FORD EcoSport

 • Ford EcoSport je pametan, sposoban, moćan i štedljiv. Uz naprednu tehnologiju SYNC hands-free i 1.0 EcoBoost motor (Internacionalni Motor godine tri godine za redom), to je potpuno nova vrsta kompaktnog SUV-a.

  Samopouzdanje u vožnji i jasan pogled

  Prometne gradske ceste, uska parkirna mjesta, uske bočne ulice … Zahvaljujući pametnom dizajnu, EcoSport ih sve svladava s lakoćom. Ova okretnost i upravljivost usklađena je s vidljivosti: na povišenom položaju u vožnji daje Vama i Vašim putnicima impresivan pogled na cestu i svijet oko vas.

  Revolucionarni spoj snage i učinkovitosti

  1,0-litreni, 3-cilindrični EcoBoost benzinski motor proizvod je genijalnog dizajna i inteligentnog inženjeringa. U stvari, njegova revolucionarna tehnologija pruža oboje, mo velikog motora i uštedu goriva kao kod manjih motora: podvig koji je omogućio da EcoBoost osvoji prestižnu nagradu Međunarodni motor godine tri godine uzastopce.

 • DIZAJNIRAN ZA URBANU DŽUNGLU – NAPRAVLJEN KAKO BISTE JOJ POBJEGLI

  Odvažan, ultra-modernog stila, grub, ali aerodinamičnog oblika svojim visokim stavom stvara dojam upečatljivosti i ne ostaje neprimjećen gdje god da Vas Vaše avanture vodile.

  OAZA MIRA

  Unutar Ford EcoSport, ima dosta prostora iznad glave, prostora za noge i lakat vozača plus do četiri putnika. Inteligentni dizajn stavlja svaku korisnu značajku i izvanrednu tehnologiju na dohvat ruke. Posvuda se nalaze i genijalni prostori za pohranu.

  Čvrsti, a ipak elegantni, 16-inčni aluminijski naplatci osiguravaju Ford EcoSportu Zetec upečatljiv izgled i dodatno naglašavaju njegove gube sposobnosti.

  • 16- inčni aluminijski naplatci (Standardni na Zetec modelu)
  • 17- inčni aluminijski naplatci (Standardni na Titanium)
  • 17- inčni aluminijski naplatci (Standardni na Titanium)

  Ford EcoSport nudi izbor od sedam karakterističnih boja.

  IZGRAĐEN SA SVRHOM, STVOREN ZA UŽIVANJE

  Uz niz praktičnih, korisnih i moćnih značajki, Ford EcoSport stvoren je za gradske ulice… i izrađen kako biste im pobjegli.

  Izdignite se iznad svega s većom udaljenosti od tla

  Visoki rubnici, udarne rupe, radovi na cesti, ležeći policajci… Grad i gradske ulice dokazano su opasni. Upravo to je razlog iz kojeg je čvrsta konstrukcija EcoSporta povišena od tla.

  Polukružna okretanja čini lakima

  Za razliku od tradicionalnih, još uvijek glomaznih SUV-ova, EcoSport ima uzak krug zakretanja što čini polukružno okretanje na prometnim ulicama brzim i jednostavnim, čak i kada su automobili parkirani na obje strane.

  Svladavanje prepreka s dodatnim prostorom

  Ford EcoSport-ovi ‘pristupni’ i ‘odlazni’ kutovi su postavljeni na 21,0 stupnjeva i 33,3 stupnjeva, odnosno, na kosini od 23.3 stupnjeva (kad je auto prazan). Ovi stupnjevi odnose se na kutove na kojima Vaš automobil može voziti preko opstrukcije i izbjegavati struganje donje osovine: vrlo bitno za moderan SUV.

  Upotpunite čvrst, SUV izgled

  Rezervni kotač se može montirati na stražnjim vratima, osiguravajući Ford EcoSportu da se ističe u gužvi. Uz boju u kojoj je cijeli Vaš automobil osigurava elegantnost, a istodobno i praktičnost. Ukoliko ne želite ovakvu opciju rezervnog kotača, set za popravak gume se isporučuje kao standardna oprema.

 • TEHNOLOGIJA KOJA RADI ZA VAS

  Fordova iznimna tehnologija dizajnirana je kako bi činila mnoge stvari. Svaka značajka i sustav postoje kako bi ostali povezani i zabavili se, a i kako bi Vam život bio mnogo jednostavniji.

  Napredna hands-free tehnologija

  Ford SYNC omogućuje kontrolu Vaše glazbe kao i upućivanje te primanje poziva preko Vašeg mobilnog telefona, koristeći jednostavne, direktne glasovne naredbe. Glasovne naredbe možete koristiti kako biste pustili pjesme s USB-a ili MP3/iPod®-a, ili prenijeli glazbu sa telefona koji ima Bluetooth®. Sustav čak i Vaše dolazne tekstualne poruke čita na glas. (Standardna oprema)

  * Bluetooth® naziv i logotipi su u vlasništvu tvrtke Bluetooth SIG, Inc. i svaka uporaba tih oznaka od strane Ford Motor Company Limited i njegovih povezanih društava je pod licencom. Ostali trgovački znakovi i trgovački nazivi su oni njihovih vlasnika.

  Dodatna kontrola tijekom uspona

  Odaberite opciju automatskog prijenosa PowerShift i dobivate Hill start assist: sustav koji privremeno zaustavlja kotrljanje u nazad kada krećete na uzbrdici. Djeluje na održavanje tlaka u kočionom sustavu za dodatnih 2,5 sekunde, što Vam daje više vremena i kontrole kako biste premjestili nogu s papučice kočnice na papučicu gasa. Tehnologija je također korisna kod zaustavljanja i pokretanja na skliskim površinama.

  Lakše okretanje

  Prometni stupići, koševi za smeće, niski zidići… Dodatna stražnja kamera pokazuje ono što je iza Vas na ekranu ugrađenom u središnju konzolu i aktivira se automatski kada odaberete stupanj za vožnju unatrag. Sustav također prikazuje virtualne smjernice koje će Vam pomoći parkirati čak i u najmanji prostor.

  Senzori koji omogućuju parkiranje bez stresa

  Senzori za parkiranje će Vam pomoći procijeniti udaljenost između vozila i prepreka iza vas. Kada senzori detektiraju objekt, oni aktiviraju zvučno upozorenje koje se pojačava što se više približavate. (Dodatna oprema za cijeli rang vozila)

  Manje zamaranja pogona, ekonomičnija putovanja

  Tempomat pomaže Vašem automobilu da se drži prethodno postavljene granice brzine koju ste odabrali, što omogućuje opušteniju vožnju na dužim putovanjima. Osim što umanjuje vjerojatnost da prekoračite ograničenje brzine, također može pomoći u smanjenju potrošnje goriva. (Standardna oprema za Titanium).

  Ultra-moderna svjetla

  Upadljiva, LED ‘potpisna’ svjetla poboljšavaju karakterističan izgled EcoSporta, stvarajući prepoznatljivu, hrabru i visoku vidljivost na cesti.

  Alat za štednju goriva

  Shift Indikator svjetlo na ploči s instrumentima govori kada je najbolje promijeniti stupanj prijenosa za maksimalnu učinkovitost goriva. To je jednostavan, ali učinkovit način pomoći kako bi svako putovanje bilo ekonomičnije.

  Osnovne informacije o putovanju

  On-board putno računalo Vam daje korisne činjenice i brojke o kilometraži, potrošnji goriva, brzini i temperaturi vanjskog zraka. Također uključuje i `udaljenost do pražnjenja ‘: odnosno, koliko otprilike daleko možete ići na gorivo preostalo u spremniku. To je posebno korisno pri dugim putovanjima, ili ako znate da ćete se voziti negdje u zabačena mjesta.

 • PERFORMANSE, UČINKOVITOST: UŽIVAJTE U OBOJE

  Benzinski ili dizel pogon? Za koju god varijantu se odlučite obje jamče performanse, snagu i ekonomičnost. Aerodinamičan oblik vozila i dizajnerski detalji poput ‘buntovnog’ stražnjeg praga u kombinaciji daju nizak otpor strujanja. Rezultat: manji otpor vjetra i veća ušteda goriva.

  Iskoristivost svake kapi goriva.

  Revolucionarni 1,0-litreni 3-cilindrični EcoBoost benzinski motor daje svu moć koju biste očekivali od konvencionalnog 1.6 motora (do 125 PS – 140PS). Nije ni čudo da je EcoBoost osvojio titulu Međunarodnog motora godine rekordnih tri godine uzastopce.

  Snaga dizela

  TDCi dizel opcija A 1,5 litre omogućuje da uživate do 95 KS, kao i potrošnju goriva 64.2 MPG. Ovaj napredni motor dostupan je s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem koji pruža i visok okretni moment (za manje promjene brzine i iznimnu vučnu silu) i emisiju CO2 od samo 115 g / km.

 • DIZAJNIRAN PREMA VAŠIM POTREBAMA

  Pametan dizajn omogućuje genijalnu upotrebu svakog kvadratnog milimetra prostora, maksimalno povećavajući praktičnost i udobnost u kompaktnom vozilu.

  Udobna sjedala, uvijek s prekrasnim pogledom

  Sjedalo vozača ima ugrađenu potporu za kralježnicu i podesivo je u šest smjerova, što omogućuje da lako pronađete i popravite svoj idealan položaj za vožnju. Vozačevo i suvozačevo sjedalo također se mogu grijati (dio dodatne zimske opreme, Winter Pack). Putnici mogu nagnuti svoja mjesta naprijed i nazad, tako da i oni sami određuju svoju udobnost, svatko dobiva uzvišeni pogled na cestu.

  Bez ključa, znači bez muke

  Hodate prema svom automobilu, a Ford KeyFree sustav osjeća prisutnost svog ključa, čak i ako se on nalazi u džepu ili torbi. Vrata se otključavaju i kada sjednete na svoje mjesto, nema potrebe za ključem. Samo pritisnite spojku, pritisnite Ford Power Starter Button i motor kreće u život. (Dostupno na Titanium i Titanium Sport modelima)

  Više od upravljača

  Savršeno prilagođen, ergonomski dizajniran kožni upravljač, stavlja Vas u potpunu kontrolu Vašeg automobila. Niz integriranih tipki stavlja ključne funkcije na dohvat ruke.

  Fleksibilna sjedala za stvaranje dodatnog prostora

  Pomična polica iznad prtljažnika, plus stražnja podesiva sjedala, dijele se u omjeru 60:40, a sadrže tip and tumble’ sustav: u EcoSportu tako brzo i jednostavno stvarate prostor za prtljagu i / ili glomazne predmete.

  Manevriranje i vožnja bez napora

  Električni servo upravljač (EPAS) prilagođava se kako bi osigurao jednostavnije, lakše upravljanje kada parkirate na uskom mjestu i čvršće upravljanje kako biste imali više kontrole na autocestama. Za razliku od konvencionalnih servo upravljača koji djeluju kontinuirano i troše energiju i gorivo, naš EPAS radi samo kada je to potrebno, što pridonosi ekonomičnosti potrošnje goriva.

  Namjestite idealnu temperaturu za Vas i Vaše putnike

  S elektroničkim automatskim upravljanjem temperaturom možete odabrati temperature koje vozač i suvozač preferiraju i sustav ih održava naprednim klima uređajem. (Dodatna oprema u Titanium Sport, te na Trend modelu u sklopu zimskog paketa- Winter Pack.)

  Mjesto za sve

  Genijalan dizajn osigurava dovoljno prostora za vozača i putnike, kao i 17 odjeljaka za pohranu.

  Mir i tišina kada vozite

  Materijali za zvučnu izolaciju i preciznost ugrađeni u vrata i prozore, krov i tijelo pomažu kako vožnja u EcoSportu bila iznimno tiha.

  Očistite vjetrobransko staklo brzo, sa Quickclear

  Ova pametna značajka je osmišljena kako bi Vam osigurala brzo kretanje u smrznutim jutrima. Jednostavno dodirnite gumb i ultra-tanke niti zagrijati će staklo kako bi se ono odledilo i odmaglilo, a pomoći i odmrznuti Vaše brisače. Sustav radi u sekundi, čak i ako je vani temperatura ispod nule. (Dostupno kao dio dodatnog zimskog paketa- Winter Pack)

  Bočni retrovizori koji se zagrijavaju kad je hladno

  Kao i Quickclear za Vaše vjetrobransko staklo, sustav grijanja može pomoći očistiti Vaše bočne retrovizore. (Dostupno kao dio dodatnog zimskog paketa- Winter Pack)

 • SIGURNOST I SIGURANJE NA KOJE SE MOŽETE OSLONITI

  Bilo da ste vozač ili putnik, možete biti sigurni da je sveobuhvatan paket mjera sigurnosti dizajniran kako bi Vas zaštitio. Ford EcoSport je također opremljen sigurnosnim mjerama koje pomažu zaštititi Vaš automobil (i Vaše dragocjenosti) od lopova.

  State-of-the-art sustav zračnih jastuka

  EcoSport dolazi sa vozačkim, suvozačkim i bočnim zračnim jastucima, kao i zračnim jastukom za koljena na strani vozača: svi dolaze kao dio standardne opreme. Napredni senzori su također smješteni na ključnim mjestima u vozilu kako bi se osigurala brza i kontrolirana reakcija.

  Ford SYNC Hitna pomoć

  Važna i značajka koja potencijalno spašava život je Ford SYNC Hitna pomoć *. U malo vjerojatnom slučaju nesreće, gdje je izmješten zračni jastuk ili deaktivirana pumpa goriva, tehnologija može pomoći kako bi poslala izravan poziv hitnim službama za Vas. Najvažnije, sustav će dostaviti ključne informacije, kao što su vaše GPS koordinate, čak i ako ste bez svijesti *

  * Ford SYNC Hitna pomoć je inovativna značajka koja koristi Bluetooth – i spojen mobilni telefon kako bi putnici uputili izravni poziv lokalnom komunikacijskom centru, nakon što se desi sudar vozila koji uključuje napuhavanje zračnog jastuka ili isključi pumpu za gorivo. Značajka se koristi u više od 40 europskih zemalja i regija.

  Pomoć u održavanju sigurnosti djece

  EcoSport je osmišljen kako bi Vam pomogao zadržati djecu sigurnima i osiguranim na svakom putovanju. Dolazi s četiri ISOFIX boda za stražnja pričvršćenja sjedala, tako da lako možete uklopiti i dvije dječje sjedalice.

  Zastrašujuća učinkovitost

  Standardni opseg alarma štiti Vaše vozilo zvonjavom ako se vrata, poklopac motora ili vrata prtljažnika otvaraju silom ili ako se pritisne gumb za paljenje dok je alarm još aktivan.

  Napredni sustavi za bolju kontrolu kočenja

  ABS kočnice i elektronska raspodjela sile kočenja osigurava da Vaše kočenje bude kontrolirano. Sustav pomoći pri kočenju učinkovito pomaže EcoSportu sigurnije i efikasnije kočenje u hitnim situacijama. To čini osjećajući koliko pritiska ste stavili na kočnicu i automatski ga povećava, ako je to potrebno.

  Rano upozorenje ako se guma prazni

  Ako bilo koja od Vaših guma počne gubiti tlak za vrijeme putovanja, Sustav za kontrolu tlaka u gumama upozorava da postoji puknuće tako što pali lampicu na ploči s instrumentima.

 • Naziv Gorivo Radni obujam Mjenjač Snaga Prosječna emisija CO2 Oprema
  1.0 GTDi EcoBoost 140KS Benzin 999 ccm Ručni – 5 103 kW / 140 KS 125 g/km Trend
  1.5 Duratec Benzin 1498 ccm Ručni – 5 82 kW / 110 KS 149 g/km Titanium
  1.5 Duratec Powershift Benzin 1498 ccm Powershift – A6 82 kW / 110 KS 149 g/km Titanium
  1.5 Duratec Benzin 1498 ccm Ručni – 5 82 kW / 110 KS 149 g/km Trend
  1.5 TDCi Diesel 1499 ccm Ručni – 5 70 kW / 95 KS 115 g/km Titanium
  1.5 TDCi Diesel 1499 ccm Ručni – 5 70 kW / 95 KS 115 g/km Trend
  1.0 GTDi EcoBoost 125KS Benzin 999 ccm Ručni – 5 92 kW / 125 KS 125 g/km Titanium
  1.5 Duratec Powershift Benzin 1498 ccm Powershift – A6 82 kW / 110 KS 149 g/km Trend
  1.0 GTDi EcoBoost 140KS Benzin 999 ccm Ručni – 5 103 kW / 140 KS 125 g/km Titanium
  1.0 GTDi EcoBoost 125KS Benzin 999 ccm Ručni – 5 92 kW / 125 KS 125 g/km Trend

 • Cjenik 2018 FORD ECOSPORT MCA- redovni

  Cjenik 2018 FORD ECOSPORT MCA – activitiy