu goriva i smanjenje emisija CO2 u odnosu na normalan automatski mjenjač.

  Ručica mjenjača: uživajte u brzim promjenama stupnjeva prijenosa na automatiku

  Uobičajeno se nalazi samo u high end sportskim automobilima, automatske ručice mjenjača su dostupne i s 6-stupanjskim automatskim i Powershift mjenjačem. Ova tehnologija inspirirana utrkama, stavlja strelovit, jednostavno mijenjanje brzina na dohvat ruke. Zbog toga što sukontrole montirane na upravljač, možete promijeniti stupanj prijenosa učinkovitije pri skretanju.

  Trošite manje goriva s Auto Start-Stop

  Kada se zaustavite na semaforu ili ste u praznom hodu u redu, ova tehnologija može automatski isključiti motor (dok ga još uvijek opskrbljuje osnovnom strujom kao npr. za prednja svjetla, klima uređaj, radio i Ford SYNC sustav). Kada ste spremni za polazak, samo pritisnite spojku i odaberite prvi stupanj prijenosa, kao i obično, ili pritisnite papučicu gasa na automatski, a sustav će se ponovno pokrenuti. Auto Start-Stop je osobito učinkovit u gradu i gradskim ulicama, gdje može smanjiti potrošnju goriva do 10% (urbani ciklus).

  Učinkovitiji način da punite akumulator

  Za razliku od tradicionalnih sustava, Pametno regenerativno punjenje samo puni bateriju, kada je to potrebno i kad god je to moguće, a izbjegava taj način kada pritišćete papučicu gasa. To može pomoći uštedjeti još više goriva i dodatno smanjiti štetne emisije.

  Bolje aerodinamika za smanjenu potrošnju

  Kada vozite polako, Active Grille Shutter sustav drži prednju rešetku za prozračivanje otvorenom za hlađenje motora. Kada ubrzateona se automatski sama zatvara, poboljšava aerodinamiku i pomaže u smanjenju potrošnje goriva.

  Smanjivanje otpora za povećanje učinkovitosti

  Genijalana značajka dizajna Edge je njegova prednja aero zavjesa. Otvori u vanjskim rubovima prednjeg odbojnika usmjeravaju zrak preko rotirajućeg kotača i kroz utore u blatobranima. Ovaj protok visoke brzine zraka oko kotača smanjuje aerodinamički otpor, a poboljšava performanse i potrošnju goriva.

 • SMIREN. UDOBAN. PRIKLADAN.

  Ford Edge je opremljen promišljenim detaljima koji će pomoći da Vi i Vaši putnici uživate u opuštajućem i smirenom putovanju.

  Uz ovaj sustav, moći ćete čuti svoje misli

  Aktivna kontrola buke je osmišljena kako bi ušutkala sve neželjene zvukove u kabini. Mikrofoni otkrivaju i mjere specifične zvučne valove. Dok upravljačka jedinica može razdvojiti zvukove koje želite čuti, poput razgovora i audia, od onih koje ne želite. Sustav zatim stvara nečujan ‘bijeli šum’ da poništi sve neželjene zvukove i dajeVam pravi osjećaj smirenosti u vožnji.

  Hands-free vrata prtljažnika za jednostavno otvaranje i zatvaranje

  Ako imate pune ruke, a nemate svoj ključ na daljinsko upravljanje, novi Ford Edge osjeća Vašu blizinu, tako da sve što morate učiniti je proći nogom ispod stražnjeg odbojnika za otvaranje ili automatsko zatvaranje vrata prtljažnika.

  Također možete upravljati vratima prtljažnika pomoću svog daljinskog upravljača ili tipke, smještene unutar vašeg automobila. Možete pauzirati akciju za podizanje u bilo kojem trenutku i vrata prtljažnika će se zaustaviti.

  Parkiranje i izlaženje bez stresa

  Koristeći kombinaciju različitih tehnologija, Active Park Assist čini više od automatskogusmjeravanjana paralelna parkirna mjesta. Uz Park Out Assist, on Vam pomaže i izvući se iz njih. Paralelni i okomiti parkirni sustav snima odgovarajući prostor dok se vozite kroz parkiralište. Onda Vas automatski usmjerava, a sve što Vi trebate učiniti je upravljati papučicom gasa, mjenjačem i kočnicom (slijedeći upute na zaslonu i zvučne signale).

  Senzori koji omogućuju parkiranje bez stresa

  Parkirni senzori pomoći ćeVam procijeniti udaljenost između vozila i prepreka, i ispred i iza Vas. Kada senzori detektiraju objekt, oni aktiviraju zvučno upozorenje koje se intenzivira što se više približavate.

  Lakša vožnja unazad, jer vidite što je iza Vas

  Stupići, ograde, niski zidovi … Stražnja kamera prikazuje sve što je iza Vas na ekranu ugrađenom u zaslon središnje konzole i aktivira se automatski kada odaberete stupanj prijenosa za vožnju unatrag. Sustav također prikazuje virtualne smjernice, kako bi Vam olakšao i parkiranje u najmanjem prostoru.

  Prekidač za ručnu kočnicu

  Pametne nove elektroničke ručne kočnice čine tradicionalnu ručicu stvari prošlosti. Preko središnje konzole, sada možete sigurno primjeniti ručnu kočnicu jednostavnim prekidačem. Osim stvaranja dodatnog prostora u unutrašnjosti, ova značajka olakšava život, dok se potreba za podešavanjem kočnica tijekom servisnih intervala smanjuje.

  Dovoljno mjesta za ispružiti se

  Napravljena od pet prostranih mjesta u dva reda, s 60/40 djeljivim stražnjim sjedalima, kabina nudi dovoljno prostora za svakog putnika. Uz brojne prostore za skladištenje, plus jedno šuplje dno, postoji dosta prostora za putnike, prtljagu, shopping, kućne ljubimce, sportsku opremu – ili bilo koju kombinacijunavedenog i više od toga.

  Osvjetljenje unutrašnjosti tako da odgovara Vašem stilu, ukusu i raspoloženju

  Moderna led plava unutarnja rasvjeta osvjetljava sve unutarnje kontrole. Dok ambijentalno osvjetljenje omogućuje osvjetljenje različitih područja automobila, kao što su prostor za noge i držače za čaše, u bilo kojoj od sedam različitih boja. Čak imate i mogućnost da miješanjem boja stvorite i spremite pet vlastitih osvjetljenja putem MyColour značajke.

  Bez ključa znači bez muke

  Ford Key Free/ Sustav bez ključa Vam omogućuje zaključavanje i otključavanje svog automobila, bez da se ključ vadi iz džepa ili da ga tražite u torbi. Ova opcija također štedi gnjavaže kad imate pune ruke posla.

  Bezbrižno dijeljenje automobila s MyKey®

  Ford MyKey® omogućuje postavljanje ograničenja maksimalne brzine, podsjetnik za korištenje sigurnosnog pojasa pa čak i glasnoću audio sustava. Tehnologija je osmišljena kako biste bili mirni ako posudite Vaš automobil prijatelju ili članu obitelji, jer možete programirati ograničenja koje želite postaviti za taj ključ. Možete zadržati neograničeni ‘admin’ ključ za sebe, pa čak i imati više od jednog ako želite.

  Velik panoramskikrov za svjetliji i prozračniji osjećaj

  Edge dolazi s mogućnošću luksuznog dvodijelnog, staklenog panoramskog krova koji ili se otvara u koso ili klizi ispod stražnjeg dijela krova da bi se stvorila lagana i prozračna unutrašnjost. Iako krov omogućuje navalu prirodnog svjetla, solarna reflektirajuća stakla sprječavaju grijanje i štite Vas od UV zraka. Elektronički upravljani krov također Vam omogućuje da pokrijete ili otkrijete krov pritiskom na tipku.

  Osigurava toplinu ili hladnoću

  Odaberite kožna sjedala (standardna u Sport i Titanium modelima), a oba prednja sjedala za vozača i suvozača se griju ili hlade kako bi se povećala udobnost. Isto tako, putnici na stražnimsjedalima mogu uživati grijanim sjedalima. A ako ste vozač, hladni dani su daleko više podnošljiviuz grijani upravljač.

  Hi-fi zvuk

  Audio sustav s devet zvučnika standardno dolazi s Ford SYNC 2 i pruža izuzetnu jasnoću zvuka u cijelom autu. Opcionalni Premium Sony sustav, s DAB radiom, pruža pojačano 390 W iskustvo slušanja i uključuje 12 zvučnika.

 • SIGURAN. OSIGURAN. ZAŠTIĆEN.

  Ford Edge, ohrabrujući sveobuhvatan paket mjera sigurnosti nudi Vama i Vašim putnicima visoku razinu zaštite.

  Sustav koji može pomoći u zaštiti Vas i onih oko Vas

  Pre-Collision Assist s prepoznavanjem pješaka, otkriva ljude (i velike objekte) na cesti ispred Vas, ili onih koji bi mogliizletiti ispred vozila, i upozorava Vas na njihovu prisutnost. Ako ne reagirate, sustav automatski aktivira kočnice.

  Ova inovativna nova tehnologija je dizajnirana kako bi se smanjila ozbiljnost nesreća i, u nekim slučajevima, eliminirali frontalni sudari, a funkcionira pri brzinama do 80 km (50 mph).

  Izuzetna zaštita za putnike na stražnjim sjedalima

  Dva stražnja vanjska sjedala mogu se naručiti sa sigurnosnim značajkama jedinstvenim za Ford: stražnji sigurnosni pojas na napuhavanje. U slučaju sudara, pojasevi će se napuhati i proširiti preko pet puta većeg područja tijela od uobičajenih sigurnosnih pojaseva.

  Smanjenjem pritiska na prsima i boljom kontrolom kretanjaglave i vrata, ova inovativna tehnologija može smanjiti vjerojatnost od ozljede.

  Dodatna snaga kod naglog kočenja

  Sustav pomoći pri kočenju pomaže Vašem vozilu da postigne maksimalnu učinkovitost kočenja u slučaju nužde. On je automatski kontroliran putem elektroničke kontrole stabilnosti sustava, koji osjeća koliko pritiska ste dali nakočnicu i automatski ga povećava, ako je to potrebno.

  Ford SYNC 2 sa hitnom pomoći

  Važan aspekt Ford SYNC 2 je Ford hitna pomoć *. Ta značajka koja potencijalno spašava život, je osmišljena kako bi Vam pomogla u postavljanju hitnog poziva i pruža hitnim službama informacijame o lokaciji vozila, na Vašem jeziku. Možete odabrati da zaustavite poziv, ili razgovarati s tim službama, ako je potrebno. Najvažnije, sustav će dostaviti ključne informacije, kao što su vaše GPS koordinate, čak i ako ste u nesvijesti.

  * Ford Hitna pomoć je inovativna SYNC® značajka koja koristi Bluetooth uparivanje i povezivanje mobilnog telefona kako bi putnici uputili izravan poziv lokalnom komunikacijskom centru u slučaju nesreće vozila koja uključuje napuhavanje zračnog jastuka ili isključivanje pumpe za gorivo. Značajka postoji u više od 40 europskih zemalja i regija.

  Driver Alert Vas upozorava kada otkrije da ste umorni

  Driver Alert stalno prati Vaše ponašanje u vožnji i dizajniran je za otkrivanje svih promjena koje bi mogle biti uzrokovane umorom. Ako je sustav prepoznao da ste sve manje oprezni, ikona upozorenja se prikazuje na zaslonu, sugerirajući da uzmete pauzu.

  Pomoć u očuvanju sigurnosti djece

  Novi Ford Edge je osmišljen kako bi Vam pomogao zadržati djecu sigurnima na svakom putovanju. Dolazi sa stražnjim ISOFIX učvršćivanjem dječjih sjedala, tako da se lako mogu uklopiti dvije dječje sjedalice.

  Kontinuirana zaštita od prevrtanja

  Roll Stability Control može osjetiti ako postoji značajna količina okretanja karoserije, kao i otkrivanja drugih manevara koji mogu dovesti do potencijalnog prevrtanja. Tehnologija onda automatski koči pojedine kotače i prilagođava gas kako bi se vozilo vratilo pod kontrolu.

  Koordinirani sigurnosni sustavi aktiviraju se u djeliću sekunde

  Napredni Inteligentni sustav zaštite (IPS) koordinira niz sigurnosnih značajki, što Vama i Vašim putnicima osigurava maksimalnu zaštitu. Novi Ford Edge također ima krutu karoseriju koja apsorbira udarac i naprednu tehnologiju sjedala i sigurnosnog pojasa, kako bi se smanjila mogućnost ozljede u slučaju nezgode.

  Povjerenje u izazovnim uvjetima

  Automobil je opremljen elektroničkom kontrolom stabilnosti (ESC), koja uključuje niz tehnologija dizajniranih da bi osigurale kontrolu. Senzori otkrivaju bilo kakve nagle promjene u ponašanju upravljanja, kočenja ili vozila koja mogu uzrokovati gubitak kontrole, a zatim ESC precizno podešava brzinu svakog pojedinog kotača, čineći Vaš automobil stabilnijim i pomažućisprječavanju proklizavanja. ESC značajke uključuju Hill Start Assist, Emergency Brake Assist and Electronic Brake Prefill.

  Brže, kraće naglo kočenje

  Kad osjeti situaciju u kojoj je potrebno hitno zaustavljanje, elektronička kontrola stabilnosti puni kočioni sustav, zatvarajući bilo kakav zračni raspor između kočionih pločica i diskova. Poznat kao Electronic Brake Prefill, ova tehnologija pomaže u smanjenju dužine kočenja automobila.

  Napredni sustav zračnh jastuka

  Sustav zračnih jastuka koji uključuje zdjelicu prednjih sjedala i zračne jastuke za prsni koš, s mogućnošću bočnih zračnih jastuka za dva vanjska sjedala u drugom redu

 • Naziv Gorivo Radni obujam Mjenjač Snaga Prosječna emisija CO2 Oprema
  2.0l TDCi 180 S6 M6 AWD Diesel 1997 ccm Manual-6 132 kW / 180 KS 152 g/km Sport
  2.0l TDCi 210 S6 A6 AWD Diesel 1997 ccm Automatik – 6 154 kW / 210 KS 152 g/km Sport
  2.0l TDCi 180 S6 M6 AWD Diesel 1997 ccm Manual-6 132 kW / 180 KS 149 g/km Titanium
  2.0l TDCi 210 S6 A6 AWD Diesel 1997 ccm Automatik – 6 154 kW / 210 KS 149 g/km Titanium